Când și la ce vârstă se poate steriliza o pisică

Pubertatea la pisiciMulți oameni care au pisici ca animale de companie cred că sterilizarea lor este inumană. Și, astfel încât să nu se reproducă și să se înmulțească, trebuie să fie hrăniți cu medicamente care suprimă funcțiile de reproducere ale corpului.

Trebuie remarcat faptul că aceasta este fundamental abordarea greșită. Pisicile trebuie sterilizate. Suprimarea fertilității poate duce la acțiuni nedorite din partea pisicilor. Și în astfel de momente, chiar și cel mai iubitor proprietar va fi gata să o dea cu piciorul, chiar dacă ar da cel puțin un moment de pace.

Luați în considerare întrebările, la ce vârstă pisicile sunt sterilizate și tolerează atât de nedureros medicamentele care suprimă anxietatea, așa cum susțin unii oameni.

Sterilizați sau suprimați fertilitatea?

Când este cel mai bun moment pentru a sterila o pisicăCând proprietarul animalului de companie are o întrebare despre când este mai bine să sterilizați o pisică, el, la sfatul diferitelor persoane, dar, de regulă, departe de acest subiect, recurge adesea la ajutorul medicamentelor pentru a suprima funcțiile de reproducere. Dar aceasta este decizia greșită.

Proprietarii știu foarte bine cât de greu este să păstrezi pisici. Adesea se confruntă cu mari probleme în păstrarea lor.

Trebuie remarcat faptul că prima întrebare pe care oamenii o adresează astăzi unui medic veterinar este, desigur, problema sterilizării și castrării.. Acestea sunt întrebările care trebuie acoperite, și alte probleme legate de hrănirea pisicilor cu medicamente pot fi transmise uitării. De ce? Să ne dăm seama acum.

Deci, sterilizați sau poate nu? Această întrebare este adresată de fiecare proprietar de pisică imediat ce ajunge la pubertate și se transformă dintr-o creatură drăguță pufoasă într-un monstru mic..

Pentru a afla dacă trebuie să suprimați atracția felină unul față de celălalt sau să vă sterilizați animalul de companie, trebuie să înțelegeți ce orori îi așteaptă pe proprietar în cazul unei suprimări forțate a valului hormonal.

Ororile pubertății

Acum puteți lista toate ororile, care apare atunci când o pisică ajunge la pubertate:

  • primul este concertele de pisici;
  • a doua groază este semnele de pisică;
  • a treia groază este, desigur, nopțile nedormite ale stăpânului.

Cum sunt sterilizate pisicileÎn momentele în care pisicile organizează astfel de concerte, chiar și cel mai iubitor proprietar este gata să lanseze orice la animalul său de companie, de dragul unui moment de pauză.

Etichetele pentru pisici sunt una dintre cele mai neplăcute orori asociate cu pubertatea pentru o pisică. De îndată ce își stropeste secretul parfumat pe mai multe colțuri din apartament, iar mirosul insuportabil care apare îl va înnebuni imediat pe orice proprietar al unui animal de companie ronțăit.

Etichetele pentru pisici sunt un secret, desigur, teribil de neplăcut, dar acesta nu este cel mai rău lucru. Și cea mai gravă groază este, probabil, nopțile nedormite. Concertele de noapte sunt deosebit de enervante atunci când trebuie să mergi la muncă dimineața. După mai multe astfel de coșmaruri, vrei să arunci pisica la gunoi..

Și pentru a face față unor astfel de orori fiecare proprietar trebuie destul de des. Literal în fiecare lună, în fiecare an. Acest lucru se datorează faptului că pisicile au o poruncă, să fie roditoare și să se înmulțească, este întotdeauna pe ordinea de zi..

Desigur, toate acestea se întâmplă pur individual. Există animale la care nivelul hormonal nu crește atât de brusc. Dar nu este așa în fiecare caz. Poate fi deocamdată. Și, în orice caz, suferința animalului de companie nu se diminuează.

Când vine momentul atracției sexuale pentru o pisică, nu numai proprietarul suferă, ci și pisica în sine. Și în acest moment, comportamentul animalului se poate schimba. Când se eliberează hormoni, ea (sau el) experimentează stres constant, devine neliniștită. Apetitul dispare, activitatea scade sau, mai bine zis, merge în altă direcție. În același timp, animalul de companie poate merge la toaletă unde nu ar trebui. O pisicuță într-un astfel de moment se poate freca de tot ceea ce îi stă în cale. În același timp, ea devine într-o poziție caracteristică. Este bătută de convulsii. Se rostogolește pe podea. Fiecare proprietar a întâlnit deja acest lucru, sau va întâlni cu siguranță într-o zi.

Dacă cineva a reușit deja să supraviețuiască așa ceva, nu ar trebui să te bucuri. După cum se spune, viața continuă. Și peste 2-4 săptămâni, totul va fi experimentat din nou.

Atracția pisicii față de pisică este grozavă

De ce trebuie să sterilizați pisicileLa animalele de companie și nu numai la animalele de companie, atracția față de sexul opus este atât de mare încât se vor strădui în orice mod posibil să se elibereze pentru a-și găsi partenerul sexual.

În timpul dorinței sexuale, când nivelul hormonal crește, pisicuța tinde să alunece pe ușă. Poate chiar sări pe fereastră. Și, în același timp, o astfel de evadare, din păcate, nu se termină întotdeauna cu un final fericit. Gândiți-vă, animalul de companie a locuit mulți ani în casă și s-a trezit brusc „singur” pe stradă...

Dacă medicamentele sunt folosite cu forța pentru a suprima atracția felinelor unul față de celălalt, acest lucru va duce în cele din urmă la creșterea constantă a nivelului de hormoni care compromite grav sănătatea animalului de companie. Imunitatea animalului de companie la bolile infecțioase scade. În timp, bolile încep să se dezvolte, echilibrul hormonal este perturbat. Animalul începe diferite procese tumorale în uter și ovare, inflamație purulentă a uterului. În acest caz, toată lumea suferă. Atât animalele de companie în sine, cât și proprietarii lor.

Pisica trebuie spayed

Există proprietari care la început încearcă să găsească un suflet pereche pentru animalul lor de companie pentru a rezolva problema. Dar, în majoritatea cazurilor, îngrijorările legate de organizarea întâlnirilor și de îngrijirea urmașilor încep să complice foarte mult proprietarii.. Pentru că mai devreme sau mai târziu fiecare proprietar de pisică începe să se gândească la timpul pentru a recurge la unele măsuri drastice.

Găsirea unui suflet pereche pentru animalul dvs. de companie nu rezolvă problema. Odată ce proprietarii încep să înțeleagă acest lucru. Pisicuța va fi gata de reproducere în doar 3 luni, iar în întreaga ei viață poate naște aproximativ 200 de pisici. Și la fiecare 3 luni pentru a lua descendenți noi nu este doar scump, ci și destul de dificil.

Puii de rasă pot fi distribuiți. Dar pentru mongreli este suficient găsirea unei case noi este problematică. Și apoi proprietarii încep să folosească diverse substanțe chimice..

Există, desigur, și sedative inofensive. Acestea sunt tincturi precum „Stop Stress”, „Cat Bayun”. Aceste remedii slabe reduc anxietatea. Dar, cu un nivel constant de atracție, se dovedesc a fi neputincioși. În acest caz, sunt de puțin folos. Si apoi, ce? Și apoi vine momentul în care proprietarul nu mai știe ce să facă și recurge la utilizarea contraceptivelor chimice.

Astfel de mijloace includ droguri periculoase: „Sex Barrier”, „Stop Sex”, „Contra sex” și altele asemenea. În orice magazin de animale de companie, vânzătorii pot recomanda o varietate de medicamente. Dar nu vor sfătui niciodată proprietarii de animale de companie despre cât de nocive sunt anumite substanțe chimice pentru sănătatea animalelor lor de companie..

Există substanțe puternice, de exemplu, o injecție hormonală pentru a reduce poftele la pisici. Are un efect pe termen destul de lung și poate reduce nivelul hormonal până la 6 luni la rând. Astfel de injecții sunt administrate de medicii veterinari din clinicile veterinare. Dar, orice astfel de medicament va fi temporar și, trebuie remarcat, va amâna concertele pentru pisici doar pentru o vreme. De îndată ce efectul medicamentului dispare, pisica sau pisica începe din nou să aranjeze „concerte”.

Astfel, toate aceste medicamente, care pot ameliora doar temporar suferința, perturbă starea hormonală a animalului de companie și acest lucru, la rândul său, prezintă un pericol pentru sănătate, deoarece este plin de patologii precum tumori ale glandelor mamare și uter la o pisică, chist ovarian la o pisică.

Veterinarii aud adesea că proprietarii de pisici se plâng că un medicament care funcționa înainte nu mai funcționează.. La efectuarea operațiunilor asupra acestor animale foarte des se constată orice modificare a uterului și ovarelor. Pentru a evita toate acestea și pentru a nu expune pisica la astfel de pericole nu întotdeauna justificate, este recomandat să o sterilizați.

De ce trebuie sterilizate pisicile? Argumente în favoarea sterilizării:

  • pisicile trebuie sterilizate, astfel încât să nu organizeze concerte pentru pisici;
  • acest lucru trebuie făcut astfel încât să nu experimenteze stres constant;
  • pentru a nu le submina complet sănătatea.

De ce trebuie să vă sterilizați pisica

Cum sunt sterilizate pisicileDeci, puteți vedea câtă groază vă puteți confrunta dacă o pisică este hrănită cu forța cu medicamente care suprimă dorința sexuală. Și ce rămâne? Dacă nu vrei să-ți faci rău animal de companie și îi pune în pericol sănătatea, atunci cea mai bună soluție în acest caz ar fi castrarea, sterilizarea.

Sterilizarea este îndepărtarea glandelor genitale, castrarea este îndepărtarea ovarelor. Când o clinică veterinară oferă această priză proprietarilor unei pisici sau pisici, primul lucru pe care proprietarul îl spune este păcat. Dar pentru ce îi pare rău? Îți pare rău ca animalul tău să fie supus unei intervenții chirurgicale? Dar nu simte nicio durere, deoarece operația se efectuează sub anestezie generală. Îți pare rău pentru testiculele mici la pisică sau ovarele la pisică? Nu este nevoie să regreți.

Dacă nu intenționați să utilizați funcții organismul unui animal, care sunt destinate producției de noi descendenți, atunci nu sunt atât de necesari. Orice pisicuță este în regulă și se descurcă fără ele. Puteți spune chiar mai multe, fără gonade, ea va deveni fericită. Acest lucru se datorează faptului că încetarea eliberării hormonilor în organism are un efect pozitiv asupra animalului atât fizic, cât și psihologic..

De aici concluzia că nu este necesar să torturați animalul cu substanțe chimice, este mai bine să castrați imediat pisica sau să sterilizați pisica.

La ce vârstă ar trebui spălată o pisică?

Castrarea pisicilorDeci, ne-am dat seama, pisica trebuie sterilizată. Și la ce vârstă este mai bine să faci asta? Vârsta joacă un rol cheie în acest număr? Da, joacă.

Din punct de vedere tehnic, este posibilă castrarea unei pisici sau castrarea unei pisici la orice vârstă. Dar se recomandă acest lucru atunci când pubertatea nu a venit încă, dar în același timp corpul animalului trebuie să fie complet format.

Iată o sabie cu două tăișuri. Dacă operați devreme, apoi, în viitor, micul animal va forma anormal sistemul imunitar, mușchii, oasele. Dacă este târziu, când ovarele sunt deja complet formate și corpul a primit cel puțin o porție de hormoni, atunci acest lucru poate provoca cancer.

Medicii veterinari recomandă operații de sterilizare și castrare între 7 și 8 luni. În această perioadă, se observă mai puține complicații la animale comparativ cu operațiile târzii. Dar dacă, din diverse motive, apare întrebarea, faceți-o mai devreme sau mai târziu, atunci este mai bine mai devreme. Cu cât operația este mai devreme, cu atât este mai puțin probabil să apară complicații în viitor. Prin urmare, dacă aveți vreo îndoială, este mai bine să vă folosiți animalul de companie mai devreme..

Ce îl așteaptă pe proprietarul pisicii după operație:

  • pisica va deveni fericită și, prin urmare, și stăpânul;
  • concertele de pisici se vor opri odată pentru totdeauna;
  • pisica va fi întotdeauna jucăușă și energică.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când și la ce vârstă se poate steriliza o pisică