Hemobalanta pentru pisici

Hemobalance este un preparat combinat pe bază de vitamine, oligoelemente și aminoacizi, care este utilizat în terapia complexă pentru diferite boli la pisici. De asemenea, medicamentul este utilizat pentru a preveni problemele de sănătate la un animal de companie și pentru cea mai rapidă recuperare după leziuni și operații..

Hemobalanta pentru pisici

 • Riboflavina (vitamina B2). Stimulează funcționarea sistemului nervos, este esențial pentru creștere și dezvoltare. Cu o deficiență a animalului, există pierderea părului, probleme de vedere și dezvoltare.
 • Colină (vitamina B4). Normalizează funcția ficatului, prevenind astfel obezitatea acestui organ.
 • Clorhidrat de piridoxină (vitamina B6). Are un efect pozitiv asupra funcționării sistemului nervos. Dacă organismul nu are suficientă vitamină, animalul poate avea crampe și boli de piele..
 • Inozitol (vitamina B8). Substanța este implicată în procesele metabolice, are un efect pozitiv asupra stării stratului și a pielii.
 • Nicotinamida (vitamina PP). Participă la metabolism. Are un efect benefic asupra activității sistemului digestiv și asupra stării epidermei. Are acțiune antialergică.
 • Biotină (vitamina H). Participă la metabolismul proteinelor, grăsimilor, glucidelor.

Mineralele incluse în compoziție ajută la completarea rezervelor de fier, cupru și alte microelemente și macro. Aminoacizii au următorul efect:

 1. Clorhidratul de L-lizină îmbunătățește absorbția fosforului și calciului, participă la formarea țesutului osos și a proceselor hematopoietice, normalizează sistemul reproductiv.
 2. Glicina îmbunătățește memoria și are un efect pozitiv asupra sistemului nervos, stabilizează starea mentală.
 3. DL metionina este implicată în procesele metabolice, normalizează funcția rinichilor, îmbunătățește pofta de mâncare și absorbția nutrienților.

Compoziția preparatului Hemobalance

Utilizarea Hemobalance ajută la creșterea imunității și a rezistenței. Medicamentul stimulează creșterea și dezvoltarea, accelerează regenerarea țesuturilor și întărește sistemul imunitar. Ajută la prevenirea efectelor stresului și la recuperarea mai rapidă a bolilor..

Indicații de utilizare

Conform instrucțiunilor de utilizare, Hemobalance pentru pisici poate fi utilizat ca parte a terapiei complexe în următoarele cazuri:

 • cu infecții virale;
 • cu invazii helmintice;
 • cu anemie;
 • cu alergii de diferite origini;
 • în caz de otrăvire;
 • cu boli de piele;
 • cu patologii hepatice;
 • cu deficit de vitamine și lipsa oligoelementelor;
 • la epuizare.

În caz de pierderi de sânge, după operație sau leziuni grave, medicamentul ajută la recuperarea mai rapidă. În scop preventiv, este utilizat pentru întărirea imunității și prevenirea bolilor infecțioase și neinfecțioase, precum și în timpul sarcinii și al nașterii..

Traumatism de pisică

Notă! Hemobalanța este recomandată pisoilor care rămân în urmă în dezvoltare..

De asemenea, un remediu vitamin-mineral este utilizat în caz de stres (transport, mers la medicul veterinar, plecarea proprietarului etc.), vaccinarea pentru a forma imunitate puternică împotriva bolilor virale și năpârlirea prelungită. Medicamentul este adesea utilizat pentru a promova sănătatea și în timpul pregătirii pentru expoziții sau concursuri.

Cum se aplică

Hemobalanța este injectată intramuscular la pisici. Administrarea intravenoasă este, de asemenea, acceptabilă, dar în acest caz se recomandă amestecarea acestuia cu soluții de electroliți sau soluții saline. Alcoolul este uneori permis, deși este mai bine să preferați injecțiile.

Dacă medicamentul este utilizat profilactic, sunt suficiente 1-2 injecții pe săptămână. Dacă este utilizat în asociere cu alte medicamente pentru tratament, atunci numărul de injecții este crescut la 3 pe săptămână.

Notă! Dacă starea animalului de companie nu se îmbunătățește în termen de 7-10 zile de la utilizarea Hemobalance, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. De regulă sunt necesare ajustări suplimentare de examinare și tratament.

O singură doză de medicament este calculată luând în considerare greutatea:

 • pentru pisici cu greutatea de până la 5 kg - 0,25 ml;
 • pentru animale cu o greutate mai mare de 5 kg - 0,5 ml.

Instrucțiuni pentru utilizarea Hemobalance

Dacă medicamentul este utilizat pentru a preveni stresul la animal, injecția se face cu o zi înainte de evenimentul care îl poate provoca.

Contraindicații și restricții

Hemobalance este un medicament veterinar care este sigur pentru pisici. Nu are contraindicații, deoarece conține doar vitamine, minerale și aminoacizi care sunt prezenți în corpul animalelor. Medicamentul poate fi utilizat în timpul sarcinii și alăptării, pentru pisoi nou-născuți și animale de companie vechi.

Medicamentul se combină bine cu antibiotice, medicamente antivirale, medicamente pentru acțiune simptomatică. Singura limitare este că nu poate fi combinat cu medicamente care conțin fier..

Chiar și cu un ușor exces de doză, medicamentul este bine tolerat de animale de companie. Proprietățile farmacologice ale Hemobalance sunt păstrate numai atunci când sunt depozitate corespunzător. Este strict interzis să se permită pătrunderea directă a soarelui în flaconul cu medicamente. Temperatura de depozitare trebuie să fie între 4 și 25 de grade Celsius. Soluția nu trebuie să înghețe în timpul depozitării sau transportului..

Pisica frumoasa

Este imposibil să utilizați medicamentul pentru animale în scopuri terapeutice sau profilactice în următoarele cazuri:

 • dacă lichidul devine tulbure;
 • sedimentul a apărut în partea de jos;
 • în soluție au apărut impurități;
 • culoarea preparatului s-a schimbat.

Complexul de vitamine și minerale este sigur pentru oameni. Dacă medicamentul ajunge pe piele sau pe mucoase, trebuie doar să clătiți cu apă curentă.

Avantaje și dezavantaje

Printre principalele beneficii ale Hemobalance, trebuie menționate următoarele:

 • Siguranță. Medicamentul nu provoacă efecte secundare și reacții alergice.
 • O gamă largă de acțiuni. Lichidul medicinal are un efect pozitiv asupra activității organelor interne, restabilește procesele metabolice, întărește sistemul imunitar etc..
 • Aplicabil fără restricții. Potrivit pentru animale de companie mici și mari, indiferent de greutate, rasă și vârstă.
 • Versatilitate. Poate fi utilizat pentru a preveni și trata o varietate de probleme de sănătate.
 • Eficienţă. Rezultatele aplicării sunt de obicei vizibile după 1-2 injecții..

Dezavantajele minore includ forma de dozare. Unii proprietari au dificultăți în a-și injecta animalele de companie. Hemobalanța nu are alte dezavantaje.

Injecție de pisică

Cât este

Medicamentul este disponibil în sticle de 5 și 100 ml, pentru pisici este mai înțelept să cumpărați recipiente mici. Prețul Hemobalance depinde de volumul sticlei:

 • 5 ml - 230-250 ruble;
 • 100 ml - 2800-3000 ruble.

Este logic să cumpărați o sticlă mare numai atunci când păstrați mai multe animale. Un agent de vitamine și minerale este vândut în aproape toate farmaciile veterinare, deci de obicei nu există probleme cu achiziționarea. De asemenea, îl puteți comanda online.

Recenzii proprietarului

Anastasia, proprietarul unei pisici de 2 ani:

„Pentru o lungă perioadă de timp nu am putut vindeca herpesul pe buzele unei pisici. Tratamentul prescris de medic nu a ajutat, a eliminat doar ușor simptomele, care au revenit din nou și din nou după câteva zile. Trei săptămâni de luptă nereușită, până când un prieten l-a sfătuit pe Hemobalance. După două injecții, starea lui Margosha s-a îmbunătățit și, după un curs de 2 săptămâni, nu a rămas nici urmă de herpes "..

Marina, proprietarul a 2 pisici și un câine:

„Am aflat mai întâi despre droguri când câinele nostru s-a îmbolnăvit de piroplasmoză. Acest medicament a făcut parte din terapia complexă și a ajutat la salvarea Bars. Mai târziu am aflat că poate fi folosit și pentru pisici. Îl folosesc adesea pentru naștere și pentru pisoi mici. Am observat că pisicile se recuperează mai repede dacă li se injectează aceste vitamine. Bun remediu. Acum este întotdeauna disponibil în cabinetul nostru de medicină veterinară ".

Nikolay, crescător de pisici britanice:

„Folosesc în mod regulat Hemobalance pentru pisici și pisici adulte. Medicamentul ajută la evitarea problemelor de dezvoltare și întărește sistemul imunitar. Am observat că timp de 2 ani, în timp ce foloseau medicamentul, animalele practic nu s-au îmbolnăvit. În plus, epidemia de panleucopenie ne-a ocolit ".

Recenzii ale medicilor veterinari

Mihail, medic veterinar cu 10 ani de experiență:

Hemobalanta este un bun suport pentru corpul animalului in cazul diferitelor boli. Nu folosesc medicamentul de la sine, dar îl includ adesea în terapia complexă pentru boli infecțioase, după operații și pentru otrăvire. ".

Oksana, medic veterinar cu 13 ani de experiență:

„Un remediu bun, dar din anumite motive producătorul nu indică în instrucțiuni că injecțiile sunt dureroase. Din acest motiv, unii proprietari au uneori probleme cu autoadministrarea medicamentului. Ocazional, sigiliile apar la locul injectării. În majoritatea cazurilor, ele trec singure, dar este mai bine să le monitorizăm schimbările. ".

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hemobalanta pentru pisici