Cum să știți dacă o pisică sau o pisică moare

Ce să faci dacă pisica a murit

În acest articol, voi vorbi despre cum să faci față durerii când a murit o pisică, cum să o îngropi în mod corespunzător și unde. Voi specula pe această temă dacă aceste animale misterioase au suflet și dacă există un paradis pentru pisici. Voi analiza semnele care ajută la înțelegerea faptului că animalul de companie moare.

Pisicile pot trăi mai mult de optsprezece ani și își lasă amintiri plăcute despre ei înșiși. În această perioadă, ronțăitul pufos devine un membru cu drepturi depline al familiei, astfel încât moartea unui animal de companie se poate transforma într-o tragedie serioasă pentru proprietari, care a fost experimentată de ani de zile.

Semne ale morții iminente a unei pisici

Dacă există un animal în vârstă în casă (12 ani și peste), trebuie să monitorizați cu atenție comportamentul acestuia. Pisicile peste 7 ani ar trebui examinate anual de un medic veterinar pentru a nu rata dezvoltarea bolilor grave:

Pisicile au răbdare și este posibil să nu-i arate proprietarului mult timp cât de rău sunt, în timp ce suferă de durere. Urolitiaza și oncologia provoacă angoase severe.

Dacă un animal de companie în vârstă are insuficiență renală cronică, atunci va avea nevoie de o dietă și un tratament special. Dacă este depistată devreme, boala este pusă în remisie și, cu îngrijirea adecvată, pisica va trăi încă câțiva ani.

Ar trebui să fii în gardă dacă pisica bătrână nu-și permite să fie mângâiată pe spate, se desface și încearcă să muște mâna.
Un animal de companie în vârstă poate suferi de diferite boli
Un animal de companie în vârstă poate suferi de diferite boli

Dacă un animal la bătrânețe suferă de o boală prelungită, este dificil să recunoaștem semnele morții iminente printre simptomele sale. Este important să le cunoașteți și să le deosebiți de alte condiții atunci când pisica poate fi încă ajutată..

Pierderea poftei de mâncare

Înainte de moartea animalelor de companie oprește-te din mâncat și nu poate să scape decât apă, lapte. Simptomele alarmante sunt fecalele cu sânge sau absența lor lungă, urină întunecată. Animalul pierde rapid în greutate și arată slăbit.

Veterinarii sfătuiesc adormit animalul imediat după ce a refuzat să mănânce. Postul prelungit duce la moarte dureroasă și ușurează mai uman o pisică bolnavă de suferință.

Miros urât

Un miros specific emană de la o pisică pe moarte - acest lucru se întâmplă deoarece activitatea organelor interne încetinește. Mirosul se simte din gura animalului, deoarece îndepărtarea substanțelor toxice se oprește și acestea se acumulează în corp.

Proprietarul observă urinarea spontană, excreția fecalelor. Pisica devine atât de slabă încât nu este capabilă să lingă haina și devine murdară.

Comportament

O pisică bătrână înainte de moarte devine letargică, necomunicantă și privește la un moment dat. Pupilele se dilată, animalul rămâne nemișcat mult timp.

O pisică bătrână devine letargică înainte de a muri
O pisică bătrână devine letargică înainte de a muri

Semne comune

Temperatura corpului animalului scade, ritmul cardiac scade. Apar scăderea tensiunii arteriale, dificultăți de respirație și convulsii.

Unde și de ce se duc pisicile înainte de a muri

Se întâmplă ca o pisică, înainte de a muri, să părăsească casa în care și-a petrecut întreaga viață. De ce face asta? Oamenii sunt pierduți în presupuneri, prezentând teorii mistice.

Comportamentul misterios are o explicație simplă - animalul nu are minte și înțelege ce i se întâmplă.

Pisica crede că, ascunzându-se într-un loc retras, se va ascunde de amenințarea iminentă. Prin urmare, percepând apropierea morții, reprezentanții familiei feline caută mântuirea într-un loc care li se pare sigur..

Animalele de companie au suflet

Privind în ochii unui animal de companie sau observând manifestările caracterului său luminos, original, există credința că animalele au un suflet. Acest lucru este confirmat de cazurile la care sunt martori oameni celebri și psihici..

Mijloc american - Teresa Caputo, care are darul de a vorbi cu morții, a observat într-una din sesiunile sale că două suflete au apărut în casa clientului ei. Acestea erau pisicile hostesei care au murit cu ceva timp în urmă..

American Medium - Teresa Caputo
American Medium - Teresa Caputo

Teresa asigură că după moarte nu există nicio diferență între oameni sau animale și mediumul vorbește cu fiecare dintre ei în aceeași limbă.

Scriitoarea Daria Dontsova, în cartea ei autobiografică „Note ale unui optimist nebun”, amintește de un caz incredibil.

La o săptămână după moartea câinelui, ea a avut un vis: un câine sănătos mergea de-a lungul unei pajiști cu flori alături de rudele decedate ale Dariei. Ei au raportat că câinele i-a găsit în viața de apoi și s-a împrietenit cu pisica care a murit mai devreme..

Unde se duce sufletul unei pisici după moarte? Probabil un paradis pentru animale, unde își găsesc liniștea și așteaptă o întâlnire cu iubitul lor proprietar.

Ce să faci dacă pisica este moartă

Iubita mea pisică a murit ... Chiar și ani mai târziu, lacrimile îmi vin în ochi la amintirea felului în care a ronțit în timp ce stătea pe poală, a împărtășit zilele fericite cu proprietarul ei și a mângâiat-o în dureri..

Situația se agravează dacă nu a murit din cauze naturale, ci a trebuit să fie eutanasiată într-o clinică veterinară. Proprietarul este vizitat de gândul că nu a făcut totul pentru a-și salva animalul și a ucis-o cu propriile mâini. Și chiar și realizarea faptului că eutanasierea umană a salvat animalul de companie de chinuri de multe ori nu ajută.

Cum să faci față pierderii? Amintiți-vă că nimic nu este etern în univers. Totul are propria durată de viață - într-o zi planeta noastră va muri, stelele vor dispărea.

Gândiți-vă la faptul că pisica domestică a trăit mult mai mult decât în ​​afară și calitatea vieții sale a fost mult mai mare. Și principalul lucru este că proprietarul a supraviețuit favoritului său, și nu ei. La urma urmei, dacă se întâmplă contrariul, soarta animalului devine tristă.

Pisicuța este cel mai bun mod de a te ajuta să supraviețuiești pierderii.
Pisicuța este cel mai bun mod de a te ajuta să supraviețuiești pierderii.

Se întâmplă ca după moartea unei pisici, proprietarul ei să nu ia animale în casă. Dar un pisoi mic este cel mai bun mod de a vă ajuta să supraviețuiți pierderii. Pregătirea însăși pentru aspectul său - cumpărarea de jucării, coșuri și alte lucruri necesare poate aduce bucurie și plăcere.

Cel mai bun mod de a vă mângâia după moartea unei pisici nu este să vă răsfățați cu tristețe inactivă, ci să vă dedicați îngrijirii unei noi creaturi..

Cum să îngropi în mod corespunzător

Istoria felinelor arată că acestea sunt animale neobișnuite, iar atitudinea față de ele în orice moment a fost specială. Au fost venerați încă din perioada de glorie a civilizațiilor antice. Egiptenii au îndumnezeit pisicile: au ridicat temple în cinstea lor și au ridicat monumente, crezând că aduc fericire. Pentru uciderea unei pisici, vinovatul se confrunta cu pedeapsa cu moartea.

Pisicile moarte, ca și faraonii, au fost mumificate și au primit o înmormântare magnifică. Proprietarii animalului de companie decedat au observat doliu, tăindu-și părul și bărbierindu-și sprâncenele în semn de durere. Acum o sută de ani, în timpul săpăturilor din Egipt, a fost descoperit un cimitir pentru pisici, unde au fost îngropate o sută optzeci de mii de mumii.

În țara noastră, nu există reguli special dezvoltate pentru înmormântarea animalelor de companie, deci este mai bine să faceți ceea ce vă spune inima. Înfășurați animalul într-o bucată de pânză, puneți-l într-o cutie de carton sau pur și simplu acoperiți fundul mormântului cu flori.

Mormântul este făcut suficient de adânc pentru a nu fi dezgropat de animale sălbatice sau copii..

Incinerarea va fi o opțiune funerară - acest serviciu este furnizat în clinicile veterinare..

O alternativă la îngroparea unei pisici este incinerarea.
O alternativă la îngroparea unei pisici este incinerarea.

Loc de înmormântare

În orașele moderne rusești nu există un loc special pentru îngroparea animalelor, așa că proprietarii de pisici decedate trebuie să-l caute singuri în afara apartamentului..

Este strict interzisă îngroparea animalelor de companie în locuri publice: parcuri, grădini, piețe sau peluze.

Nu ar trebui să îngropați un animal într-un cimitir uman - este mai bine să găsiți un loc în care mormântul să nu fie deranjat. O opțiune bună ar fi un colț retras sub un copac, într-o centură de pădure, lângă un iaz sau la periferia orașului..

O atenție atentă la sănătatea animalului de companie, prevenirea și vaccinarea împotriva bolilor infecțioase îi vor prelungi viața mult timp. Și ce ar putea fi mai bun decât un prieten fidel cu blană din apropiere?

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să știți dacă o pisică sau o pisică moare