Poate o pisică să trateze o rană cu verde strălucitor?

Pisicile sunt animale sociabile. Dacă un animal de companie este ținut doar într-un apartament și nu vizitează strada, acesta este protejat la maximum de pericole - luptă cu propriul său tip sau cu un câine, rănirea și infectarea. Dar chiar și condițiile de „seră” nu vă scutesc de boli, răni și răni care necesită tratament. O pisică poate fi îmbrăcată cu verde strălucitor? Această întrebare este adesea pusă, deoarece acest agent este agresiv, poate dăuna animalului, răspunsul este de interes pentru majoritatea crescătorilor.

Numele oficial al medicamentului este foarte frumos - Verde strălucitor. Aparține grupului de medicamente de dezinfectanți și medicamente antiseptice. Instrumentul este o soluție alcoolică a numitului colorant de anilină Verde strălucitor, se obține sintetic.

Principalele proprietăți ale verdeului strălucitor:

 • dezinfectarea și sterilizarea zonei deteriorate;
 • uscarea rănilor umede.

Al doilea dintre avantajele enumerate ale unui antiseptic poate fi considerat un dezavantaj. Zelenka la pisici poate provoca uscarea excesivă a pielii, rezultând o crustă pronunțată pe suprafața leziunii, care poate încetini procesul de vindecare a rănilor..

Zelenka pentru tratarea rănilor la o pisică

Când un animal este rănit, nu toți proprietarii au ocazia să consulte rapid un medic la o clinică veterinară, să folosească autotratamentul. Majoritatea truselor de prim ajutor la domiciliu sunt echipate cu pansamente verde strălucitor sau cu iod. Sunt folosite pentru pisică..

Pisica trebuie să trateze rana cu vopsea verde, ținând cont de mai multe caracteristici pentru a preveni apariția unei arsuri și complicațiile acesteia:

 • este extrem de dificil să chemați un asistent pentru ajutor, este extrem de dificil să faceți față cu o pisică rănită și înspăimântată singură, toți „membrii echipei de salvare” sunt sfătuiți să-și protejeze mâinile cu mănuși;
 • este necesar să se examineze pisica, să se evalueze vizual caracteristicile rănilor primite, localizarea acestora;
 • dacă există sângerări, acesta trebuie oprit - pentru aceasta trebuie să utilizați peroxid de hidrogen și un tampon steril;
 • aplicați medicamente pe rană, medicii recomandă efectuarea procedurii în sens orar, fără a afecta țesutul din jur;
 • aplicați un bandaj dintr-un bandaj în zona tratată, dacă locația acestuia permite;
 • re-tratarea plăgii poate fi efectuată după 12 ore.

Folosind verde strălucitor pentru a scăpa de o pisică de lichen

Pisicile care sunt adesea pe stradă pot dobândi o boală neplăcută de origine infecțioasă - lichenul. Pentru tratamentul unei astfel de „nenorociri” se folosește în mod tradițional verde strălucitor.

Ce este lichenul? Acestea sunt leziuni caracteristice ale pielii, care se dezvoltă mai întâi ca o erupție cutanată, greu de observat sub strat. Pisica se irită, mănâncă mult. Apoi apar modificări - părul din zonele afectate dispare, apar zonele cu chelie, au o formă rotunjită. Zona afectată începe să se dezlipească, pe ea se formează solzi de piele.

Dacă animalul de companie are semnele enumerate, este necesară o examinare suplimentară și un tratament de calitate sub supravegherea unui medic veterinar. Unul dintre mijloacele de terapie prescrise unei pisici este verde strălucitor.

În funcție de tipul de lichen, este provocat de o ciupercă specială sau de una dintre soiurile virusului herpes. Herpesvirusul afectează și oamenii, de exemplu, provoacă varicela, pe care oamenii o tratează în mod tradițional și cu Diamond Green.

Zelenka pentru tratamentul lichenului felin este utilizat din mai multe motive.;

 • agentul este capabil să dezinfecteze locul leziunii, pe care, datorită mâncărimii pronunțate, animalele îl pieptănă puternic;
 • focarele lichenice tratate cu verde strălucitor sunt vopsite într-o culoare strălucitoare, o astfel de „marcare” vizibilă vă permite să luați în considerare toate zonele susceptibile la infecție, pentru a controla apariția altora noi;
 • agentul are capacitatea de a influența agentul cauzal al bolii, care afectează straturile superioare ale pielii, fără a afecta straturile inferioare sănătoase.

Pătarea unei pisici cu verde strălucitor fără a utiliza un alt tratament complex pentru a scăpa de lichen este ineficientă. Scopul principal al remediului în lupta împotriva bolii este prevenirea complicației acestuia prin procese inflamatorii sau purulente. Este important să ne amintim că puteți utiliza un antiseptic după un diagnostic fiabil al bolii. Dacă aplicați verde strălucitor înainte de un examen medical, o astfel de procedură va complica semnificativ determinarea clasificării lichenului, se vor preleva probe suplimentare de la pisică, ceea ce va amâna începerea tratamentului.

Precauții atunci când utilizați verde strălucitor

Dacă se folosește verde strălucitor pentru tratamentul sau tratamentul rănilor de terci, este necesar să se respecte regulile de siguranță, pentru a preveni situațiile periculoase.

În mod independent, este dificil pentru o persoană să facă față unei pisici bolnave, este necesar să apelați un asistent, este mai bine să o alegeți din mediul apropiat al animalului. Îmbrăcămintea de protecție va ajuta la prevenirea mușcăturilor și zgârieturilor, va proteja corpul de apariția petelor verzi persistente.

Proprietarii de animale de companie observă că la pisici, otrăvirea cu verde strălucitor poate fi observată în unele cazuri.:

 • când există acces la rana tratată;
 • când rana este foarte puternic tratată cu agentul.

Aplicarea unui bandaj pe o rană tratată cu verde strălucitor nu salvează întotdeauna animalul de la accesarea ei. Pisica rupe ușor bandajele, începe să se lingă singură. Medicii veterinari recomandă un guler de protecție (postoperator) sau o pătură care este legată pe spatele animalului.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Poate o pisică să trateze o rană cu verde strălucitor?