Cutie de gunoi pentru pisici: alegeri, tipuri, așternuturi, tavă închisă

Pisoi în tavăToți proprietarii de pisici, înainte de a-și cumpăra iubitul animal de companie, se gândesc la cum să aibă grijă de absența disconfortului datorită mirosului secrețiilor naturale. În primul rând, o soluție la problemă apare în cap sub forma achiziționării unei tăvi.

Ajungem la un magazin de animale de companie și ce găsim acolo? Ochii aleargă din selecția uriașă de tot felul de variante de așternut de pisici. Puteți găsi un număr mare de modele diferite într-o gamă complet nerealistă de game de prețuri și funcționalități..

Cum să alegi o cutie de gunoi pentru pisici

După cum știm cu toții, o cutie de gunoi este esențială deoarece:

 • Pisicile ascund mirosul în spatele lor, motiv pentru care ar trebui să fie întotdeauna posibil să înlocuiți umplutura și să curățați toaleta pentru pisică.
 • Pisicile au un obicei instinctiv de a lovi nisip sau substanțe similare în spatele lor, iar o cutie de gunoi este excelentă pentru a satisface acest obicei instinctiv..
 • Aceste animale de companie adorabile sunt cunoscute pentru nevoia lor de spațiu personal, iar o cutie de gunoi închisă le va servi drept „casă”..
 • Trebuie să înțelegeți că aceste reguli se aplică caracterului individual al pisicilor..

Toaletă pentru pisiciDar, de asemenea, trebuie să înțelegeți că nu numai dumneavoastră este important tavă, dar și ce fel de umplutură va fi utilizată. De fapt, există o alegere imensă între umpluturile din diferite categorii de preț, care servesc pentru diferite scopuri (unii dintre ei sunt mai buni la ascunderea mirosului și se mențin curate pentru o perioadă mai lungă, alții permit doar pisicii să-și măture scaunul).

Principalul proprietate toate materialele de umplutură - capacitate absorbantă crescută (capacitatea de a absorbi). Și, de asemenea, hipoalergenicitatea este importantă (materialele de umplutură nu ar trebui să provoace iritații sau probleme de sănătate pentru pisică) și ușurința de utilizare.

Enumerăm următoarele tipuri de materiale de umplutură:

 • Umplutură mineralăUmpluturi minerale. Făcut, după cum vă puteți imagina, din minerale. Absoarbe bine mirosurile, dar se prăbușesc într-o bucată, care nu poate fi aruncată în toaletă din cauza faptului că nu se dizolvă în apă. Aceasta este una dintre cele mai ieftine opțiuni de umplutură, deși uneori există cazuri cu arome, care se adaugă la costul lor..
 • Umpluturi de lemn. Cea mai naturală opțiune, deoarece la crearea unor astfel de umpluturi, se folosește rumeguș obișnuit din lemn presat în granule. Acest tip de gunoi poate fi aruncat pe toaletă, deoarece absoarbe apa. Dar, de asemenea, nu poate provoca probleme de sănătate pisicii dvs., deoarece este ecologică. Dintre minusuri, greutatea ușoară poate fi distinsă, din această cauză animalele de companie curate care își îngroapă fecalele le aruncă cel mai adesea din tavă. Și are și un preț nu foarte mare.
 • Umpluturi de silicat. Nu există practic nimic de spus despre astfel de umpluturi, cu excepția faptului că absorb perfect mirosul, sunt utilizate în cantități mici, dar în același timp costă mai mult decât toate celelalte soiuri. Cel mai adesea, nu puteți arunca toaleta, deși acest lucru depinde de producător.

Soiuri de așternuturi de pisici

 • Tava de umplereTava cu plasă.
 • Soi cu laturi înalte.
 • Cutie de gunoi închisă pentru pisici.
 • Toaletă automată specială.
 • Dulap uscat cu autocurățare pentru pisici.

Tăvi cu plasă

Tava cu plasăProbabil cel mai mult ieftin opțiune, dar nu va aduce multă bucurie nici pisicii, nici proprietarului acesteia. Se compune din două părți: plasă și palet. Animalele nu sunt foarte pasionați de astfel de tăvi datorită faptului că ghearele lor cad între celulele rețelei. Și, de asemenea, cu astfel de tăvi nu pot fi utilizate umpluturi, ceea ce garantează proprietarilor o durere de cap sub forma spălării zilnice a tăvii, dacă, desigur, nu vor să simtă mirosuri neplăcute.

Toaletă pentru pisici cu laturi înalte

Tava cu față înaltăAcest tip de tăvi nu este, de asemenea, foarte scump, dar poartă deja mai multe practic beneficii.

În tăvile de acest tip, puteți utiliza tot felul de umpluturi, iar laturile înalte sunt perfect combinate cu umplutura din pelete de lemn, deoarece acestea nu le vor permite să zboare în direcții diferite de la tavă..

Cutie de gunoi închisă pentru pisici

Tava inchisaEste considerată o opțiune de dorit pentru toți iubitorii de pisici, deoarece capacul poate fi deschis și închis. Aceste toalete oferă pisicilor un spațiu propriu, prevenind răspândirea mirosului neplăcut și se curăță ușor deschizând partea superioară, urmată de cea mai simplă închidere a capacului.

Astfel de case vor încânta ochiul atât pentru animalele de companie, cât și pentru proprietarii lor. Există o selecție uriașă de case de acest tip: este permis să alegeți nu numai învelișul exterior, dar există și unele variații ale funcționalității. Deci, casele închise de înaltă calitate sunt cele în care este asigurată ventilația, deoarece aerul din interiorul acestor tăvi circulă bine.

Casa de pisici cu autocurățare - dulap uscat

Cutie automată de gunoi pentru pisiciDispozitiv de la cel mai inalt în gama de prețuri, astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la problemele de miros. Astfel de dispozitive sunt conectate direct la rețeaua electrică și canalizare..

Folosesc adesea granule cu auto-curățare pentru confortul pisicii tale. Există diferite opțiuni în funcție de model, toaleta poate fi golită de un cronometru sau imediat după utilizare de către pisica ta.

O astfel de toaletă - o casă pentru pisici - este o opțiune bună dacă sunteți suficient de bogat și gata să vă permiteți o astfel de plăcere. Tăvile din această versiune sunt de obicei închise și nu creează disconfort vizual proprietarului pisicii..

Rezultat

Dragostea pentru pisici a creat un imens piața de consum și, ca atare, există un număr mare de variante de tăvi și umpluturi pentru acestea. Desigur, există opțiuni pentru persoanele cu venituri mari, dar există întotdeauna posibilitatea de a achiziționa o opțiune bugetară cu care pisica dvs. nu va simți disconfort și vă puteți bucura de lipsa mirosului..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cutie de gunoi pentru pisici: alegeri, tipuri, așternuturi, tavă închisă