Pot mânca pisicile înghețată?

Vreau să-l răsfăț pe iubitul meu animal de companie în orice mod posibil: cumpărați jucării amuzante pentru el, echipați un loc de dormit cu un confort deosebit, hrăniți-l cu diverse delicatese. Mulți proprietari sunt interesați dacă pisicile pot mânca înghețată. S-ar părea că acest produs lactat ar trebui să fie bun pentru pisici, dar în realitate nu este: orice dulceață este rea pentru animal..

De fapt, pisicile nu simt deloc gustul dulce, deoarece nu au receptori pe limbă și fizic nu le plac deserturile. Mai mult, animalele nu au anumite enzime care sunt responsabile de digestia zaharurilor. Drept urmare, orice dulceață nu va afecta decât pisica. Prin urmare, fiecare proprietar ar trebui să înțeleagă că în niciun caz nu trebuie să vă hrăniți animalul de companie cu mâncăruri dulci: dați pisicii înghețată, prăjituri, bomboane de ciocolată.

Cu toate acestea, există momente în care o pisică poate simți nevoia de zahăr. Un astfel de fenomen este foarte rar pentru un animal și cel mai adesea apare după o boală gravă. Un corp slăbit are un deficit de zahăr din sânge și trebuie să fie completat cu o dietă specială.

Cu toate acestea, acesta nu este un motiv pentru a oferi produse lactate îndulcite sau înghețată naturală pisicii tale. În acest caz, medicul veterinar poate prescrie doar o soluție de glucoză, care trebuie luată sub supraveghere strictă..

Pericolele dulciurilor pentru pisici

Fiecare pisică sau proprietar de pisică ar trebui să știe de ce nu vă puteți hrăni animalul cu dulciuri.. Cele mai periculoase condiții cu aport regulat de dulciuri includ:

  • Obezitatea. După cum știți, orice dulceață, inclusiv înghețata, conține o cantitate mare de carbohidrați ușori, ceea ce duce la creșterea rapidă în greutate. Obezitatea nu numai că strică aspectul pisicii: organele interne ale animalului sunt, de asemenea, acoperite cu grăsimi, ceea ce duce la dezvoltarea diferitelor patologii.
  • Diabet. Corpul pisicii nu este conceput pentru a digera zaharurile. După ce le-a primit în cantități mari, pancreasul nu este capabil să funcționeze pe deplin. Cu un consum regulat de dulciuri, producția normală de insulină se oprește la pisică și ea dezvoltă diabet. În acest caz, speranța de viață a animalului de companie este semnificativ redusă..
  • Boala urolitiaza. Dacă dieta pisicii conține feluri de mâncare dulci, atunci în curând rinichii lui vor începe să doneze. Aceste organe suferă foarte mult de o astfel de sarcină și nu sunt capabile să facă față cu ea pentru o lungă perioadă de timp..

În plus, hrănirea unei pisici cu dulciuri duce la o scădere a forțelor sale imune, dezvoltarea alergiilor alimentare, o durată de viață redusă, fragilitate crescută a vaselor de sânge, probleme de purtare și nașterea descendenților sănătoși..

Dacă doriți cu adevărat să vă răsfățați pisica cu înghețată, mai ales pe căldură, puteți face compromisuri. Pentru a face acest lucru, este suficient să congelați iaurtul natural sau smântâna de casă fără zahăr și să vă hrăniți animalul de companie cu un produs atât de sănătos. Desigur, o astfel de delicatesă îl va atrage, deoarece răcorește plăcut un corp încălzit în căldura verii.

Este necesar să înțelegeți ferm că pisicile și dulciurile nu sunt compatibile și nu ar trebui să căutați o scuză pentru comportamentul dvs., oferind o bucată de înghețată animalului dvs. de companie. Orice desert provoacă mari daune pisicii, înrăutățind sănătatea acesteia și scurtând pleoapa pisicii. Dacă doriți cu adevărat să vă mulțumiți animalul de companie, este suficient să îi cumpărați delicatese de pisici, care pot fi achiziționate de la orice magazin de animale de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pot mânca pisicile înghețată?