De ce pisica își zvâcnește coada?

Pentru a obține o înțelegere completă cu iubita ta pisică, animalul trebuie să fie atent observat. De-a lungul mileniilor petrecute lângă o persoană, pisicile au învățat să comunice cu el în limbajul semnelor. Își semnalează starea de spirit folosind diferite părți ale corpului, dintre care cea mai grăitoare este coada ei. O pisică își zvâcnește coada când vrea să-i spună proprietarului că este rănită, speriată sau singură. Zvâcnirile vorbesc adesea despre o boală incurabilă a animalului. Prin urmare, proprietarii de pisici ar trebui să știe bine ce înseamnă diferitele mișcări ale animalelor de companie, de ce le face. Acest lucru vă va ajuta să identificați și să remediați problema la timp..

 • Sentimente în exces. Adesea coada unei pisici se zvârcolește atunci când o persoană mângâie un animal. Combinat cu ronronare, aceasta înseamnă că pisica este complet fericită. El este mulțumit de atenția proprietarului și se grăbește să-i spună despre asta.
 • Interesul pentru ceva. Coada pisicii stă verticală atunci când animalul de companie se simte fericit, așteptând ceva plăcut (de exemplu, este timpul să ne hrănim). Dar când începe să le mute lin în sus și în jos, acesta este un semn că pisica este interesată de ceva sau obiect. Se va plimba în jurul lui, va adulmeca, va încerca să prindă. Poate fi orice: o muștă care trece, o jucărie nouă, o pungă cu alimente.
 • Iritarea. Experimentând astfel de emoții, pisica începe să-și zvârcolească ritmic coada de la dreapta la stânga. Așa că arată că situația actuală este neplăcută pentru ea. De exemplu, un animal de companie poate simți că timpul pentru mângâiere nu este bine ales..
 • Frica, panica. Nu este dificil pentru o persoană să stabilească faptul că o pisică este foarte speriată - animalul își smulge coada, lovind-o de podea cu toată forța. Întregul corp îi tremură, pupilele sunt dilatate, iar pisica însăși poate scoate sunete plângătoare. În astfel de momente, animalul de companie nu trebuie atins. Cel mai bun lucru pe care proprietarul îl poate face este să elimine situația sau obiectul care a speriat animalul..

Un pisoi mic își trage adesea coada în sus când vrea să se joace, să fugă, să prindă șoareci. Zvâcnirea este însoțită de bebelușul care sare în picioarele proprietarului și de diverse obiecte din casă. Aceasta este cea mai activă vârstă a pisicii și ea îl încurajează pe proprietar să nu uite de nevoile ei..

Răsucind coada și spatele pisicii

Uneori pisicile zvâcnesc nu numai coada, ci și spatele. Există mai multe motive pentru acest comportament animal.. Pisica își zvârlește în mod constant coada și partea din spate a corpului în următoarele cazuri:

 • în timpul pubertății, ea are o dorință sexuală, dar nu există nicio modalitate de a o satisface;
 • animalul are purici;
 • animalul a fost lovit de un cancer - a apărut o tumoare în zona măduvei spinării sau a creierului.

În plus, pisica își poate smulge spatele și coada din cauza nevrozei. În medicina veterinară, se numește sindrom de hiperestezie. Suferind de această boală, animalul începe să-și lingă labele, spatele, anusul ore în șir. Haina lui devine umedă de salivă și nu are timp să se usuce înainte de următoarea spălare. Astfel de acțiuni ale animalului de companie vorbesc despre epuizarea sa nervoasă, lipsa de atenție din partea proprietarului, stresul sever.

Linsul excesiv al corpului provoacă dermatită la animale. Datorită mâncărimii constante, pisica își va zvâcni spatele și coada, dorind să scape de senzațiile neplăcute. Dacă proprietarul pisicii ignoră această problemă, atunci se vor forma pete chele în locurile de lins, iar în viitor se poate dezvolta o boală fungică..

Atenție - rabie

Dacă pisica se află în raza de acțiune liberă, comportamentul acesteia trebuie respectat cu atenție. Pe stradă, există un risc ridicat de a contracta diferite boli infecțioase, dintre care multe sunt letale.

Observând zvâcnirea cozii și a spatelui la o pisică iubitoare de libertate, proprietarul trebuie să tragă alarma și să afle de ce se întâmplă acest lucru. Aceste simptome sunt adesea folosite pentru a defini rabia. Această boală este periculoasă atât pentru animalul de companie, cât și pentru proprietarul acestuia. Ea amenință cu leziuni ireversibile ale măduvei spinării și creierului. Pe lângă faptul că animalul începe să-și zvârcolească coada și regiunea dorsală, rabia are și alte semne.:

 • pisica mănâncă mâncare, dar refuză să bea apă;
 • animalul devine agresiv sau, dimpotrivă, caută să se ascundă de oameni;
 • aveți dificultăți la înghițirea alimentelor;
 • saliva este abundentă;
 • animalul de companie începe să se muște constant în locul prin care infecția a intrat în corpul pisicii.

Dar, indiferent de simptome, doar un medic veterinar poate răspunde cu exactitate la întrebarea de ce o pisică își zvâcnește coada. Cu toate acestea, dacă rabia este confirmată, animalul va trebui să fie eutanasiat.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce pisica își zvâcnește coada?