Cum să adaptezi o pisică la o nouă casă?

Proprietarii de animale de companie sunt responsabili pentru ei și trebuie să le ofere o îngrijire bună, o nutriție echilibrată și o atenție și îngrijire adecvate. Dacă apare o pisică în casă, îi ia ceva timp să se obișnuiască cu noul mediu. Acest articol vă va spune cum să adaptați o pisică la o nouă casă..

Ceea ce determină durata adaptării:

 • Vârstă (pisică, pisoi). Adaptarea unei pisici adulte este mai dificilă decât cea a pisoiilor.
 • Personaj de companie.
 • Manevrarea corectă.

Adaptare pisoi

Înțărcarea pisoiului de la mama sa și transferarea acestuia către noii proprietari, se recomandă după 2 luni. Principalul lucru pentru un animal de companie nou venit este să ofere nevoile de bază: siguranță, mâncare, somn. Înainte ca un pisoi să apară în casă, trebuie să achiziționați o tavă cu umplutură și o spatulă, mâncare și un castron, un post de zgâriere.

Este optim să mutați pisoiul într-un apartament nou în weekend, deoarece este recomandabil să nu-l lăsați singur în primele zile pentru o mai bună adaptare. Este recomandabil să transportați animalul într-un purtător, astfel încât să nu se înspăimânte și să nu-și facă rău. În noua casă, lăsați purtătorul deschis în cameră și așteptați până când pisoiul iese singur. La început, pisica se poate ascunde într-un colț sau se poate ascunde sub pat. Trebuie să-i dai timp să se obișnuiască și să nu-ți fie frică să iasă din ascundere. Adaptarea rapidă a unui pisoi într-o casă nouă depinde în primul rând de proprietar și de atitudinea sa atentă față de animalul de companie..

Cum puteți ajuta un pisoi să se obișnuiască cu o casă nouă:

 • Nu speriați copilul cu sunete dure și puternice.
 • Lasă pisoiul să adulmece și să exploreze teritoriul apartamentului. În prima zi, limitați-vă șederea într-o singură cameră (astfel încât să fie întotdeauna la vedere deplină a proprietarilor) cu mâncare și o cutie de gunoi, apoi lăsați-o să se așeze treptat în tot apartamentul.
 • Marcați locația pentru bolul și tava pentru alimente. Primele zile, dacă este necesar, îi arată calea sau îl aduc în acele locuri. De obicei, pisoii sunt deja antrenați în așternut. Dacă apar dificultăți și animalul începe să-și atingă labele, să se nervosească și să miau, trebuie să-l duci la tavă. În caz de nevoie, nu mergeți la tavă, în niciun caz nu îl certați pe bebeluș. Este indicat să nu așezați tava lângă bolurile cu alimente.
 • Cereți proprietarilor anteriori niște gunoi pentru cutia de gunoi și turnați-o în noua cutie de gunoi, astfel încât pisoiul să știe după mirosul unde este toaleta sa.
 • Este important să acordați suficientă atenție pisoiului: jucați-vă cu el, mângâiați-l, vorbiți, astfel încât să se obișnuiască cu vocea proprietarului. În primele zile, dacă pisica nu se supără, purtați-o în brațe mai des.
 • Cumpărați o canapea sau echipați un loc special pentru a dormi. Dacă de la o vârstă fragedă nu-l înveți pe animalul tău de companie să doarmă pe un pat separat, atunci el va dormi tot timpul cu proprietarii.
 • Întrebați foștii proprietari despre tipul (mâncare uscată, umedă, mâncare de casă) și dieta și doza.
 • Pentru a învăța să folosiți un post de zgâriere. Este de dorit să-l puneți lângă dana. După somn, aduceți pisica la post.
 • Cumpărați jucării speciale la magazinul pentru animale de companie: mingi, șoareci, pene. Cereți proprietarilor anteriori jucăriile preferate.
 • Acordați atenție locului unde se ascunde pisica și lăsați accesul în acest loc.
 • Izolați firele și aparatele de uz casnic, nu lăsați substanțe toxice în locuri accesibile.
 • În primele zile, este recomandabil să nu lăsați pisoiul să nu fie văzut, deoarece el nu este încă obișnuit cu noul mediu și poate fi rănit.

Prin respectarea acestor reguli simple, pisoii se vor adapta mai repede. De obicei, în primele 2-3 zile, pisoiul va fi dezorientat, va mânca prost (sau va refuza complet să mănânce), va dormi, nu va merge la toaletă, dar după o săptămână se va instala complet într-o nouă casă. Dacă această afecțiune durează mai mult, acesta este un motiv pentru a contacta un medic veterinar, deoarece poate indica o boală.

Adaptarea pisicii

Apariția unei pisici adulte în casă poate fi din diverse motive.:

 • Găsit pe stradă și a decis să adăpostească o pisică fără stăpân.
 • Dat de rude.
 • Achiziționate de pe piață sau de la un crescător.

Pisicile sunt animale teritoriale, astfel încât schimbarea locuinței este un mare stres pentru ei. Proprietarii trebuie să fie răbdători cu acest proces și să nu se aștepte ca animalul de companie să se obișnuiască rapid cu noua casă. Pentru o pisică adultă cu un caracter și obiceiuri deja formate, este mai dificil și mai lung să se adapteze la noile condiții. Mai ales dacă există alte animale sau copii în noua casă.

Cum să vă ajutați pisica să se obișnuiască cu un apartament nou:

 • Dacă pisica a fost domestică și există o oportunitate, atunci cereți proprietarilor anteriori un castron, tavă, jucării preferate, cu care animalul este obișnuit. Mirosul nativ te va ajuta să te simți mai confortabil mai repede.
 • Dacă pisica a fost ridicată de pe stradă, trebuie să cumpărați toate lucrurile necesare la magazinul de animale de companie (la fel ca la pisoi). Asigurați-vă că arătați medicului veterinar să examineze animalul pentru păduchi, să prescrie medicamente antihelmintice și să vaccineze.
 • Aflați, dacă este posibil, despre obiceiurile alimentare ale familiei anterioare. Dacă pisica a fost fără adăpost, va fi fericit cu orice mâncare.

Oferind îngrijire și atenție, proprietarul își va ajuta animalul să se adapteze la noua casă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să adaptezi o pisică la o nouă casă?