Catosal pentru pisici și pisici

Catosal este un medicament complex care este utilizat pentru a stimula procesele metabolice și pentru a crește imunitatea la pisici. Medicamentul este produs de un cunoscut producător german - Bayer. Utilizat eficient pentru prevenirea și tratarea patologiilor de diferite origini.

Catosal pentru pisici și pisici

Baza medicamentului este alcătuită din trei componente active:

 • Butafosfan - un compus organic de fosfor care nu are analogi. Are un efect pozitiv asupra cursului multor procese fiziologice din corpul animalului. Îmbunătățește funcția hepatică, participă la formarea țesutului osos, stimulează creșterea și dezvoltarea, crește imunitatea. O proprietate unică a substanței este capacitatea sa de a normaliza nivelurile de cortizol în situații de stres..
 • Cianocobalamina sau vitamina B12 participă la metabolism. Substanța este necesară pentru sinteza hormonilor și a enzimelor. Participă la hematopoieză, crește capacitatea țesuturilor de a se regenera, are un efect pozitiv asupra sistemului nervos și normalizează funcția ficatului.
 • 4-hidroxibenzoat de metil este un conservant care are efect antiseptic. Particularitatea substanței este capacitatea de a suprima reproducerea bacteriilor dăunătoare în corpul animalului.

Apa purificată joacă rolul unei componente auxiliare în compoziția medicamentului.

efect farmacologic

Catosal este un medicament vitaminic și mineral. Are un efect complex asupra corpului pisicilor și are următoarele proprietăți:

 • are efect tonic;
 • îmbunătățește regenerarea țesuturilor;
 • crește imunitatea la factorii adverse;
 • stimulează metabolismul proteinelor, glucidelor și grăsimilor;
 • normalizează metabolismul;
 • stimulează creșterea și dezvoltarea.

Pisică odihnită

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că Catosal este o substanță cu risc redus și poate fi utilizat pentru pisici de diferite vârste. Componentele medicamentului nu se pot acumula în corpul animalului. Datorită acestui fapt, medicamentul nu creează dependență. Substanțele active sunt excretate din organism în principal cu urină și bilă. Medicamentul este considerat sigur, deoarece nu are efecte mutagene, embriotoxice și cancerigene..

Costul

Prețul unei sticle de 100 milimetri de Catosal variază de la 800 la 900 ruble, deși costul poate fi mai mult sau mai mic în diferite regiuni și chiar în farmacii. Puteți cumpăra cu ușurință medicamentul de la orice farmacie veterinară, magazin de animale de companie sau magazin online. De asemenea, este disponibil pe resurse speciale de Internet (în farmaciile de pe Internet). Nu este necesară prescripția medicului pentru cumpărare.

Indicații de utilizare

Catosal pentru pisici este prescris pentru diferite tulburări metabolice. În combinație cu alte medicamente, este utilizat în astfel de cazuri:

 • cu imunitate slabă și rezistență la factori adverse;
 • în bolile cauzate de deficiența de calciu și fosfor;
 • cu anemie, inclusiv cele cauzate de invazia helmintică;
 • cu epuizare;
 • cu rămâne în urmă în creștere și dezvoltare (pentru pisoi);
 • cu lipsa vitaminei B12.

Ca medicament auxiliar, Catosal poate fi utilizat pentru otrăvirea severă, însoțit de leziuni hepatice. Componentele medicamentului ajută la restabilirea funcționalității acestui organ..

Pisica cu amanta

Un medicament cu un complex vitaminic-mineral în compoziția sa este adesea utilizat pentru prevenire. De obicei, este prescris în acest scop:

 • îmbunătățirea capacității de reproducere a animalului;
 • creșterea rezistenței;
 • reducerea riscului avorturilor spontane și a nașterii pisoilor subdezvoltate;
 • întărirea imunității;
 • stimularea creșterii la pisici;
 • preveni complicațiile postpartum.

Notă! Catosal este considerat sigur, dar trebuie să vă adresați medicului veterinar înainte de a-l utiliza în scopuri profilactice sau terapeutice..

Cum se aplică

Conform instrucțiunilor, pisicilor li se permite să injecteze Catosal intramuscular, subcutanat și intravenos. O doză unică este calculată în funcție de greutatea animalului:

 • pentru pisoi de până la 2 kg - 0,5 ml;
 • pentru animalele de companie cu greutatea de 3-5 kg ​​- 1 ml;
 • pentru animalele mari care cântăresc mai mult de 5 kg - 1,5-2,5 ml.

Doza de medicament depinde și de starea de sănătate a animalului de companie, de patologia existentă, de simptome și de alți factori. Medicul veterinar poate calcula doza exactă..

Schema de aplicare depinde de boală:

 1. Atunci când utilizați un medicament pentru creșterea imunității și în scopuri profilactice, cursul tratamentului este de 3-5 zile. Repetați cursul de 2 ori pe parcursul anului.
 2. Pentru a reduce impactul negativ al unei situații stresante, injecția se administrează de 1-2 ori. Prima injecție este administrată cu o zi înainte de eveniment, ceea ce poate provoca stres la pisică, a doua - câteva ore.
 3. Dacă medicamentul este utilizat pentru a stimula creșterea pisoilor care rămân în urmă, injecțiile se administrează o dată pe zi timp de 5-7 zile.
 4. În cazul tulburărilor metabolice, durata tratamentului este de 4-5 zile.
 5. Pentru prevenirea complicațiilor postpartum, se administrează 5 injecții cu un interval de o zi cu o săptămână înainte de data preconizată a nașterii.

Notă! Dacă medicamentul este utilizat pentru tratarea bolilor cronice, doza se reduce la jumătate. Cursul tratamentului este de 4-5 zile și, dacă este necesar, repetați-l după 5-14 zile..

Dacă este necesar, utilizarea Catosal este combinată cu antibiotice și alte medicamente..

Contraindicații și efecte secundare

Catosal nu are contraindicații. Medicamentul poate fi utilizat pentru toate categoriile de animale, inclusiv pisici care alăptează și pisici însărcinate, pisoi mici, animale de companie în vârstă și subnutriți. În prezența bolilor cronice, asigurați-vă că consultați un medic veterinar.

Medicamentul este contraindicat numai animalelor de companie care au intoleranță la componente. Deși acest lucru este destul de rar, prima dată când îl utilizați, merită să observați răspunsul organismului la medicament..

Pisică la veterinar

Catosal nu provoacă efecte secundare. O excepție poate fi reacțiile alergice cu intoleranță la componente. În acest caz, este necesar să utilizați un agent antialergenic conform instrucțiunilor..

Avantaje și dezavantaje

Catosal are multe avantaje:

 • Poate fi folosit pentru animale de diferite vârste.
 • Combinați cu antibiotice, analgezice și alte medicamente.
 • Chiar și cu un supradozaj, nu provoacă efecte secundare.
 • Este utilizat pentru prevenirea și tratarea diferitelor patologii, deoarece are un spectru larg de acțiune.
 • Nu are efect toxic asupra ficatului, ci dimpotrivă, îi restabilește activitatea.
 • Conține minerale și vitamine necesare pentru evoluția normală a proceselor metabolice.
 • Nu conține substanțe periculoase și toxice.

Pisica cu gura deschisa

Un dezavantaj semnificativ este că medicamentul este vândut în flacoane mari de 100 de milimetri. Cu o singură utilizare, majoritatea medicamentului trebuie aruncat, precum și banii cheltuiți. Dezavantajele includ costul ridicat și forma de dozare. Nu toți proprietarii își pot injecta animalele de companie.

Recenzii proprietarului

Oksana, proprietarul pisicii Straight Scottish:

„Acest medicament este prescris pentru pisica noastră pentru a doua oară. Doar impresii pozitive. Pentru prima dată, injecțiile au fost administrate când pisica era încă mică. Se folosește apoi împreună cu un antibiotic pentru infecția în intestin. A doua oară a fost prescris pentru otrăvirea cu antibiotice, care a cauzat probleme intestinale. După prima injecție, pisica a devenit mai activă ”.

Antonina, amanta a trei pisoi:

„Într-o iarnă am luat trei pisoi pe stradă. Au fost la un pas de moarte, au refuzat să mănânce și nici măcar nu miau. În trusa de prim ajutor era Catosal (cumpărat anterior pentru un câine), am decis să le dau copiilor injecții (0,5 ml fiecare). Am făcut injecții de două ori pe zi. În două zile, au început să se intereseze de mâncare și de joacă. Cursul a durat 10 zile, ca urmare, animalele s-au întărit și s-au îmbunătățit ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Valentina, medic veterinar al clinicii din Moscova:

„Eu și colegii mei din clinica noastră folosim Catosal de mult timp. De câțiva ani, nu am avut niciodată erupții cutanate, roșeață sau alte reacții alergice. Folosim cu succes medicamentul în diferite situații. El a ajutat animalele să iasă din lumea cealaltă, chiar și pe cei care nu au avut nicio șansă pentru asta. Prețul ridicat este pe deplin justificat de eficiență ".

Vita, medic veterinar cu 8 ani de experiență:

„Un remediu excelent pe care îl prescriu de obicei în combinație cu alte medicamente. Pentru prevenire, nu văd niciun motiv să folosesc un medicament. Singura excepție este situațiile stresante. Dar pentru tratament îl folosesc adesea în diferite situații - de la epuizare și scădere în greutate până la complicații postpartum, patologii infecțioase ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Catosal pentru pisici și pisici