Stâlpi de zgâriere pentru pisici diy: ajuta pisica și salvează mobilierul

Posturi de zgâriere pisică DIY

Procesul distructiv, care se termină cu tristețe pentru mediul de acasă, nu este realizat de pisici din cauza răului. Natura îi face să se ascuțească.

Aici puteți citi despre cum să dezvățați o pisică de la zero: https://kot-pes.com/kak-otuchit-kota-kusatsya/

Deși prădătorii mici nu au reușit în mărime, au păstrat instinctele de bază ale omologilor lor sălbatici. Ei bine, o pisică nu poate să nu-și ascuțească ghearele.

Acesta este motivul pentru care proprietarii cu viziuni lunare își cumpără sau își construiesc în prealabil propriile posturi de zgâriere pentru animalele de companie cu blană..

Vom vorbi despre cum să facem un post de zgâriere pentru pisici cu propriile noastre mâini..

Stâlpi de zgârieturi pentru pisici În mediul natural, prădătorii mari și mici ai familiei feline își macină ghearele pe trunchiurile copacilor, pisicile domestice ar trebui să aibă stâlpi speciali pentru zgâriere pentru a evita deteriorarea mobilierului

În mediul natural, prădătorii mari și mici ai familiei feline își macină ghearele pe trunchiurile copacilor, pisicile domestice ar trebui să aibă stâlpi speciali pentru zgâriere pentru a evita deteriorarea mobilierului

nu trebuie să fugiți la magazinul de animale de companie și să cumpărați opere de artă rafinate sub formă de deschideri întregi din lemn pentru ascuțirea ghearelor. Cel mai simplu model de stâlp de zgâriere poate fi construit independent. În acest articol, veți învăța cum să creați posturi de zgârieturi pentru pisici DIY.

Nu este deloc necesar să alergi la magazinul de animale de companie și să cumperi opere de artă rafinate sub formă de întinderi întregi de lemn pentru ascuțirea ghearelor. Cel mai simplu model de stâlp de zgâriere poate fi construit independent. În acest articol, veți învăța cum să creați posturi de zgârieturi pentru pisici DIY.

Pentru ce este un post de zgâriere?

În sălbăticie, feline mari și mici, luăm de exemplu ocelot sau Pisica lui Pallas, măcinați ghearele pe trunchiurile copacilor.

Această procedură este vitală pentru animale.

Ghearele cresc rapid, încep să interfereze cu mișcarea prădătorului, pot chiar să crească în corp, provocând durere animalului.

Pentru a evita astfel de probleme, animalele își macină în mod constant ghearele pe suprafețe dure..

Pisici domestice, indiferent dacă sunt rase cu părul lung Neva Masquerade sau pisici chinchilla, sunt lipsiți de o astfel de oportunitate, cu excepția cazului în care, desigur, un copac crește în casa ta.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre îngrijirea caselor, vă recomandăm să citiți articolul https://rum.animalefans.com/pisicile/14027-îngrijirea-pisicilor-acasă-tipuri-și.html

Și cu siguranță nu crește, ceea ce înseamnă că merită să ai grijă de achiziționarea unui „greblă de gheare”.

De ce „gheare”? Da, pentru că, după cum ți se pare, pisica îți sfâșie canapeaua sau covorul și nu-și ascute deloc ghearele.

Cu toate acestea, pisica vicleană știe că face o manichiură și este imposibil să-l împiedici să facă acest lucru - natura cere.

Deci, ar trebui să îndeplinești natura și dorințele animalului tău de companie..

Cu toate acestea, nu este deloc necesar să fugiți la magazinul de animale de companie și să cumpărați opere de artă rafinate sub formă de deschideri întregi de lemn pentru ascuțirea ghearelor..

Cel mai simplu model de stâlp de zgâriere poate fi construit independent. Vă va costa mult mai ieftin decât cel achiziționat.

Și veți obține mult mai multă plăcere din propria creativitate decât dintr-un lucru terminat..

Stâlpi de zgârieturi pentru pisici. Stâlpul de zgâriere trebuie să reziste la greutatea animalului și să nu cadă sub presiunea labelor sale puternice, trebuie să fie stabil

Stâlpul de zgâriere trebuie să reziste la greutatea animalului și să nu cadă sub presiunea labelor sale puternice, trebuie să fie stabil

Posturi de zgâriere pisică DIY

Înainte de a continua cu construcția, vom stabili proprietățile la care ar trebui să corespundă un stâlp de zgâriere pentru pisici bricolaj.

 • Durabilitate. Structura trebuie să reziste presiunii active a animalului încercând să elimine factorul enervant. Pur și simplu, stâlpul tău de zgâriere trebuie să reziste la greutatea animalului și să nu cadă sub presiunea labelor sale puternice, chiar dacă acestea sunt rase mari Maine Coon, savana sau papusa de carpa.
 • Compacitate. Este minunat dacă locuiți într-un apartament mare și vă puteți permite să creați un cont personal pentru un animal de companie cu blană. Atunci se poate construi o bibliotecă pe mai multe niveluri, dar cel mai adesea nu există suficient spațiu pentru noi. Aceasta înseamnă că postarea noastră de zgâriere ar trebui să fie mică..
 • Durabilitate. Văzând în ce se transformă tapițeria de mobilă după câteva sesiuni de manichiură pentru pisici, ar trebui să vă gândiți la fiabilitatea și rezistența materialelor pentru stâlpul de zgâriere..

Dacă sunteți interesat de o listă completă de pisici de rasă mare, puteți consulta articolul https://kot-pes.com/poroda-bolshix-koshek-gigantskie-domashnie-lyubimcy

Văzând în ce se transformă tapițeria de mobilier după mai multe ședințe de manichiură pentru pisici, merită să luați în considerare fiabilitatea și durabilitatea materialelor pentru un stâlp de pisică pentru pisici.

Văzând în ce se transformă tapițeria de mobilier după mai multe ședințe de manichiură pentru pisici, merită să luați în considerare fiabilitatea și durabilitatea materialelor pentru un stâlp de pisică pentru pisici.

 • frumusetea. Indiferent de modul în care îl întoarceți, dar în toaletă sau pe hol, pisica nu va acorda atenție muncii dvs. Stâlpul de zgâriere este instalat într-una dintre camere, liber accesibil animalului. Deoarece devine automat un element al decorului, este necesar ca produsul să se încadreze organic în el..

Zgârieturile pot fi orizontale și verticale, dar designul structurii este ales de cel care construiește.

Vom lua cea mai simplă opțiune pentru construcții, având în vedere că puteți crea o structură mai complexă în timp..

Important! Observați pisica pentru a afla în ce poziție preferă să-și ascuțească ghearele. Vedeți doar ce are mai mult în casă, pe spatele canapelei sau pe covor.

Idee interesantă pentru zgârieturi pentru pisici: înfășurați conul de trafic terminat cu un turnichet puternic

Idee interesantă pentru zgârieturi pentru pisici: înfășurați conul de trafic terminat cu un turnichet puternic

Materiale pentru confecționare

Facem o listă:

 1. Bloc de lemn cu o înălțime de 50 - 70 cm (două lungimi ale corpului pisicii fără coadă) și o latură a unui pătrat de 5-6 cm.
 2. Sfoară de cânepă sau iută, diametrul firului 4 - 7 mm. Nu măsurăm lungimea șnurului, cumpărăm în magazin 2 scobie gata preparate. Dacă nu este suficient, îl puteți cumpăra oricând. Puteți folosi un covor dur ca material pentru zgârietură, alegeți care este preferabil pentru dvs..
 3. O bucată de placaj sau placă pentru bază. Dimensiune pătrată 40x40 cm și 15 - 20 mm grosime.
 4. Un plasture de blană, tapiserie, tapițerie pentru finisarea bazei. Luăm dimensiunea din calcul, astfel încât să fie suficient să închidem partea superioară și laturile bazei.
 5. O clapetă din același material ca și pentru acoperirea bazei, dar mai mică pentru a acoperi partea superioară a barei.
Stâlpi de zgârieturi pentru pisici. În toaletă sau pe hol, pisica nu va acorda atenție muncii tale. Stâlpul de zgâriere este instalat într-una dintre camere, liber accesibil animalului. Deoarece devine automat un element al decorului, este necesar ca produsul să se încadreze organic în el.

În toaletă sau pe hol, pisica nu va acorda atenție stâlpului de zgâriere. Este instalat într-una din camere, accesibilă liber animalului. Deoarece devine automat un element al decorului, este necesar ca produsul să se încadreze organic în el.

Important! Alegeți numai materiale naturale puternice pentru sfoară, sfoara de celuloză se relaxează rapid și poate dăuna sănătății animalului dacă intră în interior.

Instrumente pentru muncă

 1. Lipici de lemn
 2. Şurubelniţă
 3. Șuruburi autofiletante
 4. Ferăstrău sau ferăstrău pentru tăierea pieselor
Stâlpii de zgârieturi pentru pisici ar trebui să fie un substitut complet pentru o ședință de manichiură

Stâlpii de zgârieturi pentru pisici ar trebui să fie un substitut complet pentru o ședință de manichiură

Asamblare

Dacă este necesar, decupăm detaliile în funcție de dimensiunile specificate.

Acum, că totul este pregătit pentru noi, să începem asamblarea.

Înfășurăm sfoara pe bară, acoperind la fiecare 100 mm suprafața barei cu adeziv.

Această procedură va ajuta la securizarea șirului mai ferm. După ce ați ajuns în partea de sus a barei, lipiți cu grijă ultimele două ture.

De asemenea, aplicăm un strat de clei pe partea superioară a barei și îl acoperim cu o cârpă de pânză. Tăierea excesului de material.

Lipim baza cu material. Tăiați o gaură în țesătură, în centru, cu o lungime laterală puțin mai mică decât partea barei. (Gaura poate fi tăiată în avans).

Posturile care zgârie pisica arată adesea ca un întreg complex. Dacă reușești să faci cea mai simplă versiune, poți încerca să faci ceva mai interesant

Posturile care zgârie pisica arată adesea ca un întreg complex. Dacă reușești să faci cea mai simplă versiune, poți încerca să faci ceva mai interesant

Fixăm blocul la bază folosind șuruburi autofiletante. După fixare, verificați dacă există slăbiciune: bara nu trebuie să acționeze ca un pendul, ci trebuie să rămână fermă.

Dacă baza se ridică, adăugați o greutate suplimentară.

Postul nostru de zgâriere este gata. Rămâne doar să așteptăm acceptarea ei de către iubita noastră pisică.

Prea leneș pentru a căuta un bar, folosiți doar o foaie de placaj. Acesta trebuie lipit cu sfori în același mod și așezat orizontal pe podea sau cuțit pe perete.

Important! Nu vă alarmați dacă găsiți gheara unui animal de companie lângă stâlpul de zgâriere. Lucrul este că pisica nu-și ascute ghearele, ea, ca un șarpe, varsă farfurii moarte, făcând loc creșterii unei noi gheare.

Dacă cumpărați o pisică de pisici pe mai multe niveluri, cel mai probabil va avea deja un post de zgâriere încorporat. Dar este mai interesant să o faci singur, nu-i așa?

Dacă cumpărați o casă de pisici pe mai multe niveluri, este probabil ca aceasta să aibă deja un post de zgâriere încorporat. Dar este mai interesant să o faci singur, într-adevăr?

Idei interesante

Fantezia meșterilor populari, ca întotdeauna, este nelimitată.

Proprietarii de pisici care sunt familiarizați cu tâmplăria creează stâlpi de zgârieturi acoperite ca adevărate opere de artă.

Am pregătit opțiuni pentru un stâlp de zgâriet construit pentru pisici cu mâinile noastre, ale căror fotografii vă punem la dispoziție.

Covorul de zgârieturi arată foarte plăcut din punct de vedere estetic. Și aveți nevoie de mai puține materiale pentru el și este convenabil să îl așezați.

Unii meșteri oferă animalelor lor de companie nu doar un covor, ci un „val de mare”, cu mai multe coturi.

Stâlpul de zgâriere poate fi transformat într-un otoman uimitor care se potrivește perfect oricărui interior. Sau dați designului forma unui pește.

O altă opțiune simplă pentru un stâlp de pisică este o bucată de sfoară înfășurată cu sfori, sprijinită doar de perete.

O altă opțiune simplă pentru un stâlp de pisică este o bucată de sfoară înfășurată cu sfori, sprijinită doar de perete.

Postul de zgâriere cu figura unui câine arată grozav. Subtextul subtil te face să zâmbești, iar pisica se bucură să se răzbune pe dușmanul etern pentru beneficii pentru sănătate.

Dacă încercați, puteți combina canapea pentru o pisică cu stâlp de zgâriere. Un raft cu margini este atașat la partea superioară a barei, iar structura este gata.

Pentru cei care au mai multe animale de companie în casă, cea mai bună opțiune ar fi o compoziție cu mai multe niveluri..

Sfat: poți picta stâlpul de zgâriere în orice culoare, nu contează pentru pisici, dar pentru interiorul tău combinația de culori va juca cu siguranță un rol pozitiv.

Acum știți că a crea propriile dvs. pisici care zgârie posturi pentru pisici este foarte ușor. Treci la treabă!

Acum știți că a vă crea propriile pisici care zgârie posturi este foarte ușor. Incepe!

O altă opțiune pentru instrucțiuni pas cu pas pentru construirea unui post de zgâriere pentru pisici de tipul „do-it-yourself” poate fi văzută în videoclipul de mai jos.

Stâlpi de zgâriere pentru pisici DIY: ajuta pisica și salvează mobilierul

Stâlpii de zgârieturi pentru pisici sunt un element care poate proteja tapetul de cuțitele ascuțite ale păsărilor noastre și un atribut important al existenței lor. Fă-o singur.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Stâlpi de zgâriere pentru pisici diy: ajuta pisica și salvează mobilierul