Ulei de ricin pentru pisici cu constipație: nuanțe importante

Proprietarii fără experiență își tratează adesea animalele de companie ca și ei înșiși. În acest context, uleiul de ricin a devenit un remediu destul de popular pentru constipație la pisici. Să vedem dacă vă puteți ajuta pisica să facă față constipației aplicând ulei de ricin.

Prezentare generală a constipației la pisici

Indiferent de vârstă, rasă și dimensiunea animalului, constipație este întotdeauna o tulburare foarte incomodă pentru pisică. Dacă observați că animalul dvs. de companie merge adesea la cutia de gunoi, dar nu poate goli intestinul, trebuie să luați în considerare posibilele cauze ale constipației și cum să le ușurați..

Este important să înțelegem că sistemul digestiv al pisicilor este foarte sensibil și reacționează brusc la stres. Dacă o pisică este nervoasă din cauza unei vizite la o clinică veterinară sau a altui eveniment neobișnuit, se poate dezvolta ca diaree, deci constipație.

Notă! O pisică poate dezvolta constipație dacă trebuie să rețină îndemnul de a face o mișcare intestinală mult timp! Asigurați-vă că litiera este întotdeauna la îndemâna animalului de companie.

Cauzele frecvente ale constipației includ incorect alimente, atunci când dieta nu este echilibrată, conține prea multe alimente proteice sau carbohidrați. Constipația poate apărea cu o lipsă de fibre, care poate fi ușor remediată prin creștere ierburi pentru animalul de companie. Dacă vă dați oase de pisică, este mai probabil să rupeți constipația din cauza blocaj intestinal.

Animalele au adesea constipație după tratamentul cu antibiotice sau anestezie. Pe fondul acțiunii agresive a antibioticelor, microflora intestinală prietenoasă este distrusă, ceea ce duce la disbioză și diverse probleme cu digestia alimentelor. După utilizarea medicamentelor care adorm animalul, apare de obicei o scădere a tonusului muscular neted și a motilității intestinale..

Important! La diagnosticarea tulburărilor digestive asociate constipației, se constată adesea că s-au dezvoltat neoplasme în intestinele pisicii care interferează cu golirea normală..

Constipația este considerată obișnuită și chiar normală la pisicile care au născut recent pisoi. În timpul nașterii, pisica are stres și durere severă, iar organele interne sunt supuse stresului mecanic. Constipația care durează până la 3 zile după naștere este considerată așteptată.. Dacă, după 3-4 zile, pisica încă nu s-a dus la toaletă sau fecalele sale arată ca niște bile mici și dense, este necesară intervenția.

Mulți proprietari fără experiență nici măcar nu bănuiesc că animalul se poate dezvolta aton tip de constipație. Încălcarea are loc pe fondul unei scăderi a activității peristaltismului, dacă fecalele părăsesc intestinul doar când este plin. În acest caz, scaunul pisicii apare foarte abundent, umed și fără formă..

Se consideră că o pisică este constipată dacă nu își poate goli complet intestinele în decurs de 3 zile. Cu toate acestea, înainte de a începe tratamentul, asigurați-vă că pisica nu a început să meargă pe lângă cutia de gunoi. Acest comportament poate indica senzații dureroase cauzate de constipație sau exacerbare urolitiaza. Este important să înțelegem că urolitiaza se poate dezvolta sub acoperire timp de câțiva ani..

Important! Constipația cronică la bătrânețe poate indica faptul că pisica suferă de probleme musculo-scheletice. Animalul de companie trebuie să împiedice defecarea, deoarece îl doare să ia poziția corectă pentru aceasta.

Poate fi tratată constipația la o pisică cu ulei de ricin??

Uleiul de ricin se referă la produsele care nu sunt recomandate pentru utilizare fără numirea unui medic veterinar. Uleiul de ricin este prea agresiv și poate duce la diaree severă. În ciuda numeroaselor calități pozitive ale acestei substanțe, utilizarea sa în medicina veterinară este foarte limitată..

Motivul „abstinenței” este evident - calitățile pozitive care sunt așteptate în tratamentul oamenilor, „merg lateral” în tratamentul animalelor. Din motive necunoscute, uleiul de ricin este considerat un bun stimulent intestinal care acționează ca o clismă. Poate că, atunci când vine vorba de oameni, aceste informații sunt parțial adevărate. Atunci când se tratează animale, această abordare este considerată foarte nepoliticoasă și nejustificată..

Important! Majoritatea animalelor au o reacție acută după tratamentul cu ulei de ricin, rezultând crampe și diaree severă..

Dacă decideți să dați pisicii dvs. ulei de ricin, fiți pregătiți pentru o gamă întreagă de efecte secundare.. Primul și cel mai periculos efect secundar este diareea severă, care poate duce la deshidratare în câteva ore. Spre deosebire de vaselina sau uleiul de semințe de in, uleiul de ricin are un miros și un gust înțepător. Forțarea uleiului în gura pisicii poate duce la greață severă și vărsături abundente..

Important! Uleiul de ricin nu trebuie utilizat pentru obstrucția intestinală sau volvulus. O greșeală în acest caz, cel mai probabil, îi va costa animalului său viața!

Pe fondul unei creșteri accentuate a activității peristaltismului, după aplicarea uleiului de ricin, pisica poate prezenta dureri spasmodice și colici. Pentru a opri această afecțiune, este necesar să utilizați medicamente (antispastice), care este de dorit să fie injectat.

Concluzie. Dacă implicați constipație la pisica dvs., este mai bine să consultați medicul veterinar despre metodele și metodele de tratament care vă vor ajuta cu adevărat animalul de companie și nu îi vor afecta sănătatea..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ulei de ricin pentru pisici cu constipație: nuanțe importante