Pisicile pot mânca miere?

Mulți proprietari de animale de companie sunt interesați dacă pisicile pot mânca miere, deoarece această delicatesă este adesea bucurată de animalele de companie, dar, după cum știți, este un produs alergic. Nu este neobișnuit ca pisicile și câinii să aibă gusturi neobișnuite și să prefere ciocolata sau mierea în locul deliciilor sărate. Cu toate acestea, o persoană ar trebui să fie foarte atentă atunci când dă astfel de produse animalului său de companie..

În habitatul lor natural, pisicile pot mânca produse apicole și nu le aduc niciun rău. Este posibil să observați că în timp ce mergeți, animalul dvs. de companie este capabil să se delecteze cu flori de diferite plante. În astfel de momente, animalele de companie au nevoie de polen, care conține elemente utile. Ghidată de instinctele sale naturale, pisica vrea să mănânce acele alimente care îi lipsesc.

Pisicile domestice, care în timpul zilei nu au ocazia să iasă afară, caută vitaminele și mineralele necesare în alimentele cu care sunt obișnuite. Astfel, dacă pisica ta a adorat mierea pentru un anumit timp și apoi a început să o mănânce mai puțin activ, este foarte posibil ca în acel moment corpul ei să fie slăbit și să aibă nevoie de întărirea imunității..

Puteți găsi o tendință spre miere, ca și plantarea fibrelor, la animalele de companie cărora le place să se delecteze cu flori de acasă și acest lucru strică adesea starea de spirit a proprietarilor lor. Animalul de companie va fi bucuros să primească mere și miere ca un tratament și va înceta să strice plantele.

Este cu totul altă problemă dacă pisica ta este un adevărat dinte dulce. Următorii factori pot indica acest lucru:

  • Pisica este capabilă să mănânce o cantitate nelimitată de miere;
  • Dependența de miere persistă mult timp;
  • Pe lângă miere, pisicii îi plac și alte dulciuri..

Dacă animalul dvs. de companie se potrivește acestei descrieri, nu îi puteți oferi libertatea completă de acțiune și ar trebui să fie limitat în utilizarea acestor produse. Este necesară o doză strictă de miere pentru o pisică, deoarece în caz contrar, animalul de companie va trebui tratat pentru consecințe neplăcute în viitor..

Ce miere poate fi periculoasă pentru pisici și doza recomandată a produsului

Având în vedere problema de ce pisicilor le place uneori să se delecteze cu miere, trebuie să aflați cum poate amenința supraalimentarea cu acest produs. Nu este un secret faptul că pisicile și pisicile trebuie hrănite într-un mod echilibrat și un exces de orice produs din dietă nu va aduce beneficii animalului. În cazul mierii, un consum excesiv poate afecta sănătatea animalului de companie..

Pentru a se asimila în organism, mierea necesită multă energie și, ca urmare, pune mult stres pe ficat.. Dacă aveți o pisică tânără, este posibil să nu se observe efectul stresului asupra ficatului.. În ceea ce privește pisicile mai în vârstă, pentru ele un exces de miere poate duce la consecințe foarte periculoase. Astfel, este dificil să găsești un răspuns clar la întrebarea dacă mierea este dăunătoare pentru o pisică. Totul depinde de cât de mult îi dați animalului dvs. de companie și de caracteristicile individuale ale animalului dvs. Indiferent cât de mult iubește animalul de companie mierea, doza recomandată pentru un animal sănătos este de maximum 1-2 lingurițe pe zi..

Cum să alegi mierea potrivită

Beneficiile brânzei, mierii și altor alimente naturale nu pot fi exagerate, deoarece conțin atât de mulți nutrienți. Principalul beneficiu al mierii este că nu este produs de oameni și oferă organismului mult mai multe vitamine și minerale decât majoritatea suplimentelor chimice. Astfel, mierea este practic de neînlocuit în dieta umană. Cu toate acestea, corpul felin poate beneficia de acest produs, cu moderație..

Pentru a evita otrăvirea, nu forțați mierea pe pisică. Animalele, în conformitate cu instinctele lor naturale, determină în mod independent ceea ce lipsește în corpul lor. Puteți da pisicilor să mănânce miere, în funcție de doza recomandată, dacă mănâncă inflorescențe de plante pe stradă sau acasă.

Dacă un produs precum mierea apare în dieta animalului dvs. de companie, ar trebui să fiți foarte atenți la alegerea acestuia. Este important să folosiți numai miere de înaltă calitate, care va aduce beneficii într-adevăr corpului animalului de companie..

Luați în considerare următorii factori atunci când alegeți mierea:

  • Prezența unui miros acru;
  • Prezența spumei și a bulelor;
  • Depozitare în recipiente metalice.

Toate acestea indică faptul că mierea este stocată incorect. Aveți grijă și aveți grijă de animalele de companie.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile pot mânca miere?