Descrierea rasei pisicii scottish fold

3

Urechile îndoite spre interior, labe puternice și un caracter afectuos prietenos - cui nu îi place un astfel de animal de companie? Am decis să compilăm o descriere detaliată a rasei de pisici Scottish Fold, astfel încât cititorii noștri să poată afla toate caracteristicile acestei rase..

Urechile sunt curbate datorită unei mutații genetice, care, de altfel, apare atunci când se împerechează cu urechile drepte obișnuite. Dacă tricotați doi scoțieni, atunci pisoiul poate avea probleme grave cu urechile..

În a doua jumătate a secolului al XX-lea, în 1963, geneticienii au început să crească descendenții acestei rase, pe care au numit-o Scottishfold, și bebelușii ale căror urechi nu s-au aplecat, Scottishstraight.

Aspect

Rasa de pisici Scottish Fold iese în evidență printre altele, desigur, datorită formei neobișnuite a urechilor - mici, care se străduiesc înainte și în jos, rotunjite la vârfuri. Apropo, coboară într-un pisoi la 3-4 luni, iar cei ale căror urechi rămân drepte se numesc scoțiene drept. Dar acest lucru este departe de a fi singura lor trăsătură distinctivă..

În plus, aceste animale au un bot rotund și tampoane pronunțate pentru mustăți (apropo, această trăsătură este transmisă de la britanici). Nu numai capul este destul de rotunjit, ci, în principiu, întregul corp, ceea ce îi conferă nu o formă unghiulară, ci mai netedă. În plus, corpul și picioarele sunt musculare. Ochii sunt pronunțați, ca două farfurioare - mari și largi, de obicei galbene, verzi.

Apropo, pisicile albe au adesea heterocromie - ochii lor au culori diferite. Nas scurt, dar suficient de larg.

Diferențe

Părul scurt și dens este standardul pentru Scottish Fold, dar un pisoi cu părul lung poate fi găsit și la descendenți. Culorile Scottish Fold sunt foarte diverse: de la monocromatic la pătat, brind și chiar siamez. O pisică gri pliată arată interesantă, ai cărei ochi sunt de aramă, portocaliu sau verde.

Deci, puteți recunoaște cu ușurință un scoțian prin:

 1. urechile rotunjite îndoite;
 2. corp și picioare musculare puternice;
 3. forma rotundă a capului și a corpului;
 4. farfurii imense cu ochi mari.

Acest lucru poate fi văzut din fotografia scottishfold.

Personaj scoțian

Pisicile scoțiene Fold sunt incredibil de afectuoase și amabile. Aceasta este opțiunea atunci când un aspect dulce și un caracter moale sunt combinate organic.. Reprezentanții rasei se adaptează cu ușurință la un nou mediu necunoscut. (datorită acestui fapt, ele pot fi adesea văzute la diferite expoziții, deoarece un scoțian nu este o pisică timidă). Apropo, aceeași trăsătură de caracter contribuie la faptul că reprezentanții rasei scoțiene pot fi luați cu dvs. într-o călătorie, deoarece sunt ușor de transportat. Perseverența, calmul și atenția contribuie la abilitățile de vânătoare ale pisicii..

În plus, găsesc rapid un limbaj comun cu alte animale și oameni noi. Este absolut ușor să vă înțelegeți cu copiii și sunteți gata să suporte niște farse (deși copilul ar trebui totuși să explice și să spună cum să se comporte cu pisicile: nu trageți coada și, mai mult, nu trageți de urechile neobișnuite și interesante).

Aceasta este o pisică căreia îi place să locuiască în interior, așa că se poate descurca fără probleme chiar și într-un apartament mic, deși uneori merită să o scoți afară..

Atașament

Deși scoțianul este oarecum leneș și leneș, el se atașează de stăpânul său, va fi loial și iubitor. Prin urmare, nu vă mirați dacă animalul dvs. de companie vă va urmări prin casă cu „coada” - așa își arată dragostea, deși nu impune niciodată, ci se comportă mai degrabă ca un prieten.

Vocea lor este liniștită. Atât pisoiul, cât și adultul îl servesc extrem de rar - de obicei dacă cere mâncare sau are nevoie de ajutor. Scoțianul nu va atrage atenția proprietarului cu strigăte și miaune, nu va zdrobi casa și nu va crea haos în jurul său.

Rasa de pisici Scottish Fold este destul de ușor de dresat, deoarece este curată în sine - nu va face lucruri urâte și nu va trece pe lângă tavă.

Puteți vorbi mult timp despre personajul pisicii Scottish Fold, dar pentru a o înțelege, urmăriți doar videoclipul pe Internet.

Nuanțe

Reprezentanții rasei scoțiene adoră să doarmă într-o poziție neobișnuită pentru alte pisici - pe spate. Și, de asemenea, puteți vedea adesea un pufos care stă pe picioarele din spate și examinează cu atenție ceva. Acest lucru provoacă sensibilitate nu numai la copii, ci și la un adult..

Există foarte puține dezavantaje ale comportamentului scoțianului:

 • uneori, din cauza unui egoism și a lenei, este dificil pentru o pisică să se obișnuiască cu ceva nou, dar este destul de posibil să lupți cu acest lucru;
 • extrem de rar, dar se întâmplă ca scoțianul să nu se înțeleagă cu câinele. Dar, în cazul unui conflict, pisica va merge pur și simplu într-un alt loc;
 • lacomia este un minus al rasei, dar nu ar trebui să le hrăniți - urmați recomandările privind hrănirea, despre care puțin mai târziu.

Achiziționarea unui animal de rasă pură

Pentru a fi siguri de originea animalului dvs. de companie, ar trebui să îl cumpărați de la un crescător sau o creșă de încredere. Dacă doriți să fiți siguri de genealogia blănurilor dvs., ar trebui să acordați o atenție specială achiziției..

Ca orice animal de rasă, un scoțian trebuie să aibă documente speciale:

 • valori generice (aceasta este ceva de genul unui certificat de naștere la oameni);
 • un pedigree cu un număr de serie și sigilii, care indică strămoșii de pe ambele părți în trei generații, ținând cont de porecle, culoare și așa mai departe;
 • pașaport veterinar;
 • contract de vânzare.

Cel mai important aici este primul document: toate datele importante sunt indicate în valoare, pe baza căreia puteți face ulterior toate celelalte documente..

Toate aceste lucrări sunt necesare pentru ca animalul dvs. de companie să poată participa la expoziții, precum și să se împerecheze cu alte pisici. De asemenea, datorită unui pedigree bun, proprietarul poate câștiga și el. Este necesar un pașaport pentru a putea călători (pentru călătoriile în străinătate, în consecință, este necesar un pașaport internațional).

Achiziţie

Costul fiarei cu coadă cu pedigree și alte documente este cu siguranță mai mare. În plus, părul lung este mai ieftin..

Prețul aproximativ al acestor animale este de la 70 USD pentru un bebeluș fără documente, până la 170-700 USD pentru un cu patru picioare pur ras cu pedigree și o culoare rară interesantă.

Este demn de remarcat faptul că este mai bine să nu vă gândiți cum să cumpărați mai ieftin pentru a economisi bani și pentru a face singuri documentele - acest lucru poate costa mult timp și efort și, în plus, bebelușul poate să nu fie împerecherea despre care a spus vânzătorul. Dacă doriți să cumpărați un animal de companie potrivit pentru împerechere, nu economisiți.

Alimente

După cum sa menționat mai sus, Scottish Folds adoră să mănânce, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie hrănite cu trei porții de alimente.. Este mai bine să vă hrăniți animalul de companie în porțiuni mai mici, dar mai des.

Un pisoi la vârsta de 1 lună sau mai mult poate începe deja să mănânce pui sau carne de vită ras, precum și produse lactate. Cu cât mergeți mai departe, cu atât puteți adăuga mai multă dietă: cereale, lapte, carne și așa mai departe. Este important să nu hrănești bebelușul cu aceeași mâncare, ci să alternezi.

De la vârsta de 4 luni, pisoiul poate încerca să introducă mâncare - mai întâi umedă, apoi uscată. Dar nu uitați că mâncarea uscată nu este foarte sănătoasă pentru organism, așa că încercați întotdeauna să vă mulțumiți animalul de companie cu alte alimente..

Un pisoi mic trebuie hrănit mai des (dar nu mai mult!) Decât o pisică adultă.

Îngrijirea pisicilor scoțiene

Orice animal necesită supraveghere și atenție. Îngrijirea Scottish Fold nu este dificilă: cel cu părul scurt trebuie să fie pieptănat o dată pe săptămână, cel cu părul lung - doi sau trei. Apropo, acesta este, poate, singurul reprezentant al familiei feline cărora îi place foarte mult să se pieptene - vă rog animalul dvs. de companie.

Nu trebuie să le spălați des. Dar urechile notorii necesită atenție și îngrijire specială. Trebuie să le examinați în mod regulat și să curățați sulful care se acumulează acolo, atunci pisica dvs. nu numai că va fi fericită, ci și sănătoasă.

Sfaturi privind conținutul

Ca orice animal, păsăricile adoră aerul proaspăt, așa că plimbările nu vor fi niciodată inutile. Încă de la o vârstă fragedă, poți chiar să-ți înveți animalul de companie la un guler și chiar la o lesă.

Nu economisiți bani pentru vaccinări - este mai bine să faceți tot ce este necesar și să nu vă faceți griji că se va întâmpla ceva cu sănătatea copilului dumneavoastră.

Deși am spus că un scotian nu strică mobilierul, merită totuși să cumpărați un stâlp special, pentru că altfel proprietatea stricată nu poate fi evitată.

Boli

În principiu, acestea sunt animale de lungă durată, deoarece speranța lor de viață este de până la 15 ani. Și chiar și un adult va fi la fel de afectuos, drăguț și cu un aspect naiv. Pentru ca animalul tău de companie să trăiască cu tine cât mai mult timp, ar trebui să ai grijă de sănătatea lui.

Mai sus, în descrierea pisicii Scottish Fold, se spunea deja că această rasă a apărut ca urmare a unei mutații genetice a britanicilor cu o pisică de rasă pură.

Acest lucru merită acordat atenție, deoarece o mutație genică poate juca uneori o glumă crudă asupra sănătății unei rase scoțiene. Este important să știți că împerecherea cu reprezentanții rasei dvs. este interzisă - acest lucru poate duce la probleme grave cu urechile la descendenți.

În plus, aceeași genă este responsabilă de anomalii ale sistemului musculo-scheletic al scoțienilor. O coadă prea groasă și picioarele scurte pot spune despre probleme de sănătate. Desigur, astfel de păsări arată chiar mai drăguț, dar pot tolera boli grave ale sistemului musculo-scheletal la vârsta adultă. Acest lucru poate face dificilă și dureroasă mișcarea animalului..

reguli

Desigur, ca și alte animale, rasa de pisici Scottish Fold nu este imună la licheni, viermi, căpușe, boli oculare și multe altele. Cu toate acestea, pentru a evita toate acestea, trebuie să aveți grijă elementară de scoțian:

 • pieptene și inspectează lână;
 • urmăriți scaunul;
 • poti da vitamine;
 • urechi curate.

Dacă dintr-o dată ceva nu este în regulă cu pisica, asigurați-vă că vă contactați medicul veterinar și nu vă condamnați animalul la suferință.

Sperăm că o descriere atât de detaliată a rasei scoțiene nu vă va lăsa mai multe întrebări. Pufulitul va deveni un alt membru cu drepturi depline al familiei, va găsi cu ușurință un limbaj comun cu toți membrii gospodăriei, inclusiv copiii și va fi întotdeauna fericit cu proprietarul sau amanta, chiar și după o zi grea de muncă.

Răspundeți animalului dvs. de companie în schimbul căldurii și afecțiunii sale și el va deveni o adevărată priză, chiar și în timpul furtunilor și al adversităților vieții..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Descrierea rasei pisicii scottish fold