Cum să oprești o pisică să facă pipi pe pat

Animalele de companie mici sunt foarte distractive, dar uneori pot apărea probleme. În special, o mulțime de probleme apar atunci când copilul transformă patul stăpânului într-o toaletă. În acest caz, cum să înțărcați un pisoi din scris pe pat devine o problemă foarte urgentă..

 • Tava murdara. Dacă pisica începe să urineze pe pat, se poate datora curățeniei insuficiente a litierei. Animalul cade instinctiv într-un anumit loc, pentru a nu purta mirosuri și a contamina casa. O cutie de gunoi necurată obligă pisica să se murdărească în locurile cele mai convenabile pentru asta din punctul ei de vedere..
 • Curățarea tăvii cel puțin o dată la 7 zile va ajuta la prevenirea problemelor. Nu puteți spăla cutia de gunoi folosind produse odorifere, deoarece acest lucru poate duce la abandonarea cutiei de gunoi.
 • Fiziologia animalelor. Bălțile și grămezile din cele mai neașteptate locuri pot fi cauzate de boli ale animalelor. Trebuie să vă uitați la culoarea urinei și la cât de des urinați. Dacă este necesar, va trebui să treci teste și să faci o ecografie. Un diagnostic corect vă va permite să vă salvați animalul de companie de o boală și, în același timp, să-l îndepărtați de un obicei prost.
 • Vârstă. Un pisoi mic se obișnuiește cu toaleta doar la vârsta de o lună și jumătate. Un animal de companie adult începe să-și facă propriile lucruri, unde este mai convenabil pentru el în majoritatea cazurilor din cauza inconvenientului tăvii, de exemplu, dacă are părțile prea înalte. Înlocuirea așternutului pentru pisici cu o opțiune mai convenabilă va corecta situația actuală.
 • Schimbarea locului de reședință. Mutarea după o pisică este stresantă, totul nou provoacă teamă, iar patul stăpânului este familiar, confortabil. Arătarea cu răbdare a cutiei de gunoi animalului de companie poate ajuta la rezolvarea problemei..
 • Mai mult, pentru așternutul pentru pisici este necesar să alegeți locul cel mai confortabil din punctul de vedere al animalului. Tava ar trebui să fie amplasată departe de curenții de aer și de locurile în care oamenii merg constant. Animalul de companie ar trebui, de asemenea, să-i placă umplutura, deoarece dacă pătura de pe pat i se potrivește mult mai mult pisicii, atunci va începe să se cusească pe ea..
 • Discordie cu restul animalelor de companie care locuiesc în casă. Mai multe animale care trăiesc pe același teritoriu încep să afle invariabil cine este responsabil. Pisica începe să facă pipi pe patul proprietarului, demonstrând conducere, căutând protecție sau plângându-se de hărțuire. Dacă un câine locuiește în casă, atunci pisica poate începe să lase comunicarea cu ea pe patul proprietarului..
 • Afecțiunea unei pisici pentru cineva. Acest lucru este rar, dar când proprietarul pleacă, animalul începe să se plictisească și patul stăpânului devine locul său preferat. Drept urmare, pisica se răcește asupra ei, simțindu-se astfel aproape de o persoană - asta o calmează.
 • Uneori animalul de companie demonstrează în acest fel cât de mult îi lipsește. Pedeapsa în acest caz este lipsită de sens, izolarea animalului de patul proprietarului va ajuta.
 • Un loc de pisică. Dacă animalul a ales, de exemplu, o canapea ca loc, iar proprietarii se îndepărtează constant de acolo, atunci, nu găsind alt loc, patul proprietarului devine cea mai potrivită opțiune pentru pisică.
 • Pisica marchează teritoriul. Lupta pentru teritoriu este stabilită de natură, în acest caz, numai sterilizarea sau castrarea poate înțărca pentru a scrie pe pat. Datorită acestei proceduri, comportamentul animalului se schimbă dramatic..
 • Caracter. Motivul pentru care animalul de companie începe să scrie sau să se caca în patul stăpânului poate fi gelozia. De exemplu, dacă o persoană singură are un suflet pereche, acest lucru poate fi înțeles de animal ca o trădare. Uneori, dacă există alte animale de companie, pisica poate scrie, doar pentru a înlocui mirosul lor cu al său.

Cum să înțărcați

Există mai multe modalități de a înțărca o pisică din rahat sau scris în patul stăpânului.:

 • pisicilor nu le place aroma citricelor, dacă lenjeria miroase a lămâie, portocală sau grapefruit, animalul nu se urcă în pat;
 • fixați folie pe pat (pisicilor le place să-și facă treaba în tăcere) sau pungi de plastic care foșnesc puternic, pisica face pipi, dar după aceea îi va fi greu să meargă cu labele umede și se va opri urât;
 • unele animale de companie nu doresc să se rahat și să scrie într-o tavă, așa că ar trebui să echipați o altă cutie de gunoi pentru pisici.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să oprești o pisică să facă pipi pe pat