Cum să tratezi corect acneea pisicii acasă

Manifestarea boliiBolile de piele există nu numai la om, ci și la animale. Una dintre boli, numită acnee, apare la pisicile de diferite rase de pe bărbie. Cum este caracterizat acest lucru? Principala cauză de apariție este procesele inflamatorii în glandele sebacee, prin urmare, tratamentul nu poate fi întârziat. Disconfortul pe care îl produce această afecțiune afectează puternic viața emoțională a animalului..

Principalele cauze ale apariției bolii la pisici

Este destul de dificil de spus imediat de ce pielea animalului este inflamată. Prin urmare, este imperativ să detectați corect localizarea acneei la un animal de companie. Locul în care se manifestă vă va spune cauza bolii. În principal la animale, punctele negre apar în zona buzelor și bărbie.. Veterinari se disting următoarele cauze ale apariției bolii:

 1. Rezistență scăzută la stres la animal. De exemplu, după o schimbare de peisaj, de foarte multe ori există un eșec în viața glandelor sebacee.
 2. Igiena insuficientă, curățarea deficitară a bărbie a animalului.
 3. Modificări anormale în funcționarea glandelor sebacee, precum și în foliculii de păr ai pisicii.
 4. Imunitate animală destul de slăbită. Acneea tinde să se manifeste în momentele în care corpul își pierde toate apărările.
 5. Dacă folosiți mâncăruri din plastic de calitate scăzută.

Acestea sunt doar câteva dintre principalele cauze ale acneei la animale, care pot duce la consecințe cumplite. Cerință de bază, prezentat proprietarului - monitorizează îndeaproape starea animalului tău.

Cum se identifică corect acneea pisicii

Unele tipuri de pisici au o formă cronică de boală a pielii. În tratamentul patologiilor la animale, este posibilă eradicarea completă a posibilității unei infecții secundare, care poate agrava starea animalului..

Există numeroase simptome pentru care puteți detecta cu ușurință unele anomalii la o pisică.. Dacă le găsești mai devreme, adică capacitatea de a vindeca un animal de companie la timp fără consecințe pentru sănătatea acestuia. La ce ar trebui să fii atent:

 1. Tratarea acneei la pisiciRevărsarea vaselor de sânge pe piele.
 2. Anghile de dimensiuni mici, albe sau negre.
 3. Creșterea treptată a dimensiunii anghilelor și creșterea lor pe suprafața feței pisicii.
 4. Umflături vizibile lângă buze.
 5. Inflamații luminoase ale abceselor și nodurilor din foliculi.
 6. Mâncărime dureroasă.
 7. Căderea parțială a părului unei pisici.

Simptomele recente indică un stadiu avansat de acnee. Animalul de companie încearcă să ușureze mâncărimea zgâriind rana mult timp, ceea ce duce la disconfort și o crustă sângeroasă. Acei foliculi care s-au deteriorat nu pot produce din nou păr, așa că pisica începe treptat să se chelească.

Care sunt bolile pielii similare cu acneea la pisici?

Înainte de a începe tratamentul, este necesar să se determine cu precizie boala la un animal de companie. Diagnosticul corect va fi spus numai de către un medic veterinar după o examinare amănunțită a animalului în clinică. Ceea ce apare pe fața unui animal poate produce nu numai acnee, ci și alte boli de piele. Simptomele multor boli sunt aceleași, se recomandă să nu se facă concluzii pripite. Cele mai simptomatice motive sunt:

 • alergie;
 • starea dermatofitoză;
 • scabie;
 • granulom eozinofil;
 • reacție demodectică.

Pentru a exclude sau confirma complet un grup fungic sau parazit de leziuni ale pielii, ar trebui efectuat un studiu de răzuire. Se recomandă să nu faceți grabă concluziile și diagnosticul numai pe baza simptomelor. Pentru un diagnostic precis, sunt necesare date de laborator.

Tratament pas cu pas

Tratarea acneei feline acasă este destul de simplă. Principalele cerințe sunt respectarea igienei și sterilizarea unui loc cu pielea bolnavă. Aceasta este ceea ce va ajuta la reducerea riscului de noi focare de boală.. Orice tratament trebuie coordonat cu un medic veterinar, deoarece starea animalului poate fi agravată dacă diagnosticul este incorect. Dar dacă sunteți complet sigur că animalul de companie primește disconfort din cauza punctelor negre și a acneei, merită să luați o serie de acțiuni pentru a evita problema în creștere:

 1. Cum se tratează acneea la pisiciSe recomandă să vă spălați regulat animalul de companie cu șampon pe zona afectată, temeinic și delicat.
 2. Înainte de a începe procedura, ar trebui să neutralizați locul cu apă oxigenată cu un conținut de 3%.
 3. Dacă animalul are părul lung, este necesar să se radă părul din zona afectată..
 4. Preparatele care trebuie aplicate pe zonă ar trebui să dizolve partea keratinizată a pielii.
 5. Antibioticele sunt utilizate pentru tratarea acneei la pisici numai în cazuri avansate, când punctele negre de pe bărbie au început să crească..

Tratamentul la domiciliu trebuie întotdeauna făcut cu atenție și cu articole sterile. Animalele de companie pufoase se vor elibera în toate modurile de mâinile tale, fără a ceda intervenției tale.

Merită să te auto-medicezi

Mulți proprietari folosesc loțiuni și scrubs pentru a ameliora mâncărimea dureroasă de la animalul lor de companie. Utilizarea unor astfel de medicamente poate duce la starea de sănătate precară. Punctele negre de pe bărbie trebuie tratate numai cu mijloace dovedite. Tratamentele la domiciliu pot provoca acnee alergică.

Tratamentul trebuie efectuat de către o persoană cu cunoștințe - un medic veterinar. Primele semne de acnee la pisici sunt vizibile, după depistarea lor este recomandat să vizitați un specialist. El este cel care va efectua în mod competent teste de laborator, va diagnostica și va prescrie un tratament, care trebuie respectat. Orice modificare trebuie să fie de acord.

Numai mărimea erupției cutanate poate determina gradul de complicație al bolii. Când acneea pisicii se află într-un stadiu minim, se prescrie un tratament local al animalului, dar dacă pielea afectată a atins o dimensiune pe scară largă - se aplică un set complex de acțiuni. Când tratați cu un specialist sau acasă, ar trebui:

 • nu stoarce punctele negre și punctele negre existente;
 • corectați alimentația adecvată a animalului dvs. de companie, excluzând în același timp toate sursele alergice posibile care servesc drept iritante;
 • efectuați tratamentul până când pisica este complet recuperată.

Este important să rețineți principiile tratamentului - nu abuzați "populare" mijloace. Animalul de companie trebuie să fie supus unui curs de teste de laborator pentru a cunoaște cu siguranță diagnosticul. Pe baza diagnosticului, va fi mai ușor să vindecați pisica..

Remediile eficiente pentru erupțiile la animale de companie

Boli ale pisicilorÎnainte de a începe tratamentul la domiciliu pentru acnee la pisici, trebuie să decideți o listă cu medicamentele potrivite.. Cea mai bună metodă de tratament există șampoane vindecătoare cu săpun de gudron. Aceste soluții sunt capabile să ofere un efect antiseptic și anti-seboreic maxim. Merită să aplicați în mod regulat masca. Tinctura de calendula înmuiată într-un bandaj de tifon va reduce înflorirea bolii în câteva zile.

Un medicament pe bază de furacilină pentru tratarea acneei la pisici se găsește în Percutan. Puteți cumpăra o rețetă similară de la orice farmacie veterinară. Principala cerință este contact inadmisibil cu ochii.

Când apare un focar secundar de infecție cu apariția unei cruste sângeroase și a unui abces, se utilizează antibiotice. Pentru refacerea timpurie a pielii, preparatele cu vitamine din grupa A și medicamente care conțin retinol vor ajuta.

Este necesar să folosiți produse cosmetice acasă pentru tratament numai conform instrucțiunilor unui specialist. În același timp, este necesar să se excludă toate tipurile de furaje grase, înlocuindu-le cu suplimente de vitamine.

Înțelepciunea populară în tratamentul acneei

Medicina tradițională întotdeauna popular printre susținătorii vindecării naturale. Iată câteva rețete:

 1. Cum se tratează acneea la pisiciDouă tablete de furacilină rasă cu trei linguri de bulion de mușețel. Păstrați soluția într-un loc răcoros. Lubrifiați puncte negre pe bărbia unei pisici de 6-7 ori pe zi.
 2. Puteți trata problema la o pisică cu suc proaspăt de dovleac, frecând zona afectată de mai multe ori pe zi.
 3. Se amestecă câteva linguri cu iarbă uscată și se fierbe într-un litru de apă. Loțiunile se fac de 4-5 ori pe zi.

Din diverse motive, poate apărea acneea pisicii pe bărbie. Remediile eficiente vă vor spune cum să tratați această boală. Principalul punct este că nu este recomandat să faceți loțiuni mai des de 10 ori într-o singură zi. Nu uscați excesiv pielea feței unui animal de companie..

Acnee și puncte negre poate apărea la orice vârstă la o pisică, indiferent de rasă, sex sau greutate. Boala este frecventă în rândul animalelor de companie.

Tratamentul acestui tip de boală nu este atât de dificil. Regulile de bază sunt să nu se auto-mediceze, să se respecte cerințele principale de igienă ale pisicii, iar alimentația acesteia ar trebui să fie rațională.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să tratezi corect acneea pisicii acasă