Poate pisica să bea ceai

Fiecare pisică este o creatură unică, care se distinge prin caracterul său individual și obiceiurile originale, cu care își poate surprinde și chiar șoca proprietarul. Unii încep să ceară ceai și să-l bea cu plăcere. Prin urmare, pot apărea întrebări: este posibil să dai un ceai de pisică? Dacă da, ce trebuie luat în considerare?

  • tiamina;
  • riboflavină;
  • acid pantotenic;
  • acid ascorbic;
  • vitaminele A, K și E;
  • cofeină.

Dacă unei pisici începe să-i placă băuturile de ceai, asta nu înseamnă întotdeauna că îi place gustul. Cel mai probabil, îi lipsește oricare dintre substanțele conținute în frunza de ceai. Prin urmare, dacă o pisică bea ceai dintr-o cană, nu este nimic de îngrijorat..

Ce ceai este cel mai bun pentru pisici

Răspunzând la întrebarea dacă pisicile pot lua ceai, este important să se ia în considerare unele dintre restricțiile pe care experții le impun în acest sens. Deci, dacă o persoană are ceai foarte fierbinte într-o ceașcă, nu ar trebui să oferiți o astfel de băutură pisicii. În primul rând, o anumită cantitate de băutură trebuie răcită.. În plus, oamenii adaugă adesea următoarele ingrediente la ceai::

  • zahăr;
  • Miere;
  • lapte;
  • mentă.

Dacă intenționați să vă tratați animalul de companie cu băutura dvs., nu amestecați aceste ingrediente în ceaiul pentru pisici. În cel mai bun caz, animalul va refuza pur și simplu să-l bea. În cel mai rău caz, se pot aștepta tulburări intestinale sau alte tulburări.

Potrivit experților, pisicile pot bea atât ceai negru, cât și ceai verde. Cu toate acestea, ultima băutură conține o cantitate mai mare de cofeină. Prin urmare, este necesar să-l dați pisicii mult mai rar..

Separat, merită să ne gândim dacă este nociv pentru o pisică să bea ceai dacă a fost castrat un an. Spre deosebire de rudele sale, care nu s-au confruntat cu o astfel de operație, îngrijirea unei astfel de pisici va fi sensibil diferită, deoarece intervenția făcută afectează toate aspectele vieții sale. Prin urmare, acestor pisici nu li se recomandă, în general, să bea ceai..

Este important să rețineți că nicio băutură nu poate înlocui apa potabilă obișnuită pentru animalul dvs. de companie. Prin urmare, limitând pisica în ceai, merită să observăm cât lichid bea. Dacă există semne de deshidratare, trebuie luate măsuri. În primul rând, trebuie să respectați obiceiurile și preferințele animalului dvs. de companie și apoi să creați condiții pentru ca animalul de companie să aibă dorința de a bea. Dacă pisica este bolnavă, va trebui să o udați singură și, dacă nu se cunoaște cauza bolii, trebuie să consultați un medic veterinar.

Pentru a rezuma: dacă proprietarul observă că pisica lui bea ceai cu plăcere, nu este nimic de îngrijorat.. Există destule cazuri de genul acesta în lume. Cu toate acestea, atunci când oferiți ceaiului puternic animalului dvs. de companie, există câțiva factori de luat în considerare. De exemplu, temperatura lichidului, fără aditivi precum zahărul, mierea, laptele sau menta. În plus, consumul prea mult de ceai verde va fi dăunător pentru corpul felin. Nu răsfățați pisicile castrate cu această băutură. Și având în vedere toate restricțiile necesare, nu trebuie să vă faceți griji dacă pisicii dvs. îi place să bea ceai..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Poate pisica să bea ceai