Zgâriere post: varietate de forme și tipuri

Ascuțirea ghearelor este o nevoie naturală pentru un prădător cu mustață. Este inutil să-l certezi pe bătăuș pentru canapeaua ruinată, ea va găsi totuși o modalitate de a menține manichiura în stare perfectă. Pentru a menține mobilierul intact, proprietarul va avea nevoie de un stâlp de zgâriere. Există o selecție imensă de modele, de la cele mai simple scânduri până la structuri complexe. Rămâne doar să o alegeți pe cea care îi va plăcea animalului de companie cu discernământ.

Proiecta

Stâlpi de zgâriere în podea - covor sau scândură plană. Pentru animalele cărora le place să-și ascuțească ghearele în poziție orizontală.
Stâlpi de zgâriere verticale - stâlpi, scânduri, covoare atașate de perete sau în picioare pe un suport. Stâlpii de zgâriere din colț se potrivesc perfect în colțul interior al camerei, fără a ocupa spațiul unui apartament mic. Pentru animalele de companie care își ascuțesc ghearele în timp ce stau pe picioarele din spate.
Post de zgâriere DIY rapid și ieftin: placaj sau PAL, tapițerie, șuruburi și puțină imaginație. Alternativă: frânghie din fibră naturală, cilindru de carton (disponibil gratuit de la orice magazin de covoare), scândură de bază.
Stâlpi de zgâriere oblici - un arc, unda, cilindru sau altă formă geometrică. Aceste gheare sunt deosebit de atractive, deoarece vă permit să vă ascuțiți ghearele în diferite poziții..

Materiale

Atunci când alegeți o copertă, este important să țineți cont de preferințele animalului dvs. de companie, observându-i comportamentul. Unele pisici își ascuțesc ghearele doar pe canapele, altele preferă suprafețe dure, cum ar fi pereții sau piesele de mobilier din lemn.
Stâlpii pentru zgârierea covoarelor atrag prin prețul lor și o selecție imensă de nuanțe. După ce ați petrecut timp căutând, puteți găsi un stâlp de zgâriere, a cărui acoperire se va armoniza perfect cu culoarea și textura mobilierului tapițat. Cu toate acestea, acesta nu este un material foarte durabil, deși îi place multor pisici..
Un stâlp de lemn pentru zgâriere este un bușten lustruit sau o scândură din lemn de esență tare. În natură, pisicile își ascuțesc ghearele pe copaci, așa că multe animale de companie preferă astfel de gheare. Este important ca lemnul să fie de înaltă calitate, altfel animalul poate fi rănit de așchii.
Înfășurarea frânghiei - funie de sisal, cânepă, iută sau in. Material ecologic, suficient de durabil. O frânghie groasă va dura mulți ani, chiar dacă pisica este foarte atentă la manichiura sa.

Unde se pune stâlpul de zgâriere?

Este de dorit să existe mai multe posturi de zgâriere. Cea mai mare este instalată lângă locul în care pisica doarme cel mai adesea. Când se va trezi, dragul ei își va ascuți fericit ghearele, își va freca obrazul pe o suprafață aspră și își va întinde mușchii. Acesta este un fel de ritual care are o mare importanță: astfel pisica nu numai că alungă resturile somnului, ci marchează și teritoriul. Mai multe covorașe mici sau stâlpi de zgâriere la colț ar trebui să fie poziționate acolo unde pisica mănâncă, se joacă sau se odihnește ocazional.
Un post de zgâriere bricolaj nu reprezintă doar economii de costuri, ci și capacitatea de a alege un design și materiale care se încadrează perfect în designul camerei.
Este important ca structura să fie stabilă. Un stâlp de zgârieturi căzut brusc poate speria pisica, iar animalul de companie nu va îndrăzni niciodată să-și ascuțească ghearele pe o suprafață tremurată..

Cum să înveți o pisică să folosească un stâlp de zgâriere?

Nu este dificil să antrenezi o pisică să-și ascuțească ghearele într-un loc permis. Principalul lucru nu este să sperie animalul de companie: doar emoții și asociații pozitive. Nu este nevoie să forțezi animalul să-și elibereze ghearele, punându-și labele pe suprafața structurii. Nu este nevoie să țipi și să certi pisica, trăgând-o la stâlpul de zgâriere după ce a fost prinsă deteriorând scaunul. Iată câteva modalități de a vă antrena animalul ca post de zgâriere:
  • câteva frunze uscate de mentă sau pisică ascunse sub tapițerie vor interesa cu siguranță pisica-
  • o jucărie pe un șir atașat la un stâlp de zgârietură va atrage un vânător cu mustață-
  • jocurile comune active de lângă construcție vor adăuga emoții pozitive-
  • lichidul feromonic pulverizat pe suprafața stâlpului de zgâriere va ajuta la supraimpozitarea distrugătorului inveterat al canapelelor-
  • o bucată după ce animalul de companie și-a ascuțit ghearele la locul potrivit, formează un reflex pozitiv.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Zgâriere post: varietate de forme și tipuri