Hrana uscată pentru pisici poate fi înmuiată?

Când răspund la întrebarea „Este posibil să înmuiați mâncarea uscată pentru pisici”, experții nu oferă niciun argument împotriva acestei opțiuni de hrănire. Această opțiune de hrănire a pisicii nu va putea dăuna în niciun fel, dar nu este potrivită pentru toată lumea. Unele pisici pur și simplu refuză să atingă mâncarea îmbibată, dar în unele situații o astfel de mâncare devine singura cale de ieșire posibilă, cu condiția respectării recomandărilor..

Castron cu alimente uscate

Când să se înmoaie

În unele situații, chiar și cea mai fortificată și echilibrată hrană uscată este pur și simplu necesară pentru înmuiere. Acestea includ:

  • Pisica nu consumă suficient lichid, ceea ce nu permite componentelor uscate să se dizolve până la capăt în stomac și duce la stagnarea lor. Acest lucru poate duce la constipație și intoxicație a corpului, prin urmare, pentru asimilarea completă a "uscării" de către corpul pisicii, experții recomandă să beți nu numai după, ci și direct în timpul meselor.
  • Apariția problemelor cu dinții în perioadele de schimbare a dentiției sau din cauza modificărilor legate de vârstă, care nu permite mestecarea temeinică a granulelor uscate.
  • Înghițirea rapidă a alimentelor fără mestecare, care este plină de leziuni ale pereților tractului gastro-intestinal cu particule mari de alimente, ceea ce poate duce la dezvoltarea gastritei, ulcerelor și a altor boli ale sistemului digestiv.
  • Apariția vărsăturilor aproape imediat după masă, când bucăți întregi de alimente sunt prezente în vărsătură. Acest lucru sugerează că corpul animalului nu primește suficientă apă sau acest tip de hrană pur și simplu nu este potrivit pentru aceasta..

Există și alte situații în care devine dificil sau imposibil ca o pisică să se hrănească fără a înmuia peletele. De exemplu, dacă un animal de companie nu este capabil să consume alimente uscate sau solide din motive de bătrânețe sau alte motive obiective, acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie lipsit de produse din carne, fibre vegetale, cereale și alte substanțe necesare funcționării normale a organismului..

Pisica la farfurie cu mâncare

Pentru a reduce la minimum posibilele vătămări și disconfort pentru corp atunci când apare una dintre situațiile de mai sus, alimentele uscate trebuie să fie înmuiate și acest lucru trebuie făcut corect.

Pe o notă! Unii proprietari de pisici consideră inacceptabil să macereze hrana uscată. Acestea explică acest lucru prin faptul că fracțiile dure antrenează și curăță dinții, ajutând la îndepărtarea tartrului, dar nu iau în considerare faptul că majoritatea dinților rămân neutilizați cu acest tip de nutriție (de exemplu, caninii). Un medic veterinar competent va confirma că tartrul se acumulează atunci când se hrănește „uscat” în același mod ca atunci când se utilizează alimente umede..

Cum să se înmoaie și să se depoziteze în mod corespunzător

Pentru că totul a funcționat corect, ar trebui să folosiți apă fiartă purificată cu o temperatură de cel mult 50-60 ° C, deoarece apa mai fierbinte va distruge elementele benefice din alimente și își va pierde utilitatea. De asemenea, nu se recomandă utilizarea apei reci, deoarece granulele solide se vor dizolva mult timp. Înmuierea alimentelor cu lapte cald, care se practică uneori și pentru pisoi, nu va fi de asemenea utilă, deoarece substanțele conținute în lapte pot antagoniza componentele alimentelor uscate și perturba indicatorii valorii sale nutritive..

Pentru a înmuia o porție de alimente uscate, trebuie să o umpleți cu apă, astfel încât să acopere conținutul, bolurile și să lăsați amestecul timp de 10-15 minute, acoperit cu un capac. Acest timp va fi suficient pentru ca granulele să se umfle și să fie gata de utilizare..

Pisoi lângă bolul cu mâncare

Furajele înmuiate se strică rapid, deci nu este recomandat să le păstrați mult timp (maxim 30-60 de minute), mai ales în încăperi cu temperaturi ridicate ale aerului. Consumul unui produs alterat poate provoca otrăvire, care va fi însoțită de vărsături, diaree și febră. Pentru a nu provoca daune grave sănătății animalului de companie, este mai bine să aruncați resturile rămase imediat după hrănire. Și pentru a evita acest lucru, este mai bine să înmuiați cât mai multă mâncare pe care pisica o poate mânca odată. În acest caz, recomandările producătorului trebuie luate în considerare, în funcție de vârsta și greutatea animalului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Hrana uscată pentru pisici poate fi înmuiată?