Este posibil să le dați pisicilor mâncare uscată

Când începeți să hrăniți pisoii cu alimente uscate și cum să vă hrăniți animalul de companie corect? Știați că pentru a schimba dieta, pisicilor trebuie să li se administreze numai alimente înmuiate și recent medicii veterinari recomandă administrarea de alimente uscate și umede în același timp și există motive pentru aceasta.

Alegerea tipului de mâncare și a nuanțelor hrănirii mixte

Până când animalul nu crește și nu decide asupra propriilor gusturi, mulți proprietari nu pot decide asupra tipului de hrănire. Pisicuța pare să-i placă toate alimentele (naturale și industriale), astfel încât hrănirea mixtă pare a fi o soluție logică..

Pisicile sunt în mod natural animale foarte persistente, preferând să mănânce cu ce sunt obișnuite. În plus, animalele noastre de companie nu se străduiesc să obțină bogăția gustului, ci preferă o dietă constantă..

Se pot amesteca mâncarea uscată și cea obișnuită??

Mulți proprietari preferă să ofere animale de companie mâncare uscată și mâncare obișnuită. Există două motive probabile:

 • Este mai convenabil pentru proprietar - într-o hrănire pisica primește hrană naturală, într-o altă hrană uscată sau animalul de companie are două boluri umplute simultan - de la care își dorește, de la acela.
 • Aceasta este ceea ce întreabă pisica - în timp ce urmează o dietă industrială, pisica poate cere carne crudă, lapte sau alte produse naturale preferate.

Ambele motive pot fi considerate valide, dacă nu pentru o nuanță. Alimentele uscate intră în intestine la câteva ore după înghițire, deoarece trebuie să fie saturate cu apă pentru a se înmuia.

Mâncarea naturală intră în intestine la 20-40 de minute după ce a mâncat. Se pare că, odată cu utilizarea simultană a alimentelor uscate și naturale, intestinele trebuie să se adapteze constant.

La animalele tinere, acest tip de hrănire nu cauzează probleme speciale, dar atunci când pisica împlinește 2-3 ani, începe să aibă probleme cu tractul gastro-intestinal. Primul simptom alarmant este indigestia frecventă, diareea și digestia incompletă a alimentelor..

Este posibil să îi dați pisicelui mâncare uscată și lapte?

Pentru a pregăti un pisoi să mănânce alimente uscate, unii proprietari îl înmoaie în lapte. Să aruncăm o privire dacă alimentele uscate și laptele dintr-o singură masă sunt bune pentru dvs. Alimentele uscate de înaltă calitate sunt echilibrate și conțin cel puțin 60% proteine. Laptele este un lichid care este absorbit în alimentele uscate și îi permite să se înmoaie.

Principala nuanță constă în calitatea laptelui, indiferent dacă este cumpărat din magazin sau este întreg (de casă).

 • Toate laptele din magazin este fabricat din lapte praf și apă, conține o cantitate minimă de proteine ​​și substanțe nutritive. La înmuierea alimentelor uscate în laptele din magazin, nu trebuie observate reacții negative la pisoi.
 • Dacă laptele este de casă, acesta conține lactoză, grăsimi din lapte și o cantitate substanțială de proteine. Înmuierea alimentelor uscate cu lapte de casă duce la o creștere a conținutului de grăsimi din dietă, ceea ce nu este esențial pentru pisoi, dar va dăuna mult sănătății unei pisici adulte.

Este posibil să dați unui pisoi mâncare uscată cu chefir?

Mancarea uscata cu chefir este un remediu popular care ajuta pisicile sa se ingrase. Să stabilim imediat de ce ajută remediul. Alimentele uscate de bună calitate conțin suficiente proteine, vitamine și grăsimi pentru a ajuta pisoiul să se îngrașe. Cu toate acestea, dacă animalul are disbioză, oricât de utilă ar fi hrana, se va îngrășa încet.

Kefirul, chiar cumpărat din magazin, conține bacterii benefice care ajută la refacerea microflorei intestinale. Dacă pisoiul primește alimente uscate cu chefir, care este preparat acasă din lapte, progresul este vizibil literal într-o săptămână. În loc de chefir, puteți folosi lapte acru, lapte fermentat la cuptor, iaurt viu. Magazinul de chefir are, de asemenea, un efect pozitiv, în ciuda faptului că durează mai mult să aștepte.

Notă! Hrana uscată nu trebuie administrată continuu unei pisici cu kefir, deoarece o astfel de hrănire poate duce la excesul de greutate.

Alimente uscate și carne de brânză sau pui

Mâncarea uscată cu carne crudă sau pui este cel mai frecvent tip de mâncare mixtă. Prin natură, pisicile sunt mai atrase de alimentele naturale, în special de carne și organe. Dacă un pisoi a fost hrănit cu pui și carne de ceva timp, el va mânca mereu de bunăvoie carne, chiar dacă este complet transferat la hrana industrială..

Alternarea alimentelor uscate, a puiului sau a cărnii este considerată o amestecare acceptabilă a dietei, deoarece ambele alimente durează mult timp pentru a fi digerate. Singurul lucru pe care nu ar trebui să-l faci este să dai carne și mâncare uscată într-o singură masă. Când este consumată simultan, cel mai probabil, carnea va fi digerată incomplet..

Alimente uscate și umede în același timp

Medicii veterinari și producătorii de alimente pentru animale de companie recomandă să vă dați pisica uscată și mâncare umedă in acelasi timp. Motivul acestor recomandări constă în următoarele nuanțe:

 • Alimentele uscate și umede de aceeași marcă au aceeași compoziție, dar conțin cantități diferite de apă.
 • Consumul doar de alimente uscate duce la cariile dentare rapide datorită abraziunii smalțului. Pisicilor sub șase luni nu li se recomandă administrarea de granule fără înmuiere preliminară..
 • Consumul numai de alimente umede reduce sarcina pe gingii, rezultând o friabilitate crescută a țesuturilor. În cazuri avansate, pisicile își slăbesc dinții, ceea ce duce la diferite boli ale cavității bucale, până la pierderea dinților.

Utilizarea simultană a alimentelor uscate și umede, chiar și în diferite hrăniri, vă permite să mențineți și să mențineți un echilibru normal apă-sare. Se știe că pisicile care consumă numai alimente uscate beau mult mai multă apă, iar aceasta este plină de levigarea sărurilor și probleme cu sistemul musculo-scheletic. Producătorii de furaje iau în considerare această nuanță, astfel încât produsele de înaltă calitate conțin multe minerale (nu trebuie confundate cu sarea).

Rolul apei în hrănirea uscată

Când treceți la hrănirea industrială, este important să luați în considerare faptul că apa trebuie să aibă acces constant și nestingherit la animalul de companie. Imediat după ce a mâncat alimente uscate, pisoiul simte o sete puternică, deoarece peletele încep să absoarbă sucurile gastrice și să se înmoaie. Dacă pisoiul nu are acces la apă, corpul produce sucuri gastrice folosind apa din corp..

Mâncând în acest fel literalmente în câteva zile, pisoiul va cădea într-o stare deshidratare. Odată cu deshidratarea, sângele se îngroașă, ceea ce complică activitatea sistemului cardiovascular și încetinește procesele metabolice.

Important! Cu cât pisoiul este mai mic, cu atât se dezvoltă mai repede deshidratarea și consecințele acestei afecțiuni sunt mai periculoase..

Hrănirea mâncării pisoiului după vârstă

Din ziua nașterii până la vârsta de o lună, pisoii se hrănesc exclusiv cu lapte matern. Dacă dintr-un anumit motiv pisoiul este hrănit artificial, poate fi folosit ca aliment principal înlocuitor de lapte de pisică, lapte pentru sugari, lapte de capră sau de vacă. Pentru pisoii care nu au avut ocazia să bea colostru, se prepară amestecuri speciale care conțin gălbenuș de ou, proteine, drojdie și glucoză.

Până la vârsta de o lună, până când pisoii deschid ochii și devin interesați de mirosurile altor alimente, nu este strict recomandat să introduceți alimente suplimentare. Chiar și la vârsta de 4 săptămâni, când bebelușii au dinți de lapte, nu sunt capabili să mestece mâncare dură.

Tine minte! Orice supliment care este introdus în dieta unui pisoi de o lună trebuie să fie moale și să aibă o bază proteică..

Hrănirea pisoiului cu alimente la 1-2 luni

Dacă sunteți ferm convins că vă veți hrăni pisoiul cu alimente comerciale, ar trebui să utilizați ca prim supliment:

 • Înlocuitor sau formulă de lapte de pisică care se diluează mai gros decât de obicei. Amestecul este turnat într-o farfurie, astfel încât pisoiul să învețe să se întoarcă.
 • Până la vârsta de 1–1,5 luni, pateții sunt introduși în dieta pisicilor. Pentru a stimula apetitul animalului de companie, pateul trebuie ușor încălzit sau diluat cu apă fierbinte..

Important! Orice mâncare pe care un pisoi o primește între 1 și 2 luni ar trebui să fie moale sau lichidă.

2–4 luni - începeți să vă hrăniți cu alimente îmbibate

La 2-3 luni, pisoiul începe să mănânce alimente mai complementare și refuză treptat laptele matern sau sfarcurile. Veți înțelege că alimentele uscate înmuiate pot fi introduse în dieta bebelușului atunci când pisoiul:

 • Învață să te întorci cu încredere.
 • Va începe să bea apă - pisoii beau foarte reticenți până la vârsta de aproximativ 3 luni, deoarece primesc suficientă apă cu lapte.
 • Va începe să roșească jucăriile, ceea ce indică necesitatea gingiilor în stres.

Alimentele uscate sunt înmuiate în conformitate cu următoarea schemă:

 • Măsurăm porția necesară de furaje.
 • Umpleți cu apă fierbinte sau bulion cu conținut scăzut de grăsimi.
 • Așteptăm 10-15 minute ca granulele să fie saturate de umezeală și să devină moi.
 • Măcinați granule calde, înmuiate, cu o furculiță.
 • Amestecăm mâncarea uscată înmuiată cu conserve sau mâncare umedă.

Notă! Amestecul de alimente uscate înmuiate la vârsta de 3-4 luni trebuie să fie minim, nu mai mult de 10-30% din porția totală de alimente.

Hrănirea mâncării pisoiului la 5-6 luni

În procesul de amestecare a alimentelor uscate înmuiate, în decurs de o lună, proporția sa crește la 50% din necesarul zilnic total. Dacă un pisoi se formează în cadrul standardelor, de la 4 la 5 luni va începe să schimbe dinții. În această perioadă, nu este recomandat să începeți să vă hrăniți cu alimente uscate fără a vă înmuia..

Până la vârsta de șase luni, când incisivii și caninii de lapte ai pisoiului se schimbă, dieta poate fi împărțită în umed și uscat. Raportul de amestecare primar este menținut la minimum (10-30%). Hrana uscată este administrată într-una din hrăniri, de obicei în timpul zilei. În primele etape ale transferului, este necesar să se monitorizeze cu strictețe că pisoiul bea apă.

6-7 luni - începutul transferului în alimente uscate

Pe măsură ce animalul de companie crește și se obișnuiește să usuce mâncarea, creșteți fracția sa de masă în rația zilnică de hrană până la 50%. Dacă lăsați mâncare uscată într-un castron, bebelușul dvs. îl va bucura cu plăcere când îi este foame..

Monitorizați cu atenție calitatea lânii și funcționarea tractului gastro-intestinal cu fiecare creștere a fracției de masă a alimentelor uscate din dietă. Ar trebui să fiți atent la orice simptome de indigestie și constipație..

Până la vârsta de 7 luni, pisoii care urmează o dietă naturală extind semnificativ gama de gusturi. Proprietarii care decid să țină un animal de companie pe o dietă industrială trebuie să decidă asupra mărcii furajelor și a strategiei ulterioare de hrănire..

Hrănirea mâncării pisoiului la 8-12 luni

De la 8 la 15 luni, pisicile devin adulte. O gamă atât de largă se datorează caracteristicilor raselor și factorilor individuali asociați cu formarea pisoilor. Când animalul dvs. de companie are 8-9 luni, trebuie să decideți în cele din urmă asupra tipului de hrănire și a clasei de hrană.

Dacă decideți să urmați instrucțiunile generale și continuați să hrăniți pisoiul cu alimente uscate și umede în același timp, nu trebuie schimbat nimic. Cu hrana mixtă, pisoiul trebuie să primească 70-80% uscat și 20-30% umed zilnic. Dacă te hotărăști transferați animalul de companie în mâncare exclusiv uscată, fracția de masă a furajelor umede scade treptat și este redusă la zero.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Este posibil să le dați pisicilor mâncare uscată