Cum să calmezi o pisică care cere o pisică

Cum să ajute o pisică care cere o pisicăPisicile sunt animale foarte blânde, afectuoase și drăguțe pe care toată lumea le iubește - de la copii mici până la bunici și bunici bătrâni. Dar când îți faci rost de o pisicuță, ar trebui să știi despre dezavantajul său semnificativ. Și anume că, în timpul estrusului, pisicile devin adevărați tirani domestici, pentru că nu toată lumea poate suporta miaunatul lor tare și plângător, trucuri diferite, iar vecinilor nu le vor plăcea aceste cifre. Prin urmare, trebuie să cunoașteți mai multe metode și instrumente disponibile care pot fi destul de ușor de utilizat acasă pentru a calma pisicile în spree..

Cum să înțelegeți că o pisică este în spree?

Un pisoi mic devine rapid un individ matur sexual, iar acest lucru se întâmplă mult mai devreme decât creșterea lor fizică. Majoritatea pisicii este deja la 5-6 luni poate merge, dar această perioadă depinde și de unii factori externi, de exemplu, de dietă, climă, habitatul animalului și alții. Prin urmare, unii reprezentanți ai genului feminin pot merge în spree pentru prima dată numai până la 14-15 luna de viață. Căldura însăși la pisici poate dura de la trei la șapte zile, de mai multe ori pe an. Dar dacă murka nu a rămas însărcinată, atunci după aproximativ două săptămâni, poate începe din nou să ceară pisica.

Deoarece aceste animale nu au nicio descărcare sângeroasă în timpul estului, debutul său poate fi determinat doar prin schimbarea comportamentului animalului de companie. Înainte de începutul „sezonului de împerechere”, pisica începe să miaună plângând, frecându-se de multe obiecte și stăpâni (în special preferă să rămână la sexul mai puternic). De asemenea, apetitul lor poate crește, organele genitale se umflă puțin, uneori se leagănă pe spate și în orice fel încercând să atragă atenția. Dar acum nu va lăsa pisica să se apropie încă de ea. Dar, după câteva zile, va începe să miaună constant și tare, își va pune semnele în jurul apartamentului, chemând pisica la ea. Și, desigur, se va strădui cu toată puterea să se elibereze.

Cum să-ți calmezi pisica în timpul estului?

Pisica cere o pisicăDacă mergeți la o clinică veterinară, aceștia vă vor sfătui, desigur, cel mai simplu mod de a calma animalul este sterilizarea acestuia. La urma urmei, după o astfel de procedură, ea va deveni mult mai afectuoasă, mai calmă și mai ascultătoare, iar în timpul „sezonului de împerechere” nu vor exista scandări. De asemenea, își va satisface nevoile doar în locul alocat ei și nu va mai marca teritoriul, lucrurile. Dar aceasta este o decizie serioasă și trebuie să o abordați cu toată responsabilitatea, deoarece există contraindicații pentru sterilizare. Dacă metoda de mai sus nu este potrivită, atunci puteți recurge la alte metode de calmare a pisicilor..

Contraceptive feline

Astăzi în farmaciile veterinare destul o gamă largă de medicamente diferite pentru pisici și pisici care merg. Luați în considerare tipurile lor:

  • Ce sunt contraceptivele feline?Picături contraceptive. O metodă destul de simplă și obișnuită pentru calmarea animalului de companie. Este suficient doar să picurați câteva picături sub limba pisicii sau pe mâncare, dar atunci ar trebui să vă asigurați că mănâncă totul. După 3-4 ore, poți duce în siguranță pisica la pisică pentru a le satisface nevoile, fără să te temi de consecințele unei astfel de „comunicări”. Dar trebuie avut în vedere faptul că aceste picături sunt hormonale și înainte de a le utiliza merită consultate cu un medic veterinar și, de asemenea, nu sunt potrivite pentru utilizarea lor constantă..
  • Medicamente hormonale. Sunt foarte puternice și previn căldura. Le puteți da unei pisici doar respectând strict instrucțiunile de utilizare și nu mai mult de două ori pe an. Acesta poate fi, de exemplu, „Stop Sex”, „Ex-5”, „Sex Barrier”, „Gestrenol”, „Countersex”, „Stop Intimacy” și altele. Dar trebuie să vă amintiți că astfel de medicamente au un efect foarte rău asupra corpului animalului, provocând o puternică perturbare hormonală. Prin urmare, un bun medic veterinar vă va sfătui să recurgeți la această metodă de calmare a animalului de companie cât mai puțin posibil..

La fel ca la oameni, la animale, utilizarea diferitelor tipuri de medicamente hormonale poate provoca boli precum cancerul uterului și sânului (pisicile care au mers cel puțin o dată prezintă un risc mai mare), piometra și alte afecțiuni.

Moduri de casă de a calma o pisică la plimbare

Mai sunt câteva și modalități sigure pentru animalul dvs. de companie, ceea ce va ajuta pisica să fie bună în „astfel de zile”, iar proprietarii să doarmă liniștit. Puteți încerca aceste trucuri simple:

  • Ai grijă de pisica ta acasăJoacă-te cu pisica. O modalitate excelentă de a o distrage de la miau enervant în timp ce vă acordați atenția. În astfel de zile, ei au energie suplimentară și trebuie să o cheltuiască pentru ceva. Puteți cumpăra jucării noi pentru animalul dvs. de companie (mingi, animale de iederă, bețe).
  • Nu supraalimentați. În această perioadă, pofta lor de mâncare crește, deci merită să vă asigurați că pisica nu mănâncă în exces. Dați-i mâncare regulat, dar reduceți dimensiunea de servire..
  • Puneți muzică clasică. Această muzică are un efect calmant atât asupra oamenilor, cât și asupra pisicilor. Prin urmare, preferatul dvs. poate include lucrări calme ale lui Bach, Mozart, Glinka, Chopin.
  • Feromoni. Acesta ar putea fi Feliway, de exemplu. Dar, din păcate, nu funcționează pe toate pisicile..
  • Sedative. Poate fi cele mai frecvente decocturi de mușețel, cimbru, valeriană sau preparate speciale pentru pisici „Cat-Bayun”, „Anti Stress”. Sunt complet inofensive și acționează ușor, dar merită să le dați conform instrucțiunilor atașate..
  • Masaj special. Trebuie să luați pisica de greaban cu mâna stângă și să o apăsați pe podea, iar cu dreapta (palma) în zona de la începutul cozii, poate exista o mică depresiune. Ar trebui să apeși bine fără teama de urletele pisicii. Acest masaj trebuie făcut de mai multe ori pe zi. Câteva zile vor fi suficiente pentru ca animalul să se calmeze.
  • Induceți ovulația. Pentru a face acest lucru, trebuie să începeți mângâind pisica pe spate (în spate), apoi frecați vulva puțin și apoi introduceți un baston cu bumbac la capăt (aproximativ 2-2,5 cm) în vagin. Dacă este făcut corect, pisica va mângâia și va miauna. Astfel de manipulări trebuie repetate la fiecare 20 de minute timp de o oră și apoi numai după o pauză de 12 ore. Aceasta este o procedură complet sigură și eficientă..

Scapă de țipetele enervante pentru un timp (scurt) apa regulată vă va ajuta. Nu trebuie decât să udeți pisica puțin cu ea și va fi ocupată să se linsă bine. Dar această metodă nu funcționează cu toate animalele de companie..

Nu-ți poți lăsa animalul nesupravegheat, dar ar trebui să-l ajuți să facă față acestei probleme. Fiecare proprietar alege în mod independent o metodă adecvată pentru calmarea unei pisici în spree, deoarece nu toate pot fi sigure pentru sănătatea animalului de companie. Dacă niciuna dintre metode nu este potrivită sau nu vă ajută, atunci trebuie doar să lăsați animalul să meargă la plimbare, fără să-l torturați pe el și pe dvs..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să calmezi o pisică care cere o pisică