Cum să vă ajutați pisica să scape de problemele punctelor negre

În ciuda faptului că oamenii și pisicile sunt foarte diferite între ele vizual, multe procese din corpul nostru sunt aproape la fel. La fel este de mirare că acneea la pisici poate apărea la fel de neașteptat ca la om și poate deveni un semn al altor boli! Este foarte important să se trateze „necazurile” dermatologice ale animalelor de companie. Rămâne doar să aflăm cum. Articolul nostru vă va ajuta în acest sens..

Una dintre cele mai frecvente cauze ale acneei este poluarea. Ne gândeam la pisici ca la animale foarte curate, iar acest lucru este adevărat. Cu toate acestea, nu totul depinde de animalul de companie. De exemplu, pe bărbia unei pisici, părul crește destul de scurt, iar glandele sebacee, dimpotrivă, sunt bine dezvoltate..

Având în vedere că chiar și cel mai curat își murdărește adesea bărbia în timp ce mănâncă, devine destul de ușor să trasezi un lanț logic. Pe alte părți ale corpului, pisoiul îndepărtează întotdeauna singur stratul murdar și astfel previne dezvoltarea acneei la pisici, dar acest lucru nu ajută întotdeauna. De ce? Pentru că există și alte cauze ale acneei.

Uneori, chiar și cea mai competentă îngrijire nu salvează animalele de companie de apariția punctelor negre. Motivul pentru aceasta este ereditatea rea. Faptul este că munca glandelor sebacee este organizată încă de la naștere. Nu este supus „tratamentului” sau corectării.

Alte surse de acnee la bărbie la pisici includ multe condiții diferite. Acestea sunt probleme cu nivelurile hormonale, boli hepatice sau ale tractului gastro-intestinal, disfuncții ale sistemului nervos central sau tulburări imune. Tratamentul acestor afecțiuni este preocuparea unui specialist.

Ce altceva poate face să apară punctele negre? Dacă acneea este „localizată” în urechile unui animal de companie, este aproape întotdeauna rezultatul unei îngrijiri insuficiente a animalului. De obicei, corpul pisicilor în sine controlează cantitatea de sulf produsă și nu interferează cu funcționarea normală a glandelor sebacee. Dar, uneori, urechile de animale necesită îngrijire suplimentară..

Dacă observați că o cantitate mare de sulf se acumulează adesea în urechile blănurilor preferate, atunci ajutați-vă prietenul cu patru picioare și curățați-l în mod regulat. Principalul lucru este să o faci cu atenție și cu atenție, iar după aceea - să faci pe plac pisicii cu lucruri gustoase. Nu numai îngrijirea insuficientă, dar și îngrijirea excesivă poate duce la apariția punctelor negre pe corpul animalului. Când proprietarii încep să curețe urechile animalului prea des și prea tare, glandele se „panică” și lucrează cu răzbunare.

Cum să vă dați seama dacă pisica dvs. are acnee?

Acneea pisicii poate fi confundată cu alte boli similare, cu toate acestea, există mai multe secrete care vă vor permite să nu intrați în probleme și să diagnosticați corect boala. Pentru a înțelege cu ce aveți de-a face - puncte negre sau boabe, urme de mărgele de purici, trebuie să faceți câțiva pași simpli.

Mulți proprietari neatenți de animale de companie confundă adesea diferite boabe, excremente de insecte sau murdărie încâlcite în haine pentru acnee. Cu toate acestea, boabele sunt de obicei foarte ușor de suflat. Ce nu se poate spune despre acnee la o pisică. Nu poți să „arunci” această boală.

Un alt indicator este localizarea bolii. Dacă puricii lasă urme pe tot corpul animalului, atunci acneea pisicii este adesea localizată într-un anumit loc. Unde mai exact - vă vom spune puțin mai târziu.

Din fericire pentru prietenii cu patru picioare, acneea nu este un vizitator atât de frecvent la animale. „Anghilele de pisică” pot fi plasate pe o varietate de zone ale corpului animalului de companie. Unii purtători găsesc brusc pete negre pe burtă sau bărbie, alții găsesc o problemă pe coadă sau la baza urechilor. Este posibil ca, pe lângă bărbie, să apară și în colțurile gurii sau în zona dintre sprâncene..

De ce acolo? Este simplu, deoarece în aceste locuri, în special pe bărbie, sunt concentrate majoritatea glandelor sebacee, a căror muncă necorespunzătoare provoacă dezvoltarea a tot felul de boli. Afecțiunile încep adesea cu înfundarea aparent inofensivă a porilor.

Susceptibilitatea animalelor de companie la boli

Diferite animale de companie experimentează acneea individual. Unele pisici au puncte negre recurente, în timp ce altele nu pot scăpa deloc de acnee. În ceea ce privește frecvența și severitatea manifestării bolii, acest indicator depinde de caracteristicile unui anumit individ.

Este foarte important să înțelegem că nici o pisică nu este imună la acnee în curs de dezvoltare. Această „pacoste” poate prinde orice animal de companie, indiferent de rasă, vârstă sau sex. Deci, trebuie să monitorizați cu atenție starea pielii animalului de companie și să vă îndreptați către tratamentul potrivit din timp.

Cum se vindecă acneea?

Am ajuns la o întrebare foarte importantă - cum să tratăm acneea la pisici. Dacă boala este un număr relativ mic de acnee care nu este însoțit de un proces inflamator, atunci puteți face față problemelor acasă.

Deci ce facem.

  1. Primul pas este să revizuiți meniul animalului de companie și, de asemenea, să vă asigurați că animalul mănâncă dintr-un castron larg și din sticlă (sau metal). Plasticul în acest caz nu este recomandat.
  2. Important! Acneea la pisici poate fi o problemă reală dacă nu este luată în serios. În niciun caz nu trebuie să zdrobiți acneea, deoarece aceasta poate provoca creșterea ciupercilor și a bacteriilor..
  3. Trebuie înțeles că tratamentul trebuie început imediat după ce observați pete negre pe pielea animalului. Clorhexidina sau un alt antiseptic eficient este cel mai frecvent utilizat pentru tratarea acneei..
  4. Deoarece este foarte important să degresați pielea cu acnee, trebuie să cumpărați un șampon anti-mătreață de calitate și să vă spălați haina cu ea..
  5. Toată lumea poate face acest tratament simplu. Procesele inflamatorii de pe bărbie și alte zone afectate pot fi ameliorate cu tinctură de calendula. Un tampon de bumbac este umezit în medicament și aplicat pe lână la locul potrivit - acesta este tratamentul, totul este simplu.
  6. Percutan este un tratament eficient și sigur al punctelor negre. Se vinde în aproape toate farmaciile și din punct de vedere financiar este foarte profitabil..
  7. În cazul în care apar o mulțime de puncte negre inflamate pe pielea (pe coadă, bărbie - nu contează) a animalului de companie, atunci nu ar trebui să experimentați acasă. Este necesar să contactați medicul veterinar care va prescrie tratamentul adecvat.

Galerie foto

Solicitarea a returnat un rezultat gol.

Videoclip „Cum să speli corect urechile unei pisici”

În acest videoclip puteți vedea cum să curățați corect urechile animalului dvs. pentru a nu provoca acnee..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să vă ajutați pisica să scape de problemele punctelor negre