Mâncare pentru pisici whiskas

Marca Whiskas este atât de populară încât chiar și o persoană fără pisică știe că este hrană pentru pisici. Această marcă are o vechime de peste 50 de ani, iar valoarea sa depășește un miliard de dolari. Este una dintre cele patruzeci și două mărci deținute de cea mai mare corporație Mars și aparține diviziei Petcare de produse pentru animale de companie. Astăzi vă vom povesti despre mâncarea pentru pisici whiskas fără frumusețe și mituri - doar fapte despre compoziția mâncării, gama, recenzii despre ea și așa mai departe..

Mândria companiei este Centrul de Cercetare Waltham situat în Marea Britanie. Experți de frunte în industria veterinară și dietetică pentru animale de companie dezvoltă noi concepte care sunt utilizate în formulele gata preparate pentru hrană pentru pisici. Una dintre cele mai faimoase realizări ale acestui laborator este recunoașterea rolului important al taurinei în corpul pisicilor.. Pisicile nu pot produce singură această substanță și o pot obține doar din alimente, așa că Whiskas a fost primul aliment la care a fost adăugat. Aceasta a fost o descoperire semnificativă în domeniul hranei pentru pisici gata de utilizat. Toate fluxurile complete includ în prezent taurină.

Mâncare pentru pisici Whiskas

Gamă

Lucrarea științifică a Waltham Nutrition Institute a devenit fundamentul multor formulări ale mărcii Mars Petcare, inclusiv hrana pentru pisici Whiskas. Whiskas aparține alimentelor din clasa economică și este prezentat în două segmente - alimentele uscate și umede.

Toate dietele sunt împărțite în 4 linii în funcție de criteriul de vârstă:

 • Pisoii;
 • Pisici de la unu la 7 ani;
 • Animale de companie care au trecut de reperul vechi de 7 ani;
 • Există, de asemenea, formule speciale pentru animale castrate și castrate.

În linia de rețete pentru pisoi, există o opțiune pentru mâncare uscată și mai multe soiuri de păianjeni (pungi) cu gusturi diferite. Cel mai larg sortiment este prezentat în categoria hranei pentru animale adulte. Există patru tipuri de rații uscate și mai mult de 20 de variante de meniu la păianjeni. Printre acestea se numără arome precum carnea de vită și mielul, curcanul și legumele, somonul, vițelul, iepurele cu legume și multe altele. Pentru pisicile mai în vârstă, marca Whiskas oferă o alegere dintre doar trei tipuri de mâncare umedă (vițel, miel, pui) și o mâncare uscată cu păsări de curte. Animalele de companie sterilizate pot alege doar o dietă uscată, sunt disponibile în trei arome: pui, carne de vită și iepure. Anterior, erau încă în vânzare pungile speciale Whiskas din această serie, dar pe site-ul oficial nu există informații despre acestea și, conform datelor de pe Internet, acestea au fost întrerupte de mult timp..

Aproape toate alimentele uscate, cu excepția unor poziții, sunt disponibile în pachete de 350 gr., 800 gr., 1.9 kg și 5 kg. Pe lângă o gamă largă de arome, mâncarea umedă din pungi este, de asemenea, împărțită prin consistența sa în 4 soiuri: ragu - bucăți cu sos, jeleu - bucăți în jeleu, pate și supă cremă - bucăți în sos alb.

Analiza compoziției alimentelor uscate

Descrierea fiecărei rații Whiskas este plină de cuvinte delicioase și apetisante, numele „stroganoff de vită cu carne de vită” sau „supă cremă cu sos cremos” arată foarte tentant. Nici dați, nici luați - avem un meniu de la restaurant. Desigur, înțelegem că aceasta este o mișcare publicitară frumoasă, dar cine nu ar fi tentat să-și trateze animalul de companie cu o astfel de delicatesă? Poate cel pentru care este mult mai important să știm care este conținutul acestor pachete atractive cu nume atât de atrăgătoare..

Valoarea nutritivă

Producătorul recomandă combinarea dietelor uscate și umede și administrarea zilnică a ambelor tipuri de mâncare pisicii. Prin urmare, vom arunca o privire mai atentă asupra ambelor tipuri de rații Whiskas. Să începem cu o dietă uscată pentru pisici adulte - carne de vită, miel și iepure asortate (tampoane de pate). Iată valoarea sa nutritivă:

Proteină36%în limite acceptabile
Grăsimi11,5%rata normală
Umiditatezece%normă
Continut de cenusa7,5%in limite normale
Celuloză1,5%sub nivelul mediu recomandat

La prima vedere la acești indicatori, singurul lucru confuz este nivelul prea scăzut de fibre, care în dieta pisicilor este important nu numai pentru funcționarea normală a tractului gastro-intestinal, ci ajută parțial la îndepărtarea aglomerărilor de păr din corp. În general, pentru un feed de clasă economică, alinierea din acest punct de vedere este foarte bună.

Pentru a înțelege ce ingrediente sunt ascunse în spatele acestor numere, să luăm în considerare în detaliu compoziția whiskas-urilor pentru alimente uscate:

 • Făină de grâu;
 • Făină de origine animală;
 • Extracte de proteine ​​vegetale;
 • Cereale;
 • Grăsimi animale și ulei vegetal.

Mai mult, compoziția conține ficat uscat de porc și pui, urmat de drojdie de bere, precum și pulpă de sfeclă și morcovi. Ultimul element de pe listă este amestecurile de minerale și vitamine. Primele cinci ingrediente din compoziția furajelor sunt considerate a fi baza rețetei sale, ei sunt cei care aduc cea mai mare contribuție la formulă și, în funcție de caracteristicile lor, se poate analiza obiectiv produsul.

Whiskas alimente uscate

Scor general

Rețineți că în hrana pentru pisici whiskas, carnea este prezentă doar sub formă de făină animală. Componenta nr. 2 - „făină de origine animală” - clarifică faptul că aceasta este o combinație combinată de făină de pasăre, carne de vită, miel și iepure (iar cantitatea de carne de vită, miel și iepure este de cel puțin 4% în granule roșii-maronii).

Apropo, acesta este singurul articol din compoziție în care există o desemnare a cantității, procentele tuturor celorlalte componente nu sunt indicate. Acesta este un defect vizibil al produsului, deoarece este pur și simplu imposibil de estimat fracția de masă a fiecărui component din dietă..

Producătorul se asigură că produsul Whiskas conține ingrediente foarte digerabile și fibre pentru digestie. Ei bine, suntem deja conștienți de conținutul scăzut de fibre dietetice (fibre), să vedem dacă restul este adevărat.

Proteină

Masa de origine animală poate fi atât carne, cât și oase, fie făină de carne și oase, precum și sânge sau făină din pene hidrolizate. Această formulare nu ne permite să stabilim exact la ce fel de făină aparține această făină. Materiile prime utilizate pentru producția sa sunt deșeuri după procesarea animalelor și a păsărilor care nu sunt adecvate consumului uman. Această componentă este adesea utilizată în feeduri ieftine pentru a economisi bani. Nu aparține unei nutriții de înaltă calitate și valoroase pentru animale.

O altă componentă a alimentelor whiskas pe bază de animale este ficatul de pui și porc. Pe baza faptului că acest ingredient are loc în compoziția de sub mijloc, putem concluziona că cantitatea sa este extrem de mică și scopul principal al utilizării în rețetă este de a îmbunătăți mirosul și gustul furajelor..
Aici nu mai există proteine ​​animale, de aici rezultă că ponderea leului din 36% din proteinele declarate din compoziție revine componentelor plantei. O astfel de hrană nu poate fi completă sau foarte digerabilă pentru pisici, deoarece corpul unui prădător în fiziologia sa are nevoie de carne și diverse subproduse din carne, care ar trebui să constituie baza dietei sale..

Carbohidrați și proteine ​​vegetale

Le-am inclus în mod deliberat într-un singur grup, deoarece acestea sunt aceleași componente din feed. Făina de grâu este la numărul 1 în compoziția furajelor whiskas, ceea ce înseamnă că este cel mai mult în acest meniu, pozițiile a treia și a patra sunt extractul de proteine ​​vegetale și cerealele. Practic, sursa tuturor celor trei ingrediente este aceeași - boabe și, în rezumat, ele stau la baza rețetei Whiskas..

Nu există absolut niciun beneficiu pentru o pisică din făina de grâu, este slab absorbită și poate provoca, de asemenea, o alergie cauzată de proteinele din grâu (gluten). Considerat ieftin și nu se găsește în alimentele pentru pisici super premium. Extractele de proteine ​​vegetale sunt adesea fabricate din proteine ​​din soia, orez, grâu și mazăre. Această formulare este foarte vagă și nu oferă nicio modalitate de a determina ce materii prime au fost utilizate în fabricare, poate fi, de asemenea, un sortiment de mai multe tipuri de proteine ​​vegetale. Un ingredient extrem de controversat și nedorit din meniul unei pisici.

Chiar și în compoziția alimentelor whiskas există cereale. Ce fel de cereale - porumb sau grâu sau orz? Poate că acesta este un amestec de mai multe tipuri de cereale sau deșeurile lor. În fața noastră este o componentă, a cărei origine nu este cunoscută, ceea ce înseamnă că este îndoielnică. Cel mai adesea, grâul este ascuns sub el - un umplutură ieftină, nu are niciun beneficiu, cu excepția faptului că crește procentul de proteine ​​de pe eticheta furajelor..

Grăsimi

Lista ingredientelor enumeră grăsimile animale și uleiul vegetal ca surse principale de grăsime. Grăsimea animală este obținută din deșeurile grase din reciclarea țesuturilor animale, care sunt considerate improprii consumului uman. Uleiul vegetal este fabricat din semințe, cereale sau fructe ale diferitelor plante. Este bogat în acid linoleic util, dar pisicile practic nu îl pot asimila datorită caracteristicilor corpului. Prin urmare, este mult mai preferabil să folosiți uleiuri de pește sau de pui..

În plus, conținutul de acizi Omega benefici variază foarte mult în funcție de sursa de grăsime în sine. La fel de important este și gradul de purificare a uleiului și a grăsimilor..
Este imposibil să se determine materiile prime care au fost utilizate ca grăsimi în hrana pentru whiskas, la fel se aplică și calității acestor nutrienți..

Celuloză

Acest rol este atribuit pulpei de sfeclă și morcovilor. Pulpa de sfeclă roșie este adesea folosită în hrana pentru animale de companie pentru pisicile domestice și tinde să ajute funcționarea corectă a tractului digestiv. Nu are valoare nutritivă, dar cantitatea sa moderată ca sursă de fibre alimentare este destul de acceptabilă. Morcovii sunt bogați în beta-caroten, plus că sunt o sursă excelentă de fibre. Dar, pisicile nu au un „convertor” de beta-caroten în vitamina A, acesta poate fi făcut doar de omnivori sau erbivori. Pe baza acestui fapt, va fi puțin folosită de la un morcov pentru o pisică..

Prezența legumelor poate fi binevenită doar, dar, din păcate, cantitatea lor este prea mică (în special morcovi) pentru a contribui la rețetă și a aduce beneficii animalului de companie.

Aditivi

Alimentele din clasa economică, care includ Whiskas, nu includ fructe de padure sau fito-complexe în formulele lor. Prin urmare, nu este surprinzător că nici aici nu există nimic de acest fel. Există doar drojdie de bere, precum și „amestecuri de minerale și vitamine”.

Drojdia de bere este bogată în vitamine B, are un efect benefic asupra stării pielii și a blănii și susține, de asemenea, microflora și sistemul digestiv în ansamblu. Desigur, numărul lor este prea mic pentru a afecta imaginea generală a dietei. Cel mai probabil, au fost introduse pentru a îndeplini cerințele și standardele minime pentru producția de furaje industriale..

Producătorul nu furnizează informații despre conservanți sau arome, dar prezența granulelor multicolore indică utilizarea a cel puțin coloranți în producția de furaje. Este foarte posibil ca coloranții să fie atât de origine naturală, cât și de origine artificială - nu se știe cu siguranță.

Analiza compoziției furajelor umede

Vorbim despre nutriția seriei umede ale hranei pentru pisici marca Whiskas, care este disponibilă în pungi moi - păianjeni, de 85 de grame fiecare. Este poziționat ca o dietă echilibrată care conține tot ce are nevoie o pisică. Aflați dacă este într-adevăr așa, folosind exemplul formulei de jeleu cu carne de vită și miel.

Whiskas alimente umede

Valoarea nutritivă

Valoarea sa nutrițională nutritivă are următorii indicatori:

Proteină8,5%in medie
Grăsimi5%in limite normale
Celuloză0,3%sub medie
Frasin2,5%peste normal
Umiditate82%normă

Compoziția sa conține doar 5 articole:

 • Carne și măruntaie;
 • Cereale;
 • Taurina;
 • Vitamine;
 • Minerale.

După specificarea primei componente, există o explicație: „inclusiv carne de vită și miel cel puțin 4%”. Ingredientul principal este carnea și măruntaiele, despre care practic nu se știe nimic. Nu a fost indicat conținutul total al acestuia în furaje, nici sursa de carne, nici organele care au fost utilizate. Singurul lucru pe care îl poți avea este proporția de carne de vită și de miel - min. 4%.

În ceea ce privește componenta „carne și organe”, putem spune că acestea sunt rămășițele materiilor prime din carne care nu pot fi utilizate în alimentația umană, obținute după tăierea vitelor, păsărilor etc. Acestea includ tendoanele, țesuturile conjunctive, organele interne, ligamentele și multe altele. Este de la sine înțeles că, într-un efort de a economisi bani, producătorul folosește cele mai ieftine materii prime și nu mielul și carnea de vită. O astfel de componentă nu este absolut credibilă, deoarece, de fapt, cumpărătorul nu știe ce se află în geantă. Apropo, acest lucru este destul de natural pentru hrana din categoria economie - de aceea este economie. Pe de altă parte, în comparație cu semenii săi din clasa alimentelor, Whiskas are unul dintre cei mai buni indicatori ai valorii nutriționale..

Componenta numărul 2 este cerealele. Aici situația se repetă. Cantitatea incertă, calitatea și faptul că cerealele au fost utilizate sunt, de asemenea, ascunse. Este orez brun sau orz? Improbabil: ca și în restul dietelor din segmentul economic, vor exista grâu sau porumb, care sunt primele în lista de cereale care provoacă intoleranțe alimentare și alergii. Un ingredient extrem de discutabil.

Substanțe suplimentare

Mâncarea conține taurină, care este vitală pentru pisici, precum și vitamine și suplimente minerale. Aici producătorul ascunde din nou informațiile și nu se grăbește să ridice perdeaua și să prezinte minerale specifice în compoziție.

Avantajele și dezavantajele Whiskas

În procesul de creare a unei revizuiri a dietelor uscate și umede Whiskas, au apărut punctele tari și punctele slabe ale formulărilor sale..

Beneficii

 • Disponibilitate, puteți cumpăra de la orice supermarket;
 • Majoritatea pisicilor îl mănâncă foarte bine;
 • Cost scăzut;
 • Indicatori ridicați ai valorii nutriționale în comparație cu analogii din segmentul economiei;
 • Este puțin probabil ca marca # 1 din lume să devină una doar din cauza prețului și a marketingului.

Principalele contra

 • Majoritatea componentelor de origine dubioasă sunt descrise în fraze generale;
 • Conținut scăzut de ingrediente din carne, excesiv - cereale;
 • Prezența unui potențial alergen - grâul;
 • Rețeta se bazează pe ingrediente care nu pot fi absorbite de pisici;
 • Conținut ridicat de glucide glicemice.

Recenzii

De regulă, numărul persoanelor care nu-și doresc în mâncarea Whiskas nu depășește cu mult numărul celor care și-au hrănit și continuă să-și hrănească pisicile cu aceste diete..

După revizuirea recenziilor referitoare la diverse resurse despre produsele acestui brand, este clar că există o mulțime de negative și, adesea, există comentarii și expresii într-o formă extrem de dură. Cu toate acestea, merită luat în considerare faptul că oamenii au tendința de a lăsa feedback atunci când sunt plini de resentimente și mult mai rar - dacă totul le convine..

Recenzii ale proprietarilor de pisici

Iată câteva dintre ele pentru referință:

Martha, animal de casă - pisică castrată:

„Îi dau Whiskas bărbatului meu cu mustață de câțiva ani și îi plac în mod deosebit diferiți păianjeni. Când era un pisoi, mânca pentru cei mici, acum au trecut la rații de peste 1 an. El însuși este un mofturos teribil, refuză chiar și hrana super-premium scumpă, iar Whiskas este întotdeauna ursuz și cere și mai mult. Nu văd probleme de sănătate, pisica este întotdeauna jucăușă și mulțumită, arată bine. Nu văd niciun motiv să-mi deranjez și să-i schimb mâncarea ".

Julia:

„Voi spune imediat, ferește-te de hrana ieftină! Prima noastră pisică a trăit 12 ani și toată viața a mâncat Whiskas-Kitiket, nu a avut niciodată probleme de sănătate. Apoi am luat o a doua pisică, l-am iubit și l-am răsfățat cu jeleu delicios din pungi și era pregătit pentru orice, pentru mâncare uscată. Așa că totul s-a desfășurat timp de aproximativ 2,5 ani, habar n-aveam că era vorba de mâncare nedorită. În cele din urmă, totul s-a încheiat foarte trist - am observat că ceva nu era în regulă cu el și am mers la veterinar. Diagnosticul este insuficiența renală acută. Nu s-a putut salva. Doctorul a spus că totul a fost din cauza hranei slabe. Nu repeta greșeala mea dacă îți iubești animalele de companie. "

Recenzii ale medicilor veterinari

Spre deosebire de judecățile contradictorii ale proprietarilor de pisici cu privire la Whiskas, recenziile medicilor veterinari sunt mai specifice și fără îndoială. Cei mai mulți dintre ei consideră că acesta este un produs de calitate slabă, care aparține alimentelor de clasă economică pentru pisici. Medicii veterinari nu o recomandă ca dietă zilnică, subliniind că compoziția alimentelor Whiskas nu poate satisface nevoile alimentare ale pisicilor și nu este o dietă echilibrată, hrănitoare. În plus, experții observă că hrănirea regulată cu astfel de alimente poate duce la tulburări metabolice și poate afecta negativ sănătatea animalului de companie..

Prețuri

Prețul cotat al mâncărurilor uscate Whiskas cu carne de vită și iepure poate diferi ușor în diferite magazine, deoarece am luat date medii de la mai multe vitrine online:

 • 350 gr. - 75 de ruble;
 • 800 gr. - 160 de ruble;
 • 1,9 kg - 360 de ruble;
 • 5 kg - 850 de ruble;

Costul meniurilor uscate pentru pisici, pisici castrate sau o serie de peste 7 ani este practic același. Cel mai profitabil, din punctul de vedere al prețului pentru 1 kg, va fi achiziționarea celui mai mare pachet de 5 kg. Prețul pentru un păianjen de mâncare umedă Whiskas este de 17-20 de ruble.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mâncare pentru pisici whiskas