Cum să hrănești corect un pisoi britanic

Pentru o creștere și dezvoltare sănătoase, fiecare ființă vie trebuie să mănânce corect. În copilărie, nutriția trebuie tratată cu o responsabilitate specială, deoarece nutriția în această perioadă determină dezvoltarea animalului în viitor. Prin urmare, întrebarea cu ce să hrănească pisoiul britanic îi îngrijorează cel mai mult pe proprietarii acestei rase nobile și aristocratice.

Copiii britanici nu fac excepție în acest sens.. Carnea ar trebui să fie baza dietei lor.. Se recomandă hrănirea pisicii britanice cu produse din carne de vită. Această carne este bine digerată de stomacul fraged al animalului tău de blană..

Cel mai bine este să dai carne fiartă, deoarece carnea de vită crudă poate conține larve de paraziți periculoși nu numai pentru bovine, ci și pentru prădători.

Dieta potrivită pentru britanici

Înainte de a cumpăra un animal de companie, ar trebui să vă gândiți la ce să hrăniți o pisică britanică acasă. Reprezentanții acestei rase au un apetit foarte capricios, în timp ce necesită multă mâncare în fiecare zi, dar mănâncă puțin într-o singură porție, deoarece stomacul pisoiilor mici este încă mic. De aceea, în timp ce britanicul este mic, va trebui să fie hrănit des (de 5-6 ori pe zi). Vei avea o astfel de oportunitate?

Puteți chiar să hrăniți un bebeluș britanic non-stop. Acest lucru este recomandat chiar și de medicii veterinari, așa că nu vă faceți griji că bebelușul va mânca în exces - în timp ce este mic, toate alimentele se dezvoltă, iar khatul nu va mânca niciodată mai mult decât necesită corpul său.

Micii britanici au nevoie și de nutriție minerală. Puteți umple nevoia de vitamine cu ajutorul comprimatelor pentru pisici sau alimente speciale, pe care le puteți cumpăra de la orice clinică veterinară. Vânzătorul vă va oferi sfaturi suplimentare cu privire la un set de vitamine.

De asemenea, trebuie să știți aceste lucruri:

 • nu este indicat să depozitați mâncarea pentru pisici în frigider - ar trebui să fie servită atunci când este la temperatura camerei;
 • trebuie să hrănești un pisoi britanic de o lună de șase ori pe zi, de la 6 luni - de trei ori pe zi, un animal de companie adult poate fi hrănit de două ori pe zi;
 • nu amestecați alimentele cu alimentele uscate și produsele din carne;
 • primele 8 săptămâni de viață, bebelușii se hrănesc cu lapte matern, așa că trebuie să luați animalul de companie când acesta crește și se înțărcă treptat de la alăptare.

Dieta britanică

În timp ce britanicii sunt mici, dieta lor este diferită de cea a unui animal adult.. Este important să vă hrăniți pisoiul britanic chiar de la început, astfel încât bebelușul să nu aibă probleme cu tractul gastro-intestinal. Deci, ce alimente ar trebui să includeți în meniul animalului dvs. de companie??

Nutriție la vârsta de o lună

De regulă, la vârsta de o lună, pisoii britanici sunt încă hrăniți cu lapte matern. Dar uneori se întâmplă ca bebelușul să fie smuls de la mamă la o vârstă atât de fragedă, atunci trebuie să-l hrănești cu un amestec.

Este de dorit să faceți o tranziție lină de la laptele matern la alimentele obișnuite, dar trebuie să îl faceți cât mai neted posibil.

Pentru ca organismul să se reconstruiască, cel mai bine este să combinați amestecurile de alimente și lapte în primele zile ale tranziției. Ce fel de amestecuri să se hrănească, este mai bine să întrebați crescătorul, deoarece este recomandabil să dați bebelușului aceleași alimente pe parcursul perioadei de tranziție pentru a nu expune stomacul delicat al britanicului la stres suplimentar..

O tranziție lină la alimente solide se efectuează în mai multe etape:

 • la vârsta de 1 lună, trebuie să-ți hrănești bebelușul puțin produse lactate, dar laptele crud de vacă poate provoca probleme cu stomacul, așa că folosește mai bine formulele pentru sugari sau terciul cu lapte pentru bebeluși;
 • cel mai bine este să începeți să hrăniți pisica britanică cu carne naturală cu carne tocată de vită tocată sau chiar cu vițel mai fraged;
 • adăugați treptat gri, fulgi de ovăz sau terci de hrișcă în lapte în meniul bebelușului britanic;
 • este mai bine să nu dați produse lactate fermentate unui pisoi sub vârsta de 7 săptămâni;
 • la sfârșitul tranziției, puteți include brânză de vaci în dietă, o puteți hrăni și cu iaurt;
 • nu va fi inutil să hrăniți animalul de companie cu ficat fiert (carne de vită sau pasăre);

Pisicuțele lunare mănâncă des, dar nu prea mult. O porție ar trebui să conțină 20-30 de grame de alimente și până la 100 de grame de alimente ar trebui obținute în doar o zi. Cel mai important lucru este să le hrănești regulat..

Meniu britanic peste două luni

La vârsta de două luni, pisoii trec în cele din urmă la hrana normală pentru pisici. În plus, sunt la o vârstă în care pot merge deja perfect și pot începe să exploreze lumea vastă din jurul lor.. Este foarte important să mănânci corect în această perioadă.. Animalul dvs. de companie ar trebui să primească energie pentru mișcare activă și creștere rapidă dintr-o dietă completă sănătoasă..

Vă puteți hrăni pisoiul britanic mai des decât înainte - de șapte până la opt ori pe zi. Copilul petrece mult timp jucându-se, așa că își petrece energia foarte activ.

Meniul ar trebui să includă următoarele produse:

 • lactate și produse lactate fermentate: cereale cu lapte, brânză de vaci, iaurt;
 • carne fiartă (carne de vită, vițel, pui-iepure);
 • hrană pentru pisici conservată (hrană specială pentru bebeluși);
 • puteți hrăni pisoiul cu gălbenuș de ou (numai gălbenușul, proteina poate fi dăunătoare);
 • hrană pentru copii și terci cu lapte pentru bebeluși.

Este important ca pisoiul să aibă întotdeauna un vas alimentar curat. Trebuie să-l spălați după fiecare hrănire. De asemenea, ar trebui să existe întotdeauna apă curată și proaspătă în apropiere (trebuie schimbată cel puțin de două ori pe zi). Trebuie să hrănești pisoiul și el se va bea singur.

Cum să hrănești un britanic la trei luni?

Pisicuța crește și dieta sa se schimbă, devine mai variată. Proprietarul ar trebui să fie îngrijorat de adăugarea mai multor produse alimentare la meniul animalului de companie..

Dieta unui pisoi britanic de trei luni ar trebui să includă:

 • produse din pește: ar trebui să fie file, curățat bine de oase (este mai bine să luați pește de mare, are mult mai puține oase);
 • puteți adăuga mâncare uscată înmuiată în apă sau lapte în meniul bebelușului (la această vârstă - nu mai mult de o dată pe zi);
 • chiar dacă pisicile sunt prădători, la vârsta de trei luni în dieta lor trebuie să le hrăniți cu produse vegetale, care se servesc fierte împreună cu pui, curcan sau carne de vită;
 • formulele de lapte și cerealele pot fi excluse înlocuindu-le în perioada de tranziție cu produse lactate naturale fermentate (chefir sau iaurt), nu merită doar hrănirea bebelușului cu produsele cumpărate.

La vârsta de trei luni, pisoiul trebuie hrănit la fel de frecvent - cel puțin de 4 ori pe zi, iar dimensiunea porției poate fi mărită.

Meniu la patru luni

Bebelușul crește și arată deja mai puțin ca o minusculă minge de lână. Corpul său s-a adaptat deja la hrana pentru adulți. Animalul dvs. poate mânca mai rar, dar porțiunile ar trebui să fie mai mari.

În acest stadiu de creștere, alimentele uscate pot fi incluse în meniul animalului dvs. de companie în cantitate de cel puțin un sfert din total. Este mai bine să folosiți soiuri specializate de alimente uscate, care conțin echilibrul optim de nutrienți și oligoelemente benefice.

Tânărul corp al unei pisici la această vârstă are mai mult ca niciodată nevoie de o dietă corectă, sănătoasă și echilibrată..

Siguranță

Ar trebui să continuați să vă hrăniți animalele de companie cu aceleași tipuri de carne. Pentru siguranță, se recomandă fierberea acestuia. Nu este recomandat să hrănești pisica britanică carne tocată crudă (acest lucru este deosebit de periculos pentru vitel). Dacă ați luat riscul de a da pisoiului carne crudă, este mai bine să o păstrați înghețată și, înainte de a hrăni animalul de companie, turnați peste el cu apă clocotită..

Legumele ar trebui incluse și în dietă ca element esențial. Se servește cel mai bine la prânz cu terci de orez pe bază de carne și lapte. În rest, laptele poate fi exclus din dietă, deoarece la această vârstă corpul animalului de companie nu are aproape nici o nevoie de produse lactate.

Puteți oferi pisicilor produse lactate fermentate, deoarece face haina animalului de companie mai sănătoasă, mai puternică, matasoasă și netedă.

Nutriție la vârsta de cinci luni

Timpul a trecut repede, iar acum un adevărat aristocrat locuiește deja în casa ta. Adulții britanici au tendința de a fi foarte bolnavi când vine vorba de nutriție. Animalul dvs. de companie alege deja ce să mănânce și ce să nu mănânce. Observați cu atenție ceea ce îi place cel mai mult animalului dvs. de companie. Dar totuși, merită să îi dați animalului de companie libertatea de a-și alege propria mâncare - astfel încât să o puteți strica foarte mult. Menținerea unei diete sănătoase.

Britanicii au într-adevăr un stomac foarte prost, care nu acceptă niciun fel de mâncare. De exemplu, laptele nu mai poate fi administrat, deoarece este foarte greu de digerat în stomacul unui animal adult..

Alegerea revine proprietarului

În plus, proprietarul poate alege - să continue să se hrănească cu carne naturală sau să treacă la alimente cumpărate. Dacă decideți să lăsați mâncare naturală, carnea fiartă ar trebui să devină baza sa: carne de vită, vițel, pui, carne de curcan.

Peștele trebuie administrat cel puțin o dată pe săptămână (numai pești de mare).

Dacă, în copilărie, animalele de companie se bucurau să mănânce legume și cereale, le puteți lăsa în meniu. Dacă prădătorii nu au vrut să-l mănânce, atunci aceste produse pot fi excluse și înlocuite cu iarbă specială pentru pisici. Amintiți-vă, animalele au nevoie de fibre pentru a digera cantități mari de carne. De asemenea, vă puteți hrăni animalul cu hrană specială pentru iarbă.

Dacă decideți să hrăniți pisica britanică cu mâncare, atunci alegeți doar mâncare uscată de înaltă calitate, hrană peletată sau chiar hrană specială pentru pisici la conservă. Aceste alimente sunt vândute la farmaciile veterinare și la magazinele de animale de companie. Sunt foarte utile și conțin un set optim de oligoelemente, prin urmare, chiar și unii veterinari recomandă hrănirea acestor alimente animalelor de companie..

Alimente interzise

Britanicilor, în calitate de proprietari ai unuia dintre cele mai delicate stomacuri din regnul animal, li se interzice să hrănească anumite tipuri de alimente populare cu alte pisici..

Cea mai importantă regulă pe care proprietarii de pisici britanice trebuie să o amintească: dintre toată varietatea de produse din carne, britanicii nu ar trebui să se hrănească cu carne de porc! Iar printre produsele din pește, nu vă puteți hrăni favoritele cu pește de râu - este prea osos.

Peștele și carnea afumate sunt, de asemenea, interzise. Faptul este că există multă sare în astfel de produse și, de asemenea, sunt prea grase pentru stomacul capricios al unui britanic. O astfel de hrană poate dăuna sănătății tractului digestiv al animalului de companie, chiar dacă a fost un caz izolat. Prin urmare, ar trebui să observați că bebelușul nu fură nimic de la masă și, cu atât mai mult, nu îl puteți hrăni de la masa lui..

Dulciurile pot fi, de asemenea, periculoase pentru animalul dvs. de companie. Ciocolata și orice mâncare din făină pot fi periculoase pentru sănătatea animalului de companie..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să hrănești corect un pisoi britanic