Caracteristicile hrănirii pisicilor cu alimente medicinale

Mustățile, ca și oamenii, se îmbolnăvesc uneori. Sunt prescrise medicamente, diagnostice și chiar operații. Dar, în plus, li se prescrie un aliment special. De regulă, hrana medicamentată pentru pisici este o componentă destul de comună și importantă în tratamentul sau prevenirea bolii lor. Cum să o alegi corect? Ce trebuie să căutați, cum să îl alternați sau să îl modificați corect - vă vom spune despre acest lucru în articolul nostru. Important! În primul rând, vrem să vă avertizăm - nu vă automedicați sau stabiliți singur un diagnostic. Mâncarea medicamentată pentru pisici este prescrisă numai conform instrucțiunilor unui medic veterinar și numai pe baza diagnosticului.

În primul rând, există alimente uscate și umede (sub formă de conserve). În al doilea rând, este specializat în grupuri de boli. Unele sunt destinate animalelor cu urolitiază. Altele sunt pentru acele animale de companie care au boli ale sistemului digestiv. Altele sunt pentru pisici și câini, care au adesea alergii. Al patrulea este utilizat pentru hrănirea animalelor diagnosticate cu diabet zaharat sau obezitate.

Fiecare furaj se face luând în considerare caracteristicile organismului bolnav. Prin urmare, dacă hrănești o pisică sănătoasă cu furaje medicinale specializate, poți strica metabolismul animalului de companie. Ca urmare, se poate dezvolta urolitiază sau chiar diabet zaharat. Prin urmare, este foarte important să vă vizitați mai întâi medicul veterinar pentru a vă explica ce alimente sunt necesare în cazul dumneavoastră particular..

Cum se administrează alimentele medicamentoase corect

Nu amestecați niciodată furaje medicamentoase și obișnuite. Acest lucru va face tratamentul animalului dvs. ineficient. Conserve și furaje medicinale se administrează separat de alte tipuri de alimente. Există, de asemenea, alte nuanțe ale hrănirii adecvate cu alimente medicinale, care sunt prezentate mai jos..

  • Nu amestecați cu alimente naturale. Nu adăugați la terci, conserve, carne. Chiar și mâncarea obișnuită nu trebuie amestecată cu mâncare naturală, mai ales umpleți cu atenție vasul animalului de companie cu alimente dacă se pune un diagnostic de urolitiază.
  • Nu vă supraalimentați prietenul cu patru picioare. Și nu contează că nu este obez. Faptul este că și un aport excesiv de vitamine și minerale în organism nu va duce la bine.

Hrănește-ți pisica corect

Mancarea nu este un tratament complet

Acesta este doar un fel de dietă care ajută la normalizarea metabolismului, ceea ce va face mai ușor să suporte boala. Fără droguri, recuperarea completă nu va veni. În plus, unele boli sunt pentru viață, de exemplu, diabetul zaharat sau alergiile, prin urmare, este necesar să se utilizeze numai alimente medicinale prescrise de un medic veterinar ca hrană pentru pisică. Deci, toate substanțele necesare vor intra în corpul animalului de companie, iar metabolismul nu va fi deranjat..

Tranziția treptată de la hrana obișnuită la cea medicinală

Dacă animalul dvs. de companie este încăpățânat să mănânce alimente sănătoase prescrise de un medic veterinar, atunci puteți merge la un truc pentru câteva zile, amestecând alimentele medicinale cu cele obișnuite, reducând treptat concentrația alimentelor obișnuite, încercând să o înlocuiți complet cu alimentele medicinale. De-a lungul timpului, animalul se va obișnui cu noul gust și va înceta să se întoarcă de la castron cu fața înfometată nemulțumită.

Și, desigur, merită să acordați atenție locului în care cumpărați mâncare pentru pisica dvs..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile hrănirii pisicilor cu alimente medicinale