Caracteristicile nutriției și îngrijirii animalelor de companie din rasa britanică

Pisicile britanice sunt foarte sensibile din fire. Reprezentanții acestui soi aristocratic sunt destul de exigenți față de ei înșiși, atât în ​​ceea ce privește îngrijirea, cât și nutriția. Ce putem spune despre pisoii, al căror organism fragil este și mai sensibil la alimentele de calitate scăzută. Veți găsi mai multe informații despre cum să vă hrăniți și să vă îngrijiți pisoiul britanic în acest articol..

Dacă nu știți ce să hrăniți un pisoi britanic de câteva luni, atunci vă vom ajuta să vă ocupați de această problemă. Dacă decideți să hrăniți corect pisica cu hrană naturală, atunci rețineți că este mai bine să excludeți alimentele grase din dieta pisicilor. În caz contrar, va provoca o sarcină asupra organelor interne ale unui animal de companie cu urechi lungi (sau cu urechi drepte, nu contează), ceea ce poate provoca stomac deranjat.

Care ar trebui să fie dieta? Hrănirea pisicilor britanice domestice în orice caz ar trebui să conțină produse din carne și păsări, în special pui și păsări. Inima de vită sau rinichii sunt bine. Dacă decideți că carnea trebuie hrănită, atunci puteți și chiar trebuie să o fierbeți înainte de a o da animalului dvs. de companie sau pur și simplu să o procesați cu apă clocotită. Dacă pisica este hrănită cu carne, atunci nu ar trebui să conțină helminți și alți purtători paraziți..

daca tu hrănește-ți pisica carnea de pui, atunci trebuie să fie fiartă și înainte de utilizare. Pielea trebuie îndepărtată deoarece provoacă scaune libere la pisicile britanice. Carnea trebuie să fie tocată mărunt și să nu aibă oase. Pisicilor britanice le place să mănânce cu carne și hrișcă fiartă și terci de orez, dar ar trebui să existe de două ori mai multă carne decât garnitura.

În plus, pisicilor le plac ouăle fierte. Gălbenușul poate fi amestecat cu carne sau terci și dat pisicii separat. Dacă vrei ca urechile tale să aibă o sănătate bună, atunci adaugă ouă de prepeliță în carne. Aceste ouă sunt sănătoase și pline de vitamine. În ceea ce privește legumele, morcovii, castraveții, dovleceii sunt bine digerați la pisicile britanice. Este mai bine să-l dați fiert, dar puteți, de asemenea, crud.

De obicei pisicile mănâncă de 2-3 ori pe zi.

Nutriția pisicilor

Dieta pisicilor la vârsta de o lună va diferi de cea a pisicilor mari. Laptele matern de la astfel de pisici trebuie înțărcat de la vârsta de aproximativ trei săptămâni. Dacă pisoiul are mai mult de o lună, atunci ar trebui să mănânce singur. Până la vârsta de aproximativ o lună, pisicilor li se poate oferi piure sau caș pentru bebeluși cu adăugarea de cremă și lactobacili. Nu va fi inutil să adăugați ouă de prepeliță.

După câteva zile, poate o săptămână, se poate adăuga carne fiartă la hrănirea pisoiului. La început, nu trebuie administrată mai mult decât o linguriță și chiar mai puțin în primele zile. Porțiile de carne pot fi mărite în timp. Și pisicile în vârstă de o lună și jumătate pot fi deja transferate la o dietă pentru adulți. Principalul lucru este că toate produsele sunt de înaltă calitate și proaspete.

De asemenea, pisicile de la o lună pot fi hrănite cu produse lactate fermentate. Este mai bine ca toate produsele să nu fie grase: brânză de vaci, chefir, smântână sau iaurt, numai neîndulcite. Va fi corect să hrănești pisicile cu „lapte acru” după mese și este mai bine să-i dai puțin.

În ceea ce privește cât de multă hrană este mai bine să dai unei pisici de o lună sau două luni, vezi-ți singur în funcție de situație. De obicei, la această vârstă mănâncă puțin, lăsând o parte din mâncare în castron. Dar nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru. Apetitul crește și odată cu înaintarea în vârstă, astfel încât porțiunile pot fi crescute în timp. Este mai bine să-ți hrănești animalul decât să-l hrănești. La urma urmei, dacă este subnutrit, el însuși vă va informa despre asta.

Este suficient să hrănești pisicile britanice de 2-3 ori pe zi.

Furaj finalizat

Dacă nu doriți să vă hrăniți animalul de companie cu mâncare naturală, atunci îl puteți face cu mâncare. Mâncarea uscată este o mâncare excelentă pentru pisicile britanice, dar nu uitați că numai mâncarea va fi corectă. Nu trebuie amestecat niciodată cu mâncare naturală pentru a evita supărarea pisicilor. De asemenea, rețineți că alimentele uscate ar trebui să fie întotdeauna premium..

Ceea ce este necesar? Mâncare premium pentru un animal de companie cu urechi trebuie să fie de înaltă calitate și testat. Feed-urile premium dovedite includ:

 • Royal Canin;
 • Dealuri;
 • Gemuri;
 • Diamand.

Aceste alimente uscate premium pentru animale de companie au fost testate de timp și de laborator. Sunt potrivite pentru pisoi de la 2 luni și pentru pisici adulte. Mâncarea uscată premium Royal Canin poate fi achiziționată atât pentru animalele de companie mici, cât și pentru un animal de companie adult cu urechi. Înainte de a cumpăra Royal Canin, trebuie să verificați cu vânzătorul dacă mâncarea este cumpărată pentru un animal adult sau pentru un pisoi de la două luni.

Dacă, dintr-un anumit motiv, aveți un pisoi care a fost smuls din laptele matern, atunci mâncarea uscată, chiar dacă clasa premium pentru acesta, desigur, nu va funcționa. Dar și aici, Royal Canin a avut grijă de pui. Familia de lactate premium Royal Canin Babycat Milk ar trebui să fie hrănită corespunzător copiilor. În plus, puteți hrăni pisica cu acest amestec în primele zile după ce a fost luată de la mama sa, ceea ce va contribui foarte mult la trecerea la o dietă diferită..

Nu este deloc necesar să hrănești pisica cu Royal Canin. Există multe alte alimente uscate premium pentru animale de companie. Principalul lucru este că sunt de înaltă calitate și proaspete..

Alimentele uscate din clasa economică, spre deosebire de alimentele premium, vă pot dăuna animalului. O pisică care mănâncă adesea alimente uscate de la Whiskas, Kiticat sau Friskis poate fi deranjată de sistemul digestiv. Astfel de furaje, spre deosebire de clasa premium, conțin multe substanțe inutile și dăunătoare pentru organismul sensibil al britanicilor. Mai mult, pot contribui la dezvoltarea bolilor..


Vă rugăm să rețineți: mâncarea uscată, chiar dacă de cea mai înaltă calitate, pierde în timp multe elemente utile în timp ce se află pe tejghea. Este recomandabil să cumpărați alimente în recipiente închise. Din propria noastră experiență, am fost în mod repetat convinși că organismele unor britanici pot reacționa negativ la hrana scumpă - pisicile pot dezvolta o erupție alergică. Prin urmare, dacă vedeți că pisica dvs. mănâncă în mod constant, trebuie să-l duceți la medicul veterinar sau să încercați să oferiți animalului dvs. de companie hrană antialergenică..

Mese mixte

Mâncarea mixtă nu este doar un amestec de produse lactate fermentate, alimente uscate și legume cu cereale. Desigur, cu un astfel de meniu, stomacul supărat al animalului de companie este garantat. Dacă vă hrăniți pisica dintr-o dată, ea nu va mânca toate alimentele în același timp. Britanicul mănâncă doar ceea ce îi place și lasă toate celelalte într-un castron..

Prin urmare, trebuie să înțelegeți că trebuie să efectuați în mod corespunzător o nutriție mixtă cu alimente uscate premium, cu un mic adaos de alimente naturale. De exemplu, dacă pisica ta mănâncă conserve, atunci de câteva ori pe săptămână acestea pot fi înlocuite cu carne de pasăre sau carne de vită fierte..

Într-un fel sau altul, însă dieta unui animal de companie cu urechi ar trebui să fie regulată. Calculați programul în funcție de care veți hrăni pisica. Și este recomandabil să vă gândiți în avans la toate produsele, după care animalul are scaune proaste.

Reguli de bază pentru hrănire

 1. Elimină carnea prăjită din dieta pisicii tale. Alimente dulci, afumate, murături, vinete - toate acestea trebuie excluse.
 2. Uitați să le dați oaselor britanice. Dacă pisica trebuie să-și ascuțească dinții, atunci dă-i o bucată de carne de vită înghețată cu vene.
 3. Va fi corect să excludeți peștii din dietă.
 4. Nu încercați să amestecați alimentele uscate cu alimentele obișnuite. Acest lucru este plin de dezvoltarea urolitiazei. Dacă pisica mănâncă hrană naturală, atunci nu ar trebui să i se dea hrană uscată în niciun caz. Chiar și ca laudă sau răsfăț.
 5. Dacă este mâncare uscată - atunci un singur producător.
 6. Pisicii nu i se va permite să nu mănânce timp de două sau trei zile.
 7. daca tu hrăniți-vă hrana naturală a pisicii, adaugă vitamine în dieta ei pentru a preveni dezvoltarea deficitului de vitamine.
 8. Dacă pregătiți mâncarea pentru animalul dvs. în prealabil și o înghețați, atunci trebuie împărțită în porțiuni unice în avans. Decongelarea și congelarea regulată a alimentelor nu vor duce la nimic bun.
 9. Dacă pisica mănâncă alimente naturale, atunci dieta nu trebuie să includă mai mult de 70% carne, 10 cereale și 20-30% legume.
 10. În general, rata zilnică de hrănire a unei pisici nu trebuie să depășească 5% din greutatea sa, pentru un pisoi de la două luni la un an - nu mai mult de 10%.

Cum să ai grijă de britanici?

Îngrijirea pisoilor britanici este foarte importantă. La urma urmei, toaletarea și întreținerea corectă fac ca animalul să înțeleagă că îl iubești. În consecință, el va arăta aceeași atitudine față de tine. Următoarele sunt reguli de bază despre cum să ai grijă de o pisică și cum ar trebui să fie.

 • animalul de companie ar trebui să aibă propriile feluri de mâncare și un loc pregătit unde va dormi;
 • va fi util să cumpărați sau fă-ți un post de zgâriere;
 • aprovizionează cu tampoane de bumbac, deoarece britanicii au nevoie de îngrijire regulată pentru urechi, nas și ochi;
 • în mod natural, animalul trebuie să aibă propria toaletă;
 • bolurile pentru apă și băutură trebuie să fie întotdeauna curate;
 • cumpărați un pieptene;
 • șampon special pentru pisici cu părul scurt - va trebui utilizat în cazuri excepționale, când pisica se murdărește undeva și nu se poate spăla singură.

Video „Cum mănâncă pisoii în prima săptămână”

Vă invităm să vedeți cum mănâncă pisoii britanici în prima săptămână din viața lor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristicile nutriției și îngrijirii animalelor de companie din rasa britanică