Descrierea și împerecherea unei pisici scoțiene

Familiile moderne rareori se descurcă fără a păstra animale de companie - se crede că acestea sunt cheia energiei bune din casă. Oamenii de știință au observat de mult că comunicarea cu animalele de companie are un efect benefic asupra stării de spirit a oamenilor, a bunăstării lor și chiar a viabilității financiare (potrivit Feng Shui, peștii aduc noroc, iar broaștele și broaștele țestoase decorative - bani și bogăție). În acest articol, vom lua în considerare un animal de companie pufos, căruia îi place foarte mult să aibă în toate culturile și țările - pisica Scottish Fold: vom afla descrierea rasei, totul despre caracterul animalului, cum să aveți grijă și întreținere.

Originea rasei

Numele acestei rase spune că principala trăsătură distinctivă a acestei specii este forma neobișnuită a urechilor - la britanici acestea sunt ușor îndreptate înainte, iar colțurile sunt coborâte. Acest lucru conferă aspectului lor o expresie emoționantă specială. Consecința acestei forme a urechilor este mutația lor genetică..Primul din istorie pisică, care avea urechile cu urechi de lop era pisică scoțiană Susie - a fost descoperită într-un sat în anii 1860.

Printre descendenții ei, o femeie amatoră a ales un pisoi care avea cele mai potrivite proprietăți pentru reproducerea unei rase noi: o culoare uniformă albă ca zăpada, urechi caracteristice, un fizic dens.

Ca urmare a traversării acestui bărbat frumos alb ca zăpada cu o pisică rase Pisoii British Blue Shorthair s-au dovedit a fi puii cu drepturi depline, care au devenit baza bazei genetice pentru reproducerea unei rase noi - pisica Scottish Fold (Scottish Fold).

Este de remarcat faptul că deseori faldurile scoțiene pot produce descendenți care au unele probleme cu sistemul locomotor - acesta este considerat principalul dezavantaj al acestei specii.

Descrierea rasei

Pisicile britanice au o constituție puternică, bine tricotată, haina moale scurtă, de culoare foarte frumoasă - de la o singură culoare bogată (gri argintiu, maro ciocolată, alb-negru) la multicolore, dungate sau pete. Urechile sunt larg depărtate și curbate în jos.

Știați? Cu cât urechile pliului scoțian sunt îndoite mai mult spre bază, cu atât este mai mare valoarea acestui individ.
Ochii Scottish Fold sunt mari, curați, de culoare profundă - culoarea lor variază de la albastru deschis la verde bogat.

Corpul este ușor întins, fizicul este puternic, dar nu îndesat, ca un britanic pur.

Există un anumit standard de rasă - cu cât un anumit individ este mai aproape de el, cu atât valoarea acestuia este mai mare și costul este mai scump:

 • cap: oasele și mușchii maxilarului rotunzi, bine dezvoltați, ovalul botului este ușor rotunjit;
 • ochi: mare, rotund, nu trebuie fixat îndeaproape. Raportul corect dintre culoarea ochilor și culoarea corpului este important;
 • coadă: mobil, flexibil, de lungime medie, ușor conic. Mobilitatea cozii este deosebit de valoroasă datorită inactivității articulațiilor caracteristice rasei și a unor tulburări ale sistemului locomotor;
 • labe: muscular, de lungime medie;
 • nas: lat, poate fi turtit;
 • urechi: îndoit, depărtat, de dimensiuni mici (urechile nu trebuie să depășească conturul întregului cap);
 • lână: scurt, destul de dens, de pluș la atingere;
 • culoare: variat. Poate fi monocromatic (soldat), tabby (o combinație de pete și dungi de aproximativ aceeași nuanță), calico (nuanțe contrastante), bicolor (orice nuanță cu alb) și altele.
Vei fi interesat să afli care sunt cele mai scumpe rase de pisici: jucăuș, introduce, caracal, pisica bengala, chausie.
Greutatea maximă a masculului poate ajunge la 5-6 kg, dar pisicile sunt mult mai mici: până la 4 kg. Caracterul scoțianului cu urechi îndoite este pașnic, afectuos, echilibrat, pisoiul are și o veselie și vioiciune, este ușor de dresat.Vocea unei astfel de pisici diferă de alte rude - puțin scârțâit, zgomotos. Este de remarcat faptul că scoțianul miau numai atunci când este absolut necesar. Capacitatea pliului scoțian de a sta pe picioarele din spate și de a se întinde pe spate provoacă o afecțiune deosebită în rândul proprietarilor..

Pisicile se disting prin devotamentul față de stăpânii lor, se înțeleg bine cu copiii, nu sunt hiperactivi - astfel nu provoacă mari probleme.

Dacă rămân singure mult timp, pisicile încep să se plictisească - au nevoie de atenție și afecțiune de la stăpânii lor. Scoțienii se înțeleg bine cu alte animale, se adaptează rapid la mediul lor.

Îngrijire și

Îngrijirea și întreținerea unei pisici Scottish Fold nu este o problemă mare.Pentru persoanele cu părul scurt, pieptănarea nu trebuie făcută mai mult de o dată pe săptămână (acesta este principalul lor avantaj în comparație cu cele cu părul lung - pentru acestea din urmă, pieptănatul trebuie făcut la fiecare 2 zile).

Fiecare pisică monitorizează igiena în sine - toată lumea știe cum le place pisicilor să se îngrijească singure. Din păcate, în timp ce fac acest lucru, pot înghiți lână, care în cele din urmă înfundă intestinele, motiv pentru care este atât de important să periați în mod regulat haina cu o perie specială care colectează părul în exces.

Destul de des, astfel de animale de companie sunt luate ca animale de companie. rase de pisici, la fel de par scurt exotic, siamez, thailandez, Albastru rusesc.
Datorită urechilor curbate, curățarea regulată a urechilor va fi o procedură obligatorie pentru toate pisicile scoțiene - ceara se acumulează destul de repede în ele. Nu trebuie să se facă scotienii pentru scăldat - ei înșiși au grijă de igiena lor.

Cu toate acestea, dacă pisoiul este foarte murdar, spălați-l cu apă caldă, evitând pătrunderea apei în urechi și ochi. Nu se recomandă utilizarea săpunului - componentele chimice din detergenți pot provoca alergii la pisici.După baie asigurați-vă că ștergeți animalul de companie uscat și împiedicați-l să treacă sub curenți - un pisoi incomplet uscat poate răci ușor.

Știați? Rasele scoțiene sunt singurele pisici din existență cărora le place să se spele pe cereale..
Tricotatul Scottish Fold are propriile sale caracteristici. Încrucișarea a două persoane din această rasă este strict interzisă - duce la mutații osoase grave. În istorie, au existat încercări de a traversa două pliuri scoțiene - toți pisoii născuți aveau os boli și mutații.

Scoțienii pot fi încrucișați cu Scottish Straight (Scottish Straight pisică). O femelă cu urechi lungi poate fi încrucișată cu o pisică cu urechi drepte și o pisică cu urechi lungi cu o femelă cu urechile drepte.

Este de remarcat faptul că, ca urmare a unei astfel de uniri, se vor naște atât pisoi drepți, cât și pui cu urechi, totuși, este posibil să se determine dacă urechile sunt îndoite sau nu, este posibil doar la 3 săptămâni după nașterea descendenților (la început, toți puii nou-născuți sunt aceiași, iar cauza apariției urechii este un defect al cartilajului, care este nu poate ține urechea dreaptă - va fi stabilită nu mai devreme de 20 de zile după naștere).Împerecherea scoțienilor cu urechi îndoite cu cea dreaptă este cea mai reușită încrucișare, practicată de specialiști angajați în reproducere.

Uneori scoțienii sunt încrucișați cu British Shorthairs, dar acest lucru este destul de rar. Scopul principal al unei astfel de alianțe este de a satura Scottish Fold cu gene noi (pentru aceasta, se fac mai multe împerecheri).

Este de remarcat faptul că femelele în căldură pot începe destul de devreme - deja la a 4-a lună de viață. Pentru astfel de persoane, trebuie să selectați o pisică de cel puțin 1 an.

Important! Tricotare Persoanele din Scottish Fold cu britanicii ar trebui să fie produse numai de un specialist - dacă anumite reguli nu sunt respectate, britanicii se pot naște cu urechile deformate.
Plimbarea pisicilor afară este în regulă, dar nu este recomandată.

Mediul neobișnuit, precum și zgomotul, mirosurile noi și alți factori pot excita și speria un scoțian.În plus, există multe pericole pe stradă - câinii agresivi pot provoca stres grav, iar unghiile ruginite și alte obiecte neigienice pot răni labele și pot provoca infecții..

Pentru a menține sănătatea pisicii, este imperativ să vă vaccinați, chiar dacă scoțianul este în permanență acasă și nu iese. Primele vaccinări se efectuează pentru pisoi cu vârsta de până la 10 săptămâni (mai târziu va fi necesară revaccinarea).

După aceste proceduri, pisica este vaccinată o dată pe an..

Este imposibil să vaccinați o pisică care se află în stadiul sarcinii (acest lucru poate afecta negativ viitoarea descendență), pisoi în perioada de schimbare a dinților de lapte în cei permanenți (aproximativ 5-6 luni de la naștere), indivizi bolnavi sau slăbiți.

Pentru a crea o existență confortabilă Scottish Fold, veți avea nevoie de:

 • boluri pentru mâncare - cel puțin 2 bucăți (una pentru mâncare, cealaltă pentru apă). Vasele trebuie păstrate curate, scăpați de resturile alimentare la timp, împiedicați alimentele să putrezească sau să putrezească în vas;
 • tava pentru toaleta;
 • zgâriere stâlp - puteți cumpăra gata făcute sau vă puteți face din instrumentele disponibile;
 • o casă sau un pat este un loc unde pisica se poate retrage;
 • jucării - util în special pentru pisicuțele jucăușe.
Știați? Ca urmare a împerecherii Scottish Folds cu alte rase, s-au format noi tipuri de pisici cu urechi ondulate: siafold (siamez o pisică cu urechi curbate mutate) și Levkoy ucrainean - o rasă crescută pe baza Don Sphynx.

Alimente

Magazinele moderne de animale de companie oferă o gamă largă de a hrani și tot felul de conserve care rezolvă problema cum să hrănești o pisică Scottish Fold.Cu toate acestea, trebuie amintit că mâncarea uscată nu trebuie administrată unui animal de companie mai des decât o dată pe zi - aceasta nu ar trebui să servească drept principal alimente. Când hrăniți alimente uscate, este necesar să asigurați accesul constant al pisicii la apă - este necesar pentru o bună digestie a alimentelor.

Dieta completă a unui scoțian ar trebui să includă carne slabă fiartă, brânză de vaci, pește, terci în bulion de pui (în special hrișcă, mei), adică produse naturale.

Alege cea mai potrivită mâncare pentru pisica ta: „Gina”, „Gourmet”, "Proplan (Purina)", „Kitiket”, Royal Canin, „Dealuri”, „Monge”.
Pisicilor trebuie să li se ofere mâncare în piure: carne și pește fierte, brânză de vaci, fructe și legume în formă de piure. Terciul poate fi introdus de la vârsta de două luni a bebelușului și mâncarea uscată - de la vârsta de trei ani.

O astfel de dietă va oferi corpului pisicii toate oligoelementele necesare. Este de remarcat faptul că laptele și smântâna, atât de îndrăgite de pisici, nu trebuie administrate de mai multe ori de două ori pe săptămână - unele enzime din lapte pot afecta negativ microflora intestinală.Alimentele interzise care nu merită să hrănească scoțienii sunt untul, carnea și peștele crude, cârnații și cârnații, oasele.

Important! Mâncarea uscată ieftină nu este potrivită ca dietă zilnică pentru Scottish Folds, nu conține elementele necesare și înfundă doar intestinele pisicii.

Sănătatea și bolile rasei

Mulți sunt sceptici cu privire la Scottish Folds, numindu-i „cele mai bolnave pisici”. Cu toate acestea, această judecată este fundamental greșită - îngrijirea adecvată și vaccinarea în timp util vor asigura o sănătate bună..

Cu toate acestea, pisica Scottish Fold are anumite probleme de sănătate, le vom lua în considerare mai detaliat..

Practic, toate bolile de care suferă această rasă sunt rezultatul eredității (de exemplu, împerecherea necorespunzătoare). Datorită mutației urechilor, se pot dezvolta unele boli ale canalelor urechii (dacă nu sunt curățate la timp).Rareori apare hemofilia - sângerări crescute (când sângele, de exemplu după rănire, nu se coagulează, dar continuă să curgă). O patologie mai frecventă este o încălcare a sistemului musculo-scheletic - rezultatul unei încrucișări necorespunzătoare.

La astfel de indivizi se dezvoltă osteocondroza, ceea ce duce la durere severă, șchiopătare și, ca urmare, dizabilitate (persoanele cu o coadă slabă, rigidă, cu picioare prea scurte sunt deosebit de sensibile la aceasta).

Inițial, selecția corectă și respectarea programului de vaccinare îl vor salva pe scoțian de probleme de sănătate.

Prin urmare, dacă decideți să aveți un pisoi sănătos, trebuie să contactați numai crescătorii cu experiență care au certificatele corespunzătoare și să evitați escrocii sau crescătorii de rase neexperimentați: este probabil ca aceștia să neglijeze regulile de împerechere și să pună în mod deliberat diferite mutații și patologii în urmaș..Atunci când alegeți un pisoi, este foarte important să îl examinați cu atenție, să întrebați pedigree și să vedeți părinții. Nu ar trebui să alegeți cel mai mare sau cel mai mic scoțian dintr-o descendență - cel mai probabil, el va avea probleme de sănătate.

Alegeți un pisoi prietenos, jucăuș, cu păr curat și membre sănătoase și vă veți face un bun prieten pentru anii următori..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea și împerecherea unei pisici scoțiene