Poate fi hrănită o pisică care alăptează cu hrană umedă?

Animalele în timpul alăptării au nevoie de o dietă echilibrată, nu numai pentru a asigura tot ce este necesar pentru descendenții lor, ci și pentru a evita problemele de sănătate. Proprietarii au o mulțime de întrebări despre ce să hrănească o pisică care alăptează, ce fel de mâncare să cumpere și dacă pot fi folosite alimente umede. Veterinarii au propriile lor recomandări în această privință..

Pisica mănâncă conserve

"Argumente pro şi contra"

Proprietarii de animale de companie pot fi împărțiți în cei care hrănesc saloanele cu mâncare comercială și mâncare gătită acasă. În acest din urmă caz, nu vorbim despre feluri de mâncare de la masa comună, deoarece cele mai multe dintre ele sunt contraindicate animalelor, ci despre gătit special.

Este necesar să se calculeze porția de mâncare pe baza nu numai a dimensiunii pisicii, ci și a numărului de pisoi. Necesitatea unei cantități crescute de calorii rămâne până în momentul în care animalul hrănește descendenții, adică până la aproximativ 2 luni.

În magazine astăzi oferă mâncare uscată și umedă. Uscatul are o mulțime de avantaje - se păstrează mai bine și reduce apariția tartrului și este mai ieftin. În ciuda acestui fapt, medicii veterinari nu recomandă achiziționarea unor astfel de alimente pentru pisicile care alăptează, deoarece provoacă o senzație de sete..

Alimentele umede au un procent mult mai mare de lichid și, prin urmare, stimulează producția de lapte. În plus, sunt mai calorice și mai hrănitoare și sunt, de asemenea, mai bine absorbite. Și, în cele din urmă, animalele de companie în sine îl mănâncă cu mare plăcere. Toate acestea explică faptul că acestea sunt cele mai preferabile pentru individul care alăptează. În plus, alimentele umede conțin toate macro- și microelementele necesare. Dar toate acestea sunt potrivite pentru hrana super premium.

Pisica hrănește pisoii

Nu cumpărați mâncare ieftină! Astfel de produse conțin o mulțime de substanțe chimice care sunt periculoase atât pentru adulți, cât și pentru persoanele nou apărute. Din același motiv, este contraindicat să tratați un animal cu cârnați, vieneze, cârnați și carne afumată..

Atunci când alegeți hrana, fiți ghidați de următoarele reguli:

  1. Efectuați o achiziție numai în locații de încredere.
  2. Achiziționați un produs adecvat vârstei, greutății și consumului de energie al animalului dvs. de companie.
  3. Nu amestecați produse de la companii diferite.
  4. Nu adăugați minerale și vitamine la hrana finită.
  5. Nu înlocuiți hrana pentru câini cu hrana pentru pisici.

Dieta corectă de îngrijire medicală

În perioada de lactație, există o mare nevoie de proteine, deoarece este principalul „material de construcție” al celulelor și țesuturilor și, de asemenea, o parte din aceasta este cheltuită pentru producția de lapte. Deficitul de nutrienți duce la epuizarea corpului și la dezvoltarea rahitismului. Proteina maximă se găsește în pești de mare, ouă de prepeliță, produse lactate, măruntaie, carne de vită, pui, fulgi de ovăz, hrișcă, grâu încolțit. Toate cele de mai sus trebuie incluse în meniul animalului de companie care hrănește descendenții. Bulionele de carne sunt deosebit de utile, dar nu este nevoie să le adăugați condimente..

O pisică și pisoiul ei nou-născut

Necesită o pisică care alăptează și cantități crescute de calciu. Va fi posibil să se compenseze deficiența mineralului prin introducerea produselor lactate și lactate fermentate în dietă. Cu toate acestea, rețineți că laptele crud trebuie administrat cu precauție extremă, deoarece este foarte slab, iar unii medici veterinari consideră că este dăunător pentru pisici. Nu este întotdeauna posibil să satisfaceți nevoia organismului de calciu prin revizuirea meniului, așa că trebuie să consultați un specialist care va sfătui complexe speciale de vitamine și minerale pentru alăptare.

Felinele beau multe lichide non-stop, așa că asigurați-vă că apa este întotdeauna disponibilă. Doar nu-l puneți lângă un castron cu alimente, pentru a evita pătrunderea bucăților de alimente în lichid. Cel mai bine este să folosiți apă filtrată sau așezată mai degrabă decât apă fiartă, deoarece utilizarea regulată a acesteia din urmă provoacă probleme dentare.

În cele din urmă, există o listă întreagă de alimente care nu ar trebui să fie administrate niciodată unei pisici care alăptează. Include: oase de pui și pește, carne crudă, zahăr și dulciuri (în special ciocolată), cartofi, leguminoase, sare, vitamine pentru om, pește de râu.

Pisica mănâncă pește

Meniu pentru creșterea alăptării

Lipsa laptelui este una dintre cauzele decesului la pisici. Este în puterea unui proprietar îngrijitor să prevină probleme:

  1. Infuzia de lapte de nuci îmbunătățește lactația. Pentru a-l prepara, puneți 10 nuci decojite într-un termos, umpleți cu două pahare de lapte fierbinte și lăsați-le timp de 4 ore. După acest timp, puneți literalmente câteva linguri de smântână în masă și așteptați să se transforme în iaurt, care ar trebui să fie dat animalului.
  2. Inflorescențele de urzică sub formă de pulbere, care trebuie aromate cu hrană pentru pisici, stimulează, de asemenea, producția de lapte. Iarba de iarbă de ovăz, fenicul, primula, chimenul, trifoiul dulce, păpădia, morcovul și coada-șoricelului au același efect. Pregătește bulionele și infuziile pe baza lor și dă-ți băutura preferată.
  3. Un decoct de frunze de zmeură sălbatică va fi, de asemenea, util. Nu numai că va crește alăptarea, ci va ajuta și în lupta împotriva paraziților..

Pisica și pisoii ei

Dacă urmați sfaturile propuse, o pisică care alăptează nu numai că va putea crește descendenți puternici, ci o va face și cu pierderi minime pentru propria sănătate și o risipă a forței și nervilor proprietarului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Poate fi hrănită o pisică care alăptează cu hrană umedă?