Caracteristici de păstrare, hrănire și îngrijire a unei pisici

Bobtail americanBobtail american

nu reprezintă o rasă populară de pisici. Dar mersul uimitor, caracterizat prin legănare și nepripire, expresia ochilor pe care îi dețin vânătorii reali și mai ales coada amuzantă în miniatură nu permit reprezentanților acestei rase să treacă neobservați. Inteligența, abilitățile intelectuale și afecțiunea lor pentru oameni măresc de fiecare dată numărul fanilor rasei..

Istorie

Numele complet complet al acestei rase de pisici fără coadă indică acest lucru rădăcinile bobtail sunt în America. Familia Sanders, John și Brenda, în timp ce erau în vacanță în America de Sud, au descoperit acolo un pisoi neobișnuit Yodi cu o coadă scurtă amuzantă și au început să-l reproducă. Acest pisoi a devenit strămoșul rasei americane Bobtail. Pisicuța a fost adusă în Statele Unite ale Americii, unde a crescut, după care a fost ridicat pentru împerechere cu o pisică siameză cu un aspect deosebit. În așternut a existat un singur moștenitor real al genelor paterne cu o coadă scurtă, care a devenit primul reprezentant al rasei.

Consultați specificul conținutului Mekong și Kurilian bobtail.
Bobtail american

Mai târziu, vecinii Sanders, Mindy Schultz și Charlotte Bentley, care au observat pisoii cu coadă scurtă, i-au încrucișat cu o pisică colorpoint cu părul lung, drept urmare au primit un reprezentant real al rasei, care este astăzi. În anii 60 ai secolului trecut, toate trăsăturile caracteristice ale Bobtailului american au fost consacrate oficial, iar un deceniu mai târziu au finalizat dezvoltarea standardului său. Dar abia în 1989 acest tip de felină a fost recunoscut oficial..

Știați? Bobtail este același simbol al Statelor Unite ale Americii ca și Ziua Independenței Americane..
Bobtail american

Rasa standard

Conform standardelor TICA, rasa americană Bobtail îndeplinește anumite caracteristici ale aspectului.. Reprezentanții săi au:

  1. Un cap în formă de pană, suficient de larg și caracterizat printr-un contur rotunjit, fără umflături vizibile, în proporționalitate pe tot corpul, cu obraji plini și tampoane de mustață suficient de vizibile.
  2. Urechile sunt de dimensiuni medii sau puțin mai mari, cu vârfuri ușor curbate, alungesc armonios capul și au o distribuție uniformă simetrică în partea superioară și laterală a capului. Periile sunt binevenite.
  3. Ochii sunt de dimensiuni mari și seamănă cu forma de migdale. Culoarea poate fi destul de variată și nu se potrivește cu culoarea.
  4. Nasul are o formă suficient de largă, cu o ușoară curbură la pod.
  5. Corpul este de dimensiuni medii, alungit, în formă de dreptunghi, cu o cutie toracică mare și aceleași șolduri. Fizicul este atletic, în formă, muscular.
  6. Labe sunt puternice, lungi, se observă proporționalitatea lor cu dimensiunea totală a corpului. Reprezentanții rasei cu părul lung au tampoane pentru labe.
  7. Coada este flexibilă, dimensiunea sa variază de la 2,5 (cozile mici pot fi mai mici) până la 8 cm. Toți reprezentanții rasei au cozi care pot diferi semnificativ între ele, ceea ce este o caracteristică distinctivă de alte rase de pisici - pot fi drept, curbat, răsucit.
  8. Lana bobtail se caracterizează prin elasticitate, care nu depinde de vreme, cu două straturi. Pisicile cu păr lung au un nivel crescut de pilozitate pe piept, burtă, coadă și labe, în timp ce pisicile cu părul scurt au cea mai mare cantitate de păr pe burtă. Firele de păr nu au o aderență semnificativă la corp și la substrat diferă ca densitate și densitate.
Bobtail american

Știați? „Snow bob” și „Yankee bob” sunt alte nume care sunt frecvente în rândul oamenilor pentru bobtail-urile americane.

Caracteristică

Bobtail american - rasa noastră este destul de rară. Are mai multe tipuri și fiecare dintre ele are un fizic puternic și forme atractive, armonioase, proporționale. Bobtail-urile au un mers lent, nepripit, o privire care se preface că este un adevărat vânător. Sunt inteligenți, intelectual dezvoltați și receptivi la învățare, caracterizați printr-un atașament special față de o persoană, simt disconfort când sunt singuri, dar în același timp sunt iubitori de libertate.Bobtail american

Sunt agili, săritori. Bobtailuri americane - pisici relativ mari, caracterizată prin activitate semnificativă, atractivitate. Sunt similare cu verii de pluș, precum și cu râsul din Alaska. Ele diferă în perioadele destul de târzii de maturare: formarea completă are loc la vârsta de 2 până la 3 ani. Aceste animale se disting printr-un comportament binevoitor, un caracter aproape ideal și aspectul unui cutie atrăgător, care poate câștiga întotdeauna simpatia oricui le-a văzut și le-a urmărit vreodată..

Consultați cele mai populare rase de pisici: Nibelung, Chausie, "Ashera", "Sfinx", "Van turcesc", „Maine Coon”, Cornish rex, "Britanic", „Chartreuse”, „Bombay” și Balinez.

aceasta rasa foarte captivanta. Atitudinea și coada „iepurelui” îi fac pe reprezentanții acestei rase un pic asemănători cu pisicile sălbatice. Bobtail-urile americane cântăresc de la 3 la 8 kg, pisicile sunt mult mai mari și mai grele decât pisicile. Aceste animale se disting prin masivitatea, grosimea, musculatura, constituția compactă și volumul sternului. Capul este proporțional, botul larg, obrajii rotunzi, ochii ușor înclinați, urechile mici cu ciucuri - toate acestea arată destul de armonios și atractiv.Bobtail american

Știați? Este științific posibil ca pisicile sălbatice și domestice să se împerecheze, dar există dovezi că urmașii rezultați vor fi sterili..

Vizualizări

Rasa americană Bobtail este destul de tânără, dar există deja 2 tipuri de ea: cu părul scurt și cu părul lung. În primul rând, au apărut pisici cu părul scurt (strămoșul rasei, pisica Yodi era cu părul scurt), mai târziu soții Charlotte Bentley și Mindy Schultz au crescut reprezentanți ai rasei americane Bobtail cu părul lung atunci când traversau descendenții lui Yodi cu pisica colorpoint persană. În America, aceste pisici sunt numite Himalaya, în afara țării, bobtail-urile americane sunt rare. Pe lângă lungimea hainei, reprezentanții rasei cu părul scurt și cu părul lung sunt practic aceiași..Bobtail american

În păr scurt lână bobtail de mărime medie, dublă, cu un grad ridicat de densitate. Păr lung pisicile au, de asemenea, o lungime medie de lână, care se caracterizează prin prezența unui sub moale, densitate, shaggy. În regiunea gâtului, a pieptului, a picioarelor din spate, părul este mai lung decât în ​​tot corpul și, astfel, servește ca o decorare pentru apariția animalelor. Ambele specii sunt îndesate, scurte, destul de mari sau de dimensiuni medii. Rasa americană Bobtail își continuă dezvoltarea.

Caracter și obiceiuri

Bobtailul american poate fi descris ca un animal cu o coadă scurtă, un aspect unic ușor sălbatic și o personalitate minunată. Reprezentanții acestei rase sunt surprinzător de ingenioși, curioși, calmi, echilibrați, afectuoși, docili, cuminți, iubitori. Au nevoie de comunicare cu stăpânii lor, așteaptă afecțiune de la ei, se disting prin loialitatea față de copii și alte animale și pot suporta cu fermitate atitudinea jucăușă persistentă chiar și a celor mai mici membri ai familiei. Prezența unei cozi scurte ajută la evitarea cu succes a urmăritorilor. Bobtail american

Aceste pisici se înțeleg în general chiar și cu câinii. Bobtail-urilor le place să meargă pe stradă, nu le deranjează, spre deosebire de alte rase, să meargă cu lesa sau ham, este important și ascultător ascultător de proprietarul lor. Deși arată voluminoase, ele se caracterizează prin jucăuș, agilitate, pline de energie, destul de emoționale, dar mai puțin „vorbărețe” decât pisicile siameze. Bobtail-urile vor găsi întotdeauna o modalitate de a ieși dintr-un spațiu închis, care este primul semn al capacității lor intelectuale suficient de ridicate pentru o pisică. Nu au obiceiul de a se purta rău în casă, în absența proprietarilor, se odihnesc calm pe canapeaua, fotoliul preferat sau în altă parte.

Dar uneori reprezentanții acestei rase doresc încă să-și arate abilitățile de vânătoare, acest lucru se manifestă mai ales în lupta împotriva insectelor străine. Bobtail-urile americane continuă să evolueze, deci caracterul lor se schimbă și în timp.Bobtail american

Important! Bobtail-urile americane se înțeleg bine atât într-o familie numeroasă, cât și cu un singur proprietar. Aceste animale loiale de familie încep să manifeste anxietate reală dacă cineva din familie lipsește mult timp..

Instruire

Bobtail-urile americane sunt inteligente și inteligente, ascultătoare și de încredere, prin urmare ușor de învățat și de antrenat. Pisoii din această rasă pot juca farse, iar reprezentanții mai în vârstă nu se angajează în astfel de farse. Dar este mai bine să le oferiți animalelor jucăriile necesare pentru o distracție interesantă în absența proprietarilor. O astfel de caracteristică a bobtail-urilor, încât nu vor renunța la ocazia de a juca până la bătrânețe. Este necesar să-i obișnuim cu civilizația unor astfel de activități de joc de la o vârstă fragedă..Bobty american

Reprezentanții acestei rase sunt obișnuiți fără probleme cu o oală și un post de zgâriere. Dacă mama nu a putut face acest lucru, atunci proprietarul va compensa cu ușurință totul, iar animalul se va obișnui rapid cu adaptările. De asemenea, trebuie remarcat faptul că bobtail-urile au un vocabular semnificativ, dar nu sunt animale foarte vorbărețe. Cu toate acestea, capacitatea bobtail-urilor de a „vorbi” poate fi folosită și în scopuri educaționale. Sunt elevi foarte receptivi și recunoscători..

Alimente

Bobtail-uri americane, ca reprezentanți ai oricăror alte rase, trebuie să mănânce suficient de echilibrat. Cel mai accesibil și mai convenabil mod de a vă asigura că organismul primește cantitatea necesară de vitamine, oligoelemente și alte componente importante pentru sănătate sunt special concepute în aceste scopuri. mâncare uscată.

Dacă doriți să vă asigurați că animalele de companie primesc toți nutrienții de care au nevoie, hrăniți-i: „Dealuri”, "Purina", „Gina”, „Gourmet”, "Royal Canin", „Monge”, FortiFlora, „Probalance”, „Acana”, „Felix”, Farmina, „Whiskas”, Prima alegere, Bosch Sanabelle, „Britanic”, "Merge", "Orijen", „Planul Pro” și „Kitekat”.
Mâncare pentru pisici

Când vă hrăniți animalele de companie cu produse naturale, trebuie să consultați un medic veterinar cu privire la animalele care iau suplimentele necesare și complexele fortificate care trebuie adăugate la hrana pentru pisici. Pentru manifestări precum schimbări de comportament, deteriorarea poftei de mâncare, scăderea cantității de alimente consumate, deteriorarea scaunului, trebuie să solicitați imediat asistență medicală.

Pisicile nu ar trebui să mănânce la fel ca proprietarii lor. Aceste animale pot fi rănite prin aportul de carne afumată, dulciuri, murături, alimente cu utilizarea condimentelor. Bobtail-urile nu pot avea o sănătate bună dacă sunt hrănite fără discriminare. Dacă urmați o dietă naturală, aceasta ar trebui să se bazeze pe carne..Carne

Animalele digeră alimentele grase și carbohidrați cu dificultate. O cantitate mare de carbohidrați din alimente devine motivul apariției excesului de greutate în Bobtails și al dezvoltării diabetului. În corpul bobtailurilor, proteinele vegetale nu sunt practic defalcate, prin urmare, grâul, porumbul, fasolea nu ar trebui oferite pentru consum..

Important! Laptele proaspăt nu este recomandat pentru bobtailuri, ceea ce este adesea devine provoacă diaree și alte probleme cu sistemul digestiv.
GrâuPorumb

De asemenea, trebuie să evitați prezența strugurilor și stafidelor în alimentele uscate, care pot duce la insuficiență renală la animal. Dar, în general, bobtail-uri americane acceptați alimentele și modurile de a mânca suficient de normal.

Conţinut

Este destul de simplu, ușor, plăcut să păstrezi bobtail-urile americane nu provocați tensiune sau disconfort. Le va fi bine să locuiască într-un apartament cu spațiu semnificativ și chiar mai bine într-o casă privată, unde va exista întotdeauna ocazia de plimbări sistematice..Bobtail american

Deși pardoseala reprezentanților acestei rase nu diferă în ceea ce privește saturația, splendoarea și densitatea mare, dar bobtail-urile tolerează plimbările în aerul proaspăt rece destul de liber. Aceștia, ca și vânătorii adevărați, nu sunt dispuși să se familiarizeze cu locația. Este mai bine să le plimbați sub supraveghere..

Îngrijire și igienă

American Bobtail Care nu are practic diferențe față de îngrijirea reprezentanților altor rase. Au un strat destul de gros de lungime medie, deci nu este supus unei încurcări și încurcări intense. Este necesar doar pieptănarea regulată a părului animalului pentru a asigura aspectul său estetic și sănătos. Dacă pisica nu iese afară, atunci trebuie să-i pieptănăm blana de câteva ori pe săptămână. Frecvența tratamentelor crește în timpul perioadelor de vărsare. De multe ori se recomandă pieptănarea părului pentru pisicile care ies liber afară, deoarece acestea se pot întinde pe iarbă sau frunze uscate și, de asemenea, pot urca în copaci.

Când ai grijă pisici verifică de ce pisicile au nevoie de o tunsoare, cum să aibă grijă de vibrisele de pisică, cum să speli o pisică acasă, trebuie să tai ghearele, cum să antrenezi o pisică să se spele pe dinți și cât de des să o faci.
Bobtail american

Bobtailurile de scăldat sunt necesare atunci când este nevoie, dar nu de multe ori. Mulți cred că aceste animale provin din linxul sălbatic, așa că le place să-și spele ghearele pe suprafețe dure din lemn sau material dens din țesături. Pentru a nu supune mobilierul de casă și elementele interioare unui astfel de test, este mai bine să introduceți un bușten care are stabilitate în casă sau un alt dispozitiv adecvat în acest scop. Se recomandă tăierea unghiilor nu mai des decât o dată la 2 luni..

Urechile și dinții animalului necesită o examinare regulată. Tartrul format la pisică este răzuit pentru a menține o cavitate bucală sănătoasă. Este mai bine să le încredințați specialiștilor pentru a evita deteriorarea gingiilor. Urechile sunt supuse inspecției prezența căpușelor la animal, mersul regulat în aer curat, precum și alte infecții.

Dacă îți pasă de sănătatea animalului tău de companie, află cum să vindeci o pisică de acarieni.
Bobtail american

Dar verificarea trebuie făcută fără cercetări aprofundate și fără utilizarea unor bețe cu vârf de bumbac, deoarece este foarte ușor să dăuneze aparatului auditiv unui animal. Prin urmare, este, de asemenea, mai bine să încredințați acest tip de manipulare unui medic veterinar sau să primiți mai întâi o pregătire specială de la un specialist. Se recomandă să vizitați periodic (cel puțin o dată pe an) vizitarea clinicii veterinare în scopul examinării, pentru a evita sau a elimina apariția unor probleme cu sănătatea animalului în etapele inițiale..

Prin urmare, Bobtailul american este o pisică foarte curată trebuie acordată o atenție specială curățeniei toaletei lor. Bobtail american

Sănătate și boli tipice

Reprezentanții rasei americane Bobtail au indicatori de sănătate excelenți și o imunitate puternică. Acestea se caracterizează prin absența oricăror boli genetice..

Important! Aceste animale au o coadă scurtă din cauza lipsei vertebrelor cozii, dar această caracteristică poate provoca tulburări ale sistemului musculo-scheletic, în primul rând displazie a articulației șoldului, ceea ce provoacă durere la nivelul membrelor posterioare, artroză, șchiopătare.
Bobtail american

Bobtail-urile pot avea reacții alergice ca urmare a consumului anumitor alimente, precum și a dermatitei. O abordare analfabetă a organizării dietei unei pisici poate duce la diabet, datorită predominanței carbohidraților în alimente. Avantajul cărnii și peștelui în dieta animalului ajută la evitarea unor astfel de probleme. Cu organizarea normală a îngrijirii, întreținerii și nutriției American Bobtail este capabil să trăiască până la 15 ani.

Costul

Bobtailul american nu este ieftin, cu prețuri cuprinse între 500 și 1.100 USD. În multe feluri, costul unui animal depinde în mod direct de clasa și sexul acestuia. Prețul unei pisici este mai mare decât cel al unei pisici.Bobtail american

Bobtail american - pisica la care nu poți decât să visezi. Aceste animale sunt adorabile în aparență, afectuoase, nepretențioase. Se disting prin genetică unică, puternică, sănătoasă, cu imunitate puternică. Bobtail-urile știu să fie prieteni atât cu oamenii, cât și cu alte animale. Dacă le sunt create condiții optime de viață, aceștia vor simți grija de la membrii familiei, atunci nu există un animal de companie mai bun decât acest miracol cu ​​coadă scurtă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Caracteristici de păstrare, hrănire și îngrijire a unei pisici