Pisicile pot fi tratate cu vodcă?

Rețetele de medicină tradițională tratează cu succes bolile nu numai ale oamenilor, ci și ale animalelor noastre de companie. Dacă pisica este bolnavă și este imposibil să ajungi la medicul veterinar din anumite circumstanțe, rețetele bunicii economisesc. Cel mai faimos tratament al pisicilor cu vodcă.

Virusul este foarte insidios și acoperă aproape întregul corp cu viteza fulgerului. Este foarte ușor să diagnosticați tulburarea prin semne evidente.:

 • vărsături, vărsături galbene sau verzi;
 • fecale lichide apoase, nuanță verzuie;
 • slăbiciune;
 • animalul nu poate mânca sau bea;
 • palpitații cardiace;
 • în a 3-4-a zi de boală, sângele apare în fecale și vărsături;
 • pe corp se formează răni purulente;
 • ganglionii limfatici sunt măriți;
 • pisica tremură;
 • haina devine umedă și lipicioasă;
 • mucusul este secretat abundent din nas și ochi;
 • animalul se ascunde instinctiv.

Trebuie să știți că nu există nici un remediu pentru ciumă. Toate tratamentele se reduc la menținerea corpului animalului. Rata mortalității din această boală este de peste 70%. Prin urmare, pentru a-și salva animalele de companie, recurg la orice mijloace..

Vodca, în mod ciudat, ajută. Tratamentul ciumei cu vodcă la pisici a salvat, se pare, deja animale complet fără speranță. Unui animal bolnav i se administrează 1 linguriță de vodcă de două ori diluată cu apă de 1 dată pe zi. Dinamica pozitivă este conturată într-o zi, iar în a patra zi pisica va fi sănătoasă.

O altă rețetă: luați 20 ml de vodcă, amestecați cu un gălbenuș de ou. Remediul rezultat este dat pacientului de două ori pe zi. Este adevărat, această rețetă este mai potrivită pentru câini..

Vodca poate fi înlocuită cu alcool. Dar trebuie amintit că trebuie să dați pisicii alcool cu ​​atenție, utilizați numai într-o formă diluată.

Cu ciumă, o afecțiune este importantă: începeți tratamentul cât mai curând posibil. Animalul poate muri într-o săptămână.

Tratamentul degeraturii

În timpul iernii reci, o pisică își poate îngheța nasul, urechile, labele, coada. Este necesar să acordați asistență imediat dacă animalul de companie prezintă semne de degerături.:

 • umflarea și indurația;
 • paloarea pielii;
 • umflături și vezicule (degerături severe).

Dacă pisica are aceste simptome, ar trebui să fie înfășurată și dusă într-o cameră caldă. Vodca pentru tratamentul pisicilor cu degeraturi este un mijloc sigur de mântuire. Zonele degerate sunt spălate cu apă și săpun și tratate cu vodcă (alcool sau apă de colonie). Se recomandă încălzirea treptată, turnarea apei, începând de la 18-20 ° C și creșterea treptată a temperaturii, aducând-o la 38-40 ° C. Zonele afectate sunt recomandate să se maseze la încălzire. După normalizarea fluxului de sânge în vase, frecați-l din nou cu vodcă sau alcool.

Dacă nu este posibil să intrați în cameră, încălziți animalul înghețat cu căldura dvs., frecați părțile înghețate ale corpului cu mâinile și ascundeți pisica sub o jachetă. Nu frecați cu zăpadă în niciun caz. Acest lucru va înrăutăți lucrurile..

Vodca este un vindecător universal

Puteți trata o pisică cu vodcă în alte cazuri. De exemplu, dacă animalul dvs. este rănit. Când acordați primul ajutor, trebuie mai întâi să opriți sângerarea. Plaga este tratată cu peroxid de hidrogen în scopul dezinfectării. După aceea, zona din jurul plăgii este ștearsă cu vodcă și se aplică un bandaj steril. După ce a făcut manipulările necesare pentru a oferi îngrijiri de urgență, pisica trebuie încă prezentată medicului veterinar.

Compresele de vodcă ajută și la mastită, care apare adesea la pisicile care alăptează.. O cantitate mică de vodcă este umezită cu un tampon de tifon și aplicată pe locul dureros.

Este important să ne amintim că tratamentul cu remedii populare poate fi efectuat în paralel cu metodele medicinei tradiționale. Dar atunci când tratați orice boală cu vodcă la o pisică, principalul lucru nu este să exagerați. Vodca în acest caz este un medicament!

Urmați sfaturile medicilor veterinari experimentați, iar pisica dvs. va rămâne sănătoasă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile pot fi tratate cu vodcă?