Instrucțiuni de utilizare a picăturilor ciprovet pentru pisici

Inflamațiile și bolile ochilor, ca și oamenii, pot apărea și la animalele domestice, în special la câini și pisici. Pentru tratamentul unei astfel de afecțiuni, există picături speciale de Ciprovet pentru pisici, deoarece nu se recomandă tratarea animalelor de companie cu medicamente umane. Produsul are un efect ușor de economisire. Este extrem de eficient împotriva diferitelor boli oculare la animalele de companie. Produsul se distinge printr-o calitate excelentă la un preț accesibil.

Acțiunea picăturilor de Ciprovet este de a oferi efecte bactericide și antiinflamatoare. De fapt, spectrul de acțiune al medicamentului este extins.. Substanța este capabilă să lupte împotriva multor bacterii care se înmulțesc în membrana mucoasă, inclusiv:

 • micoplasma;
 • chlamydia;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • tulpini;
 • Staphylococcus aureus.

Soluția blochează enzimele speciale ale bacteriilor, împiedicând astfel reproducerea lor ulterioară.

Ciprovet este prescris pisicilor domestice de către medicii veterinari pentru a trata diferite inflamații și boli ale ochilor.:

 • conjunctivită;
 • blefarită;
 • keratită;
 • ulcerele corneene;
 • alte boli acute și cronice.

Antibioticul este potrivit pentru ameliorarea inflamației apendicelor oculare. Substanța Ciprovet este utilizată ca profilaxie a complicațiilor infecțioase la nivelul ochilor, care se pot dezvolta pe fondul diferitelor leziuni, după intrarea nereușită a corpurilor străine în țesuturile oculare. Pentru a se pregăti pentru operația oculară, animalelor li se prescriu și picături Ciprovet..

Mod de administrare și dozare

Fiecare substanță este completată cu instrucțiuni de utilizare a medicamentului, datorită căreia procesul de tratare a unei pisici va deveni mult mai ușor.. Dacă aveți inflamații oculare sau boli, ar trebui să urmați aceste sfaturi și trucuri.:

 • Într-un ochi dureros, o pisică trebuie să îngroape o picătură de Tsiprovet de 4 ori pe zi. Dacă boala este severă sau acută, numărul de cereri poate fi crescut la 6. Tratamentul se efectuează timp de 1-2 săptămâni. Durata este determinată de severitatea bolii sau a inflamației.
 • Pisicilor de orice greutate li se instilează o picătură în ochiul afectat. Singurele excepții sunt persoanele mari care cântăresc mai mult de 10 kg. Au nevoie să picure 2 picături de medicament.
 • Dacă ochiul pisicii este foarte supărător și secretă mult mucus, atunci trebuie picurate 3-4 picături de medicament în el, după care toate secrețiile trebuie îndepărtate cu un tampon de tifon și numai atunci încă 2 picături de antibiotic ar trebui să intre în ochiul curățat..
 • Picăturile pentru ochi Tsiprovet pentru o pisică într-o sticlă de plastic au un dozator convenabil pentru instilare. Când utilizați medicamente dintr-o sticlă de sticlă, trebuie să aveți grijă de prezența unei pipete.
 • Este foarte important atunci când insuflați ochii unei pisici să aveți grijă maximă și să nu atingeți pleoapa sau corneea cu pipeta sau dozatorul..
 • Pentru ca atunci când intră în ochi, medicamentul să nu se scurgă, este necesar să fixați capul animalului cu mâinile, ridicându-l ușor.

Contraindicații pentru soluție

Ciprovet în picături este utilizat pentru pisici în principal pentru expunerea locală. Adică substanța nu pătrunde în corp, sânge sau limfă, ci acționează doar la nivelul structurii ochiului. Prin urmare, spre deosebire de tablete, medicamentul nu are practic restricții atunci când este utilizat..

Picăturile de Ciprovet nu sunt potrivite pentru acele pisici care sunt hipersensibile la antibioticele fluorochinolice. Este posibilă și apariția unei reacții alergice la una dintre componentele medicamentului. Picăturile nu sunt potrivite pentru tratarea bolilor oculare ale pisoiilor nou-născuți cu vârsta de până la 1 săptămână. Aceeași regulă se aplică și puiilor..

Imediat după utilizarea Tsiprovet, comportamentul pisicii se poate modifica. De obicei, animalele simt inițial o senzație de arsură, așa că încep să frece ochiul deteriorat cu labele sau să efectueze alte acțiuni neobișnuite. De obicei, aceste senzații neplăcute, care implică și lacrimi crescute, dispar de la sine după 6-7 minute după instilare. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci este necesar să clătiți ochiul pisicii cu soluție salină și să solicitați ajutorul unui medic veterinar..

Este important să nu utilizați alte medicamente externe în cursul tratamentului, deoarece substanța activă Ciprovet își pierde proprietățile și devine ineficientă.

De asemenea, puteți da pisicii dvs. Tsiprolet sub formă de pilule. În acest caz, medicamentul îndeplinește o gamă mai largă de funcții, inclusiv eliminarea bolilor infecțioase ale sistemului digestiv, sistemului genito-urinar, inflamația ficatului, a vezicii biliare și a plămânilor. Dar, în acest caz, medicul veterinar ar trebui să prescrie tratamentul cu comprimate Ciprovet, deoarece administrarea de antibiotice din neglijență sau din greșeală poate reprezenta o amenințare pentru viața animalului.

Condiții de depozitare și beneficii

De la eliberarea Ciprovet, picăturile de ochi pentru tratamentul bolilor purulente și eliminarea inflamației ochilor pot fi păstrate timp de cel mult 2 ani. După fiecare utilizare, sticla trebuie să fie sigilată strâns și bine cu un capac. Păstrați recipientul într-un loc ferit de soare și umezeală. Potrivit recenziilor, unii proprietari de pisici depozitează picături în frigider și încălzesc medicamentul în palme înainte de utilizare..
Avantajul picăturilor de ochi, de asemenea, nu este privat, pe lângă principalele lor proprietăți medicinale.

Tsiprovet avza pentru câini și pisici merită cumpărat datorită acestor avantaje:

 • combinație optimă de preț și calitate;
 • disconfort minim pentru pisică în timpul procedurilor de tratament la domiciliu;
 • posedă proprietăți bactericide și antiinflamatoare;
 • nu provoacă efecte secundare;
 • pătrunde în zona problemei ochiului.

Cu astfel de picături de Tsiprovet, puteți salva o pisică sau un câine de la oricare dintre problemele oculare, chiar și cele mai neglijate..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni de utilizare a picăturilor ciprovet pentru pisici