Cobactan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici

Instrucțiuni de utilizare KobaktanAnimalele de companie sunt uneori infectate cu boli cauzate de bacterii. Până în prezent, antibioticele sunt considerate cel mai bun remediu în lupta împotriva afecțiunilor bacteriene. Pe piață apar constant produse noi, dar experții recomandă utilizarea unor medicamente dovedite, cum ar fi Kobactan.

Descriere

Cobactanul este numit un medicament de o nouă formație, în comparație cu medicamentele anterioare, acest medicament a fost îmbunătățit semnificativ prin cercetare. În majoritatea cazurilor, acest medicament este utilizat pentru tratarea bolilor infecțioase și inflamatorii..

Cobactan considerat un antibiotic din ultima, a patra generație. Conține componente ale grupului cefalosporină. Bolile devin rezistente la antibiotice prin producerea unei enzime speciale, beta-lactomaza, care le face imune la boli. Organismele dăunătoare sunt susceptibile la mutație, astfel încât uneori este extrem de dificil pentru un medicament să afecteze focalizarea bolii. Antibioticele din a patra generație sunt cele mai rezistente la enzima beta-lactomază.

Cobactan include următoarele Componente:

 • sulfat de cefkinom;
 • etilopeat;

Medicamentul este o soluție albă injectabilă.

Instructiuni de folosire

În medicina veterinară, aproape toate animalele domestice sunt tratate cu Cobactan: bovine, porci, câini și pisici. Mare bovinelor li se prescrie acest medicament atunci când:

 1. Afectiuni respiratorii.
 2. Necrobacterioza.
 3. Dermatită.
 4. Mastita acută.
 5. Colibaciloza.

Cobactanul este prescris animalelor, în special porcilor, dacă animalele afectează astfel de boli, la fel de:

 1. Dermatită.
 2. Sindromul MMA.
 3. Meningita.
 4. Artrită.

Cobactan pentru pisici: instrucțiuni

Proprietarii încearcă să-și salveze animalul de companie de senzațiile neplăcute, așa că urmează sfaturile medicului veterinar și folosesc cobactanul ca panaceu pentru bolile cauzate de bacterii. Cobactanul pentru pisici este utilizat pentru boli ale tractului respirator, artrite și boli ale pielii.

CobactanSe recomandă animalului bolnav să injecteze medicamentul subcutanat. O injecție o dată pe zi este suficientă, următoarea injecție este recomandată nu mai devreme de 24 de ore mai târziu. Cursul tratamentului nu durează mai mult de 5 zile. Doza trebuie să fie de 0,5 ml pe 1 kg de greutate vie.

Injecția se administrează pisicii intramuscular. Dacă proprietarul nu are experiență, atunci este mai bine să încredințați această procedură unui medic veterinar. Chiar și un crescător cu experiență ar trebui să-și amintească măsurile elementare care vor ajuta la administrarea animalului său de companie cât mai repede și fără durere posibil. Este necesar să liniștiți animalul, să mângâiați și să vă relaxați, abia apoi injectați medicamentul. În niciun caz nu trebuie să ridicați vocea la pisică și chiar mai puțin să ciupiți sau să bateți animalul.

Experții recomandă efectuarea unui test de sensibilitate pentru componenta principală a sulfatului de zufkin.

Contraindicații și efecte secundare

Contraindicații la utilizarea medicamentului:

 • nu puteți prescrie medicamentul animalelor slăbite;
 • femele însărcinate și care alăptează;
 • animale cu intoleranță individuală la componentele medicamentului;

Se crede că acest medicament nu are practic efecte secundare. În cazuri rare, poate apărea o reacție alergică individuală la un animal care ia medicamentul..

Recipientele goale trebuie eliminate. În nici un caz sticlele nu trebuie utilizate într-un mediu casnic..

Precauții

Precauțiile la lucrul cu medicamente de acest format sunt standard: respectarea cu atenție a regulilor de igienă personală, adică pentru a proteja zonele deschise ale mâinilor și membranelor mucoase. Se recomandă purtarea mănușilor pe mâini; trebuie evitat contactul cu ochii. Dacă medicamentul intră în membrana mucoasă a ochiului, zona afectată trebuie clătită imediat cu multă apă curentă..

Dacă un medicament intră în cavitatea bucală, trebuie să solicitați urgent ajutor medical calificat pentru a evita otrăvirea..

Pro și contra ale drogului

Acest medicament are un număr mare de avantaje și practic nu are părți negative. Plusurile includ:

 • preț rezonabil;
 • Cobactan IVo gamă largă de acțiuni;
 • medicamentul este bine excretat din corp;
 • rezistența practic nu se dezvoltă;
 • medicamentul începe să acționeze aproape imediat, la câteva minute după injecție;
 • nu există conservanți și diferiți stabilizatori în medicament;
 • medicamentul aproape nu intră în tractul gastro-intestinal;

Este considerat un aspect negativ posibilitatea unei reacții alergice individuale.

Oamenii care au folosit acest medicament sunt în mare parte mulțumiți de rezultat:

Fiecărui proprietar îi pasă de soarta și sănătatea animalului de companie. Când pisica noastră Marusya a început să aibă probleme cu căile respiratorii, am apelat la clinica veterinară pentru ajutor. Doctorul ne-a diagnosticat o boală cauzată de bacterii. Înregistrat "Cobactan". Au făcut totul conform instrucțiunilor, după prima injecție pisica s-a simțit mult mai ușor. După 3 zile, Marusya și-a revenit. Foarte fericit cu Cobactan.

Irina Michurinskaya
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cobactan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici