Pisicuța nu mănâncă alimente uscate: ce să faci?

Ce se întâmplă dacă pisoiul nu mănâncă alimente uscate? Ați cumpărat o nouă mâncare premium, iar animalul dvs. de companie este înfometat și cere altceva? Ce și cum să se hrănească pentru a transfera pisoiul în alimente uscate? Să ne dăm seama cum să antrenăm în mod corespunzător un pisoi pentru a usca mâncarea și de ce, până la vârsta de șase luni, un animal de companie trebuie hrănit doar cu alimente umede..

Cum să hrănești un pisoi?

Fiecare proprietar de animale de companie are o alegere responsabilă. Cum să-ți hrănești animalul pentru a-l menține sănătos, pentru a compensa toate nevoile sale și pentru a trăi o viață lungă? Industria modernă de furaje industriale oferă proprietarilor o alternativă convenabilă care economisește timp semnificativ.

Atunci când decideți dieta unui animal de companie, este important să luați în considerare nevoile sale naturale. Pisicile sălbatice mănâncă doar alimente proteice - animale mai mici pe care au reușit să le prindă. În cazuri rare, pisicile pot mesteca iarbă, rădăcini sau scoarță de copac.

Este important să înțelegeți că toate pisicile domestice trăiesc în condiții nenaturale și departe de condiții naturale, astfel încât chiar dacă vă hrăniți animalul de companie cu șoareci, acesta nu va deveni mai sănătos..

Spre deosebire de animalele de companie, pisicile sălbatice sunt în mod constant în aer liber, primesc suficientă lumină solară, caută și consumă o varietate de plante, beau apă minerală și așa mai departe. Pentru ca un animal de companie să-și compenseze toate nevoile, proprietarul va trebui să încerce.

Nu trebuie să fii expert pentru a înțelege că o dietă naturală este mai naturală pentru o pisică decât o dietă industrială. Cu toate acestea, dacă nu aveți timp sau oportunitate să cumpărați alimente de calitate, să gătiți pentru animalul dvs. și să mențineți o dietă echilibrată, este mai bine să alegeți mâncare comercială. Bineînțeles, feed-urile diferă prin calitate și compoziție, să aruncăm o privire mai atentă.

Feed clasă economică

Feedurile din clasa economică sunt considerate cele mai ieftine și sunt cele mai faimoase. Veterinarii nu vă recomandă să vă hrăniți în mod constant animalul de companie cu alimente de clasă economică și există o serie de motive pentru acest lucru:

  • Baza de soia sau leguminoase nu este digerabilă de pisici, cu alte cuvinte, este un material de umplutură pentru stomac, nu mâncare.
  • Conținutul de conservanți, săruri și amelioratori de aromă duce la dezvoltarea urolitiazei și dependenței.
  • Conținut scăzut de proteine ​​datorită includerii în furaje a deșeurilor de carcase (piele, grăsimi, oase).

Feedurile din clasa economică, chiar dacă producătorul încearcă să vă înșele, pot fi detectate de o compoziție indistinctă. Carbohidrații (fasole sau cereale) sunt de obicei primii, iar componenta proteică este etichetată ca „amestec de carne”.

Feed premium și premium premium

Furajele super premium și premium sunt concepute pentru păstrarea animalelor sănătoase. Majoritatea mărcilor care sunt considerate cele mai bune sau cele mai bune se află în gama premium. Alimentele Super Premium sunt puțin mai scumpe și conțin de regulă reguli pentru a preveni afecțiunile obișnuite sau pentru a atenua bolile cronice.

Feedurile de linie premium sunt împărțite în rasă, vârstă și individ. Printre furaje, există și produse cu o compoziție indistinctă, care este mai bine să se abțină de la cumpărare. Toate hrana de pisică de calitate nu conține sare, dar conține taurină. Carnea este întotdeauna pe primul loc în hrana de calitate.

Feed de clasă holistică

Clasa holistică de furaje este considerată cea mai înaltă calitate și cea mai scumpă. Mulți medici veterinari atrag atenția proprietarilor asupra faptului că hype în jurul furajelor holistice este intenționată și că nu sunt inferioare calității furajelor super premium. Potrivit producătorilor, furajele holistice sunt produse numai din produse de calitate și nu conțin conservanți..

Important! Atunci când alegeți un aliment holistic, este important să înțelegeți că astfel de produse nu sunt vândute în magazinele obișnuite, din cauza prețului ridicat.

De ce nu este recomandat să oferiți unui pisoi doar alimente umede sau uscate??

Până la vârsta de șase luni sau o schimbare completă a dinților, se recomandă să dați doar un pisoi mâncare umedă sub formă de pateu sau bucăți. Când dinții animalului se schimbă, puteți începe să-l obișnuiți să mănânce alimente uscate..

După ceva timp, va trebui să decideți ce fel de mâncare să vă hrăniți animalul de companie: uscat sau umed. În acest stadiu, majoritatea proprietarilor se confruntă cu o recomandare hrăniți pisoiul uscat și mâncare umedă în același timp.

  • De fapt, cu hrănirea constantă cu alimente exclusiv uscate, un pisoi sau un animal tânăr șterge rapid smalțul dinților, ceea ce poate duce la apariția carie sau alte probleme.
  • Când este hrănită cu alimente excepțional de moi, gingiile pisicii sunt slăbite, ceea ce duce la o varietate de boli ale cavității bucale..

Ținând cont de factorii de mai sus, majoritatea medicilor veterinari și producătorii de alimente recomandă hrănirea pisicii cu alimente uscate și umede într-un raport de 7: 3, respectiv..

Cum să antrenezi corect un pisoi pentru a usca mâncarea?

Pentru a obișnui un pisoi cu mâncare uscată, trebuie să acționați treptat. În perioada cuprinsă între 4 și 5 luni, conserve sau bucăți cu sos, trebuie să începeți să vă amestecați cu granule de alimente uscate înmuiate și granule. Fracția de masă a furajelor uscate înmuiate crește în etape la 30, 50 și 70%.

Cu 10-15 minute înainte de hrănire, granulele trebuie turnate cu apă fierbinte sau bulion și lăsate să se infuzeze până când absorb umezeala și cresc volumul. Când granulele sunt saturate cu apă, acestea trebuie tăiate cu o furculiță și amestecate bine cu pasta sau bucățile. Pentru a face mâncarea mai omogenă și mai lichidă, trebuie amestecată cu un blender și cu adaos de bulion sau sos.

Pentru ca pisoiul să consume mai ușor amestecul de furaje, acesta trebuie încălzit. Mâncarea caldă are un miros mai atractiv, care stimulează apetitul persoanei. În plus, mulți pisoi își păstrează instinctul de a mânca numai mâncare caldă până la vârsta de un an..

Vârsta optimă pentru a transfera un pisoi în alimente uscate

Vârsta optimă pentru transferați pisoiul în mâncarea uscată, determinată de caracteristicile individuale. Mâncarea trebuie înmuiată până când dinții sunt complet schimbați, deoarece pisoiul nu va putea mesteca granulele și va răni gingiile. La ritmuri normale de formare și dezvoltare, alimentele uscate în formă „naturală” pot fi introduse în dietă de la vârsta de 6-7 luni.

La început, fracția de masă a granulelor uscate în viteza zilnică totală de alimentare nu trebuie să depășească 10%. După aproximativ o săptămână, cantitatea de alimente uscate crește la 30%. Dacă pisoiul absoarbe cu încredere peletele, fracția de masă a acestora crește la 50-70% în câteva săptămâni.

Ce trebuie făcut dacă pisoiul nu mănâncă alimente uscate?

Încercați să transferați pisoiul în alimente uscate conform recomandărilor, dar nu se întâmplă nimic. Ce trebuie să faceți și cum să înțelegeți motivele protestului animalului de companie? În primul rând, asigurați-vă că pisoiul este sănătos.!

Animalul de companie poate refuza hrana uscată dacă are durere în timp ce mestecă. Există multe motive posibile. Mai întâi, examinează-ți gura pentru roșeață. Un miros neplăcut din gură poate indica inflamații sau probleme digestive..

Un pisoi refuză instinctiv să mănânce alimente uscate dacă nu are apă sau are un echilibru apă-sare. În momentul transferului în alimente uscate, pisoiul ar trebui să poată bea cu încredere apă. Dacă animalul de companie a consumat mâncare uscată timp de cel puțin câteva zile cu lipsă de apă, se dezvoltă o acută deshidratare, ceea ce duce la o încetinire a metabolismului și pierderea puterii.

Poate că pisicuța nu-i place gustul mâncării uscate. Cum este, spuneți dumneavoastră, o mâncare de calitate ar trebui să fie gustoasă, deoarece este special concepută pentru pisici. În mod logic, totul este așa, dar dacă pisoiul a mâncat mâncare naturală de ceva timp, mâncarea uscată i se poate părea blândă.

Feed nou și probleme potențiale

De ce nu îi place pisicuței noul aliment, în ciuda calității sale ridicate? Este amuzant, dar pisicile mănâncă cu plăcere mâncare din clasa economică și cer întotdeauna mai mult. Motivul este că mâncarea ieftină conține potențiatori de aromă care dau iluzia că produsul este potrivit pentru consum..

Alimentele uscate de înaltă calitate nu au miros și gust înțepător, motiv pentru care pot părea proaspete pentru pisoi. Nu vă grăbiți să vă abandonați planurile dacă pisoiul ignoră mâncarea nouă în prima zi.

Încercați să înmuiați peletele cu bulion, să serviți cald și să amestecați cu bucăți și sos comercial disponibile. Hrana mixtă temporară este permisă, de exemplu, dați pisicuței hrană uscată dimineața și carne seara. Toate pisicile sunt în mod natural foarte persistente și au nevoie de ceva timp pentru a-și dezvolta noi obiceiuri..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicuța nu mănâncă alimente uscate: ce să faci?