Pot pisicile să mănânce banane?

Este posibil ca pisicile să aibă banane? Mulți proprietari întreabă, ale căror animale de companie adoră să mănânce acest produs. Un videoclip online numit „Pisicile se tem de banane” arată pisicile care se feresc de un fruct care li se aduce discret din spate..

 Poate o pisică să mănânce banane?

Câinele mănâncă acest fruct fără a afecta sănătatea, ca un măr. Întrebarea hrănirii unei pisici ca aceasta nu este una ușoară. Pentru a decide dacă este posibil să dai o banană unei pisici, trebuie să înțelegi particularitățile sistemului digestiv al acesteia. În timpul procesului evolutiv al formării unui animal, acesta s-a reorganizat treptat pentru a digera carnea și alimentele vegetale parțial procesate din stomacul prăzii sale. În același timp, enzimele care sunt responsabile pentru procesarea alimentelor proaspete din plante s-au pierdut în mare măsură. Ca urmare, se dovedește a fi dificil pentru o pisică să digere bananele, iar corpul său este supus unui stres serios..

În același timp, fructul conține substanțe utile animalului de companie.:

  • celuloză,
  • potasiu,
  • magneziu.

Amidonul și zahărul, care sunt abundente în banane, sunt alimente foarte grele pentru o pisică. Enzimele responsabile de asimilarea lor corectă sunt absente la animalul de companie și, prin urmare, există o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge la pisică. Dacă acest fenomen nu este frecvent, atunci nu se va întâmpla nimic teribil și animalul nu se va îmbolnăvi..

Când zahărul crește în mod regulat, starea animalului de companie începe să fie serios tulburată și apar astfel de manifestări ale problemelor de sănătate:

  • scăderea imunității;
  • scăderea activității;
  • somnolență crescută;
  • creșterea rapidă în greutate;
  • lacrimare.

Dacă în acest moment proprietarul nu acordă atenție stării animalului și nu efectuează tratament, pisica va dezvolta diabet zaharat. În acest moment, animalul de companie trebuie să mănânce numai alimente, inclusiv legume permise de medicul veterinar.,

Astfel, din toate cele de mai sus, este clar că nu puteți hrăni o pisică cu banane. Acest fruct nu este în niciun caz inclus în alimentația adecvată..

Dacă o pisică iubește bananele?

De asemenea, se întâmplă ca o pisică să adore bananele și să le prefere chiar și cărnii, care are conținutul optim de grăsimi pentru pisică și ar trebui să provoace imediat pofta de mâncare. Într-o astfel de situație, nu ar trebui să protejați complet animalul de fructe, dar pisicile pot mânca o banană numai dacă sunt date corect..

Pentru a nu dăuna sănătății animalului de companie, este important să limitați porțiunile de fructe. Nu este periculos să dai banane pisicii doar de 2 ori pe săptămână. Puteți hrăni pisica cu o bucată de cel mult o miniatură la un moment dat.

Bananele pot atrage o pisică numai pentru mirosuri sau consistență, deoarece animalul nu simte dulceața lor. Pe limbă nu există papilele gustative care să recunoască dulceața.

Pentru a menține sănătatea animalului dvs. de companie, nu ar trebui să-l introduceți în alimente care nu au legătură cu o nutriție adecvată. Toate acestea pot provoca cu ușurință boli periculoase care vor scurta viața unei pisici..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pot pisicile să mănânce banane?