Excursie la muzeul pisicii din berlin

De mulți ani a existat un mic și confortabil Muzeul Pisicilor din Berlin. Fondatorul său Helmut Glanz iubește pisicile și colectează tot ce ține de animalele de companie cu blană.

El a găsit prima sa pisică, Uli, pe stradă în 1947. „Am fost fascinat de acest animal frumos și nobil”, își amintește Helmut zâmbind..

A vrut imediat să-l ia pe Uli acasă. Dar Helmut a trebuit să o convingă pe mama sa de mult timp, care la început a fost împotriva pisicii din casă. Acum Glanz are câteva mii de pisici. Două mustăți fermecătoare ronțăind tandru pe canapea, iar restul pisicilor sub formă de figurine „stau” liniștit în vitrinele muzeului sau „studiază” cu atenție oaspeții muzeului din imagini.

muzeul pisicii din Berlin

Călătorie în lumea fascinantă a pisicilor

Există o pisică frumoasă pe ușa apartamentului muzeului. Proprietarul muzeului întâmpină cu căldură oaspeții și îi conduce la prima expoziție a colecției sale. Aceasta este o figurină de porțelan a unei pisici pe care Helmut a primit-o de la un târg în 1948. Există o mulțime de figurine de porțelan în muzeu, care demonstrează în mod clar diverse aspecte ale vieții dungi cu mustață. Iată o figurină a unei pisici care se joacă cu o minge de fir, iar o altă figurină descrie o pisică care urmărește un șoarece. Vizitatorii muzeului văd o asemenea splendoare cu mare interes și admirație. Figurile creaturilor mistice sub formă de pisici sunt, de asemenea, reprezentate pe scară largă în muzeu. Într-una din vitrinele muzeului există plăci grațioase pictate cu imagini de pisici și ouă de struț în formă de pisoi. Și pe comoda stă mândră o pisică în cizme, îmbrăcată într-un costum al secolului al XIX-lea.

O colecție extraordinară de ceasuri de mână cu modele de pisici uimește imaginația oaspeților. Există ceasuri rafinate din Art Nouveau, Art Deco și multe altele. Figurile și păpușile de pisici se află în fiecare colț al muzeului. Iar figurina panterei negre dă originalitate ușii uneia dintre camere. Chiar și cutiile de pantofi din hol sunt decorate în culori feline. Muzeul Pisicilor este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase muzee din capitala Germaniei.

muzeul pisicii din Berlin

Colecții muzeale

Helmut poate petrece ore întregi vorbind despre comorile sale. Dar mai presus de toate iubește două seturi de cafea. Și aceasta nu este o coincidență. Fiecare dintre seturi descrie pisici care au trăit vreodată în familia Glanz. Un ulcior este decorat cu un portret al unei pisici pe nume Berlioz. „Acesta este bietul nostru animal de companie care a murit sub roțile mașinii”, se plânge Glantsy. Și apoi proprietarul îi conduce pe oaspeți în bucătăria frumos mobilată a muzeului său. Tot ceea ce este acolo este, de asemenea, stilizat ca lumea pisicilor..

Bea ceai în bucătăria muzeului

Iubitorii de pisici se adună deseori în bucătăria muzeului seara. Ei sărbătoresc zilele de naștere ale mustății lor preferate sau discută ultimele știri despre pisicile domestice la o ceașcă de ceai. „Niciunul dintre oaspeți nu suferă dureri de cap dimineața din cauza unui pahar suplimentar de vin după adunările noastre”, notează vesel Helmut..

Muzeul Pisicilor este situat în Berlin, la Luisenstrasse 38. În acest loc minunat puteți face o pauză din agitația vieții de zi cu zi și puteți admira bogata colecție a familiei Glanz. Și, de asemenea, să bea o ceașcă de cafea cu gazde primitoare.

muzeul pisicii din Berlin

muzeul pisicii din Berlin

muzeul pisicii din Berlin

muzeul pisicii din Berlin

muzeul pisicii din Berlin

muzeul pisicii din Berlin

muzeul pisicii din Berlin

muzeul pisicilor din Berlin

muzeul pisicilor din Berlin

muzeul pisicii din Berlin

muzeul pisicii din Berlin

muzeul pisicii din Berlin

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Excursie la muzeul pisicii din berlin