Când să vaccinați pisoi scoțieni

2

Acest articol va discuta problema vaccinării scoțienilor și vârsta optimă pentru această procedură. De asemenea, vom oferi programul de vaccinare recomandat pentru pisoii scoțieni..

Pentru sănătatea bună și viața lungă a animalului de companie, este necesar să se facă vaccinări complete. Dacă proprietarul refuză să vaccineze, atunci pot apărea probleme grave de sănătate..

Există două tipuri principale de vaccinuri care se administrează pisoilor în funcție de vârstă și anual pe parcursul vieții lor:

  • Împotriva infecțiilor și virusurilor (complexe). Protejează împotriva bolilor precum:
  • Rinotraheita (obligatoriu);
  • Panleucopenia (obligatoriu);
  • Calicivirus (obligatoriu);
  • Chlamydia (recomandat).
  • Împotriva unei boli infecțioase cauzate de virusul rabiei:
  • Rabie (obligatoriu).

În plus față de vaccinurile de bază enumerate, pentru scoțian, altele pot fi făcute suplimentar la discreția proprietarului. De exemplu: de la pecingine (în special pentru scoțienii care locuiesc în același apartament cu un câine), coronavirus, leucemie virală, peritonită infecțioasă.

Primele vaccinări pentru pisoii scoțieni

Pentru ca prima vaccinare a unui pisoi scoțian să fie numai benefică, este important să efectuați corect procedurile pregătitoare!

Proceduri care includ pregătirea înainte de vaccinare:

  • Este necesar să faceți o examinare de către un medic veterinar pentru orice boli (sănătatea unui scoțian este cea mai importantă afecțiune);
  • Cu două săptămâni înainte de vaccin, trebuie să deparazitați (de la viermi);
  • De asemenea, cu două săptămâni înainte de vaccinare, tratați scoțianul de purici și căpușe (al doilea și al treilea punct pot fi combinate alegând un medicament antihelmintic complex în funcție de vârsta și greutatea pisoiului).

La ce vârstă ar trebui să începeți vaccinarea unui pisoi scoțian

Este important să vaccinați pisoiul Scottish Fold, precum și pe cei eteroși, exact în funcție de vârstă.

Primele vaccinări se administrează pisoilor scoțieni la vârsta de 10-12 săptămâni. Pe baza diverselor surse, se poate presupune că cel mai bine este să vaccinați un pisoi scoțian de la 1,5 la 2 luni.

Cu toate acestea, merită luat în considerare faptul că dacă scoțianul ar fi alăptat și pisica mamă ar fi vaccinată, atunci un vaccin timpuriu ar fi complet lipsit de sens. La urma urmei, laptele matern conține anticorpii necesari care protejează bebelușul până în a douăsprezecea săptămână. Dacă vaccinul se face mai devreme, atunci anticorpii primiți de la mamă vor neutraliza virusul conținut în vaccin..

În legătură cu cele de mai sus, un pisoi scoțian nu trebuie vaccinat mai devreme de 2,5-3 luni. Dacă, dintr-un anumit motiv, scoțianul nu a avut ocazia să mănânce lapte matern, atunci este necesar să se consulte un medic veterinar.

Vaccinarea împotriva rabiei se face la două săptămâni după complex, se face o dată și nu necesită revaccinare * mai devreme decât după 1-3 ani.

Revaccinarea * este o repetare a vaccinărilor efectuate anterior la un anumit moment.

Programul de vaccinare pentru un scoțian

Pentru comoditate și cea mai bună înțelegere a momentului în care trebuie să vaccinați puii scoțieni, am compilat pentru dvs. programul de vaccinare și revaccinare în format tabel.

BoalăVaccinarea primarăRevaccinareaRevaccinări ulterioare
primulal doilea
Rinotraheita10-12 săptămâniReaplicați după 21 de zilePe an (12 luni)Anual
Panleucopenia10-12 săptămâniReaplicați după 21 de zilePe an (12 luni)Anual
Calicivirus10-12 săptămâniReaplicați după 21 de zilePe an (12 luni)Anual
Chlamydia10-12 săptămâniReaplicați după 21 de zilePe an (12 luni)Anual
Rabia12-14 săptămâniNuPe an (12 luni)Anual

Este obligatoriu vaccinarea unui scoțian

Mulți oameni cred că dacă un pisoi nu depășește limitele unui apartament, atunci vaccinările sunt complet inutile pentru el. Puteți argumenta cu această opinie.

În ceea ce privește vaccinul cu spectru larg, trebuie spus că previne o cantitate destul de mare de infecții și viruși. Cu toate acestea, unii proprietari de pisici sunt convinși că animalele lor de companie sunt pe deplin protejate într-un apartament sau casă. Dar este demn de remarcat faptul că proprietarii înșiși părăsesc apartamentul, ies în stradă, merg să viziteze unde există alte animale de companie sau animale de casă.

Toate acestea duc la faptul că oamenii înșiși sunt capabili să aducă infecția sau virusul direct în casa lor, de exemplu, pe pantofi, mâini sau haine. În astfel de condiții, un pisoi sau o pisică adultă se pot infecta cu ușurință..

Dar vaccinul antirabic? Purtătorii acestui virus se găsesc atât la animalele sălbatice, cât și la animalele domestice (de stradă sau fără adăpost). Rabia se transmite prin mușcătură.

De unde pot lua scoțienii tăi virusul rabiei? De exemplu: la expoziții cu animale - când vă deplasați sau călătoriți - în caz de împerechere - atunci când vizitați un centru veterinar - dacă aveți în casă alte animale de companie, fără vaccinare, în aer liber. În plus, rareori, dar cu toate acestea, există șoareci și șobolani cu virusul rabiei (astfel de informații sunt relevante în special pentru persoanele care locuiesc în case private).

Desigur, fiecare decide singur dacă prietenul său cu patru picioare trebuie sau nu să fie vaccinat, dar prin vaccinarea unui pisoi scoțian îi protejezi astfel viața și sănătatea.

Costul vaccinării

Gama de prețuri a vaccinării poate varia semnificativ. Vaccinurile pot fi importate sau produse în Rusia, ceea ce afectează semnificativ costurile acestora. De asemenea, merită luată în considerare locația teritorială a clinicii, în diferite orașe, iar prețurile pot fi diferite.

Dar, dacă generalizăm puternic, atunci prețul mediu al unei doze de medicament va fi de aproximativ 400-500 de ruble.

Sperăm că articolul nostru ți-a fost util! Iubește-ți animalele de companie și ei te vor iubi!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când să vaccinați pisoi scoțieni