Fapte interesante despre pisici și pisici

Pisicile sunt animalele de companie ale multor oameni. Dar cât știm despre ele? Cu siguranță toată lumea a auzit povestea modului în care o pisică a ajutat la descoperirea iodului, care este folosit pretutindeni astăzi. Animalul a răsturnat baloane cu diferite materiale, după amestecarea cărora a fost posibil să se descopere o substanță atât de utilă. Mai jos veți găsi fapte interesante despre pisici și pisici care pot surprinde orice persoană.

Pisică albă domestică

Nu este un secret faptul că pisicile au nevoie de mustăți pentru atingere. În medie, lungimea lor nu depășește 7 centimetri, dar am reușit să găsim un animal ale cărui mustăți au aproximativ 20 de centimetri lungime. Pisica Missy locuiește în Finlanda.

De regulă, pisicile nu aduc câte un pisoi odată, descendenții lor sunt de 2-4 animale. Dar Antigona, care locuiește în Statele Unite, a născut 19 pisoi la un moment dat în 1970. Și pisica Dusty a reușit să îndure și să nască 420 de bebeluși în viața ei..

Pisicile sunt, de asemenea, renumite pentru înregistrările lor. O pisică scoțiană a reușit să prindă 28.899 șoareci în timpul vieții sale. Animalul a murit când avea 21 de ani. În medie, a prins 4 șoareci pe zi..

Pisici călătoare

S-a dovedit multă vreme că pisicile își pot găsi casa și proprietarul dacă se pierd. Există multe cazuri cunoscute când animalele au fost duse în pădure, dar s-au întors la proprietarii lor. O poveste a ridicat bâzâitul când o pisică din New York a parcurs o distanță de peste 3,5 kilometri și și-a găsit proprietarul. Faptul este că, când s-a mutat, a uitat animalul cu el și a venit într-o casă nouă după 5 luni, și-a luat locul obișnuit în colțul camerei, ghemuit într-o minge..

Pisica japoneză și-a găsit proprietarii, după ce a parcurs peste 1000 de kilometri. Animalul a fost donat unei familii de țărani, dar când una dintre fiicele lor s-a mutat, ea a decis să ia animalul de companie cu ea. Ajunsă într-un loc nou, ea a descoperit că pisica nu se găsea nicăieri, iar el însuși s-a întors un an mai târziu la proprietarii săi anteriori..

Sanatatea animalului

Pisicile se ling foarte des, nu numai pentru a se curăța de murdărie. În acest fel, ei ling ling substanțe care conțin vitamina B, care este necesară pentru reglarea stării mentale. Dacă animalul nu face acest lucru, va deveni foarte nervos și poate chiar să moară..

Pisica neagră își linge buzele

Puțini oameni știu că modelul de pe nasul unui animal este unic, la fel ca amprentele umane..

Temperatura normală a corpului poate fi numită intervalul de la 38 la 39,5 grade. Într-o stare calmă, pulsul animalului nu depășește 110 bătăi pe minut. Pentru ca o pisică să se bucure de mâncarea ei, aceasta trebuie să fie la aceeași temperatură cu animalul însuși. Un animal de companie fastidios poate refuza mâncarea caldă sau rece, oricât de foame îi este..

Un animal, ca o persoană, are diferite grupe sanguine: A, B, AB. După cum arată practica, rasele răsăritene și rusești au primul grup sanguin. Grupa B se poate întâlni, de asemenea, des. Dar AB este foarte rar în natură. Dacă o pisică are grupul B, atunci poate fi împerecheată cu orice pisică, iar dacă A, atunci numai cu o femelă care are un grup similar.

Durata medie de viață a unui animal este de 18 ani, dar un caz a fost înregistrat în istorie când un animal de companie a trăit 36 ​​de ani.

Pisicile sunt animale de companie unice, care pot zbura de până la 5 ori înălțimea lor și produc până la 100 de sunete, în timp ce câinii doar 10.

Așa cum spun faptele despre pisici și pisici, femelele sunt cel mai adesea dreptaci, iar masculii sunt stângaci. Și doar 25% dintre animale efectuează acțiuni cu ambele labele din față.

Nu credeți că toate pisicile adoră valeriana. Dacă există astfel de animale care nu reacționează în niciun fel la mirosul plantei. Doar animalele care au o genă specială vor adulmeca și linge substanțe. Dar nu ar trebui să vă răsfățați adesea animalul de companie cu o plantă, deoarece poate muri de o supradoză..

Dacă o pisică este bolnavă, atunci în niciun caz nu trebuie tratată cu medicamente pentru om, deoarece chiar și aspirina poate duce la moartea animalului, ce putem spune despre medicamentele puternice. Dacă animalul dvs. nu se simte bine, trebuie să-l arătați medicului veterinar.

Aspect animal

Puțină lume știe, dar majorității animalelor le lipsește genele. Pisicile au cei mai mari ochi ai oricărui animal în raport cu înălțimea și greutatea lor. Dacă animalul are o nuanță verde de ochi, atunci luminile intermitente pot fi văzute la o distanță de până la 80 de metri.

Pisică cu ochi verzi în iarbă

Măturarea cozii indică o alegere viitoare. De exemplu, dacă un animal se gândește dacă trebuie să iasă sau nu afară, stând în fața unei uși deschise, coada lui se va mișca. Când va lua o decizie, coada se va opri treptat..

Este foarte rar, dar totuși puteți găsi o pisică roșu-negru în natură. Și dacă se naște un astfel de specimen, atunci acesta va fi steril. Problema este că un astfel de animal are doar un set feminin de cromozomi..

Mâncare pentru pisici

Pentru a vă hrăni pisica, trebuie să cunoașteți câteva fapte despre nutriția acesteia. Mulți proprietari, văzând cum un animal adulmecă mâncarea, consideră că este pretențios și adulmecă dacă trebuie să o mănânce sau nu. De fapt, nu este cazul. Iar animalele vor verifica temperatura mâncării în acest fel, pentru a nu se arde singuri. Trebuie să știți că pisica nu vede ce se află sub nas, motiv pentru care nu mănâncă imediat mâncarea pe care ați pus-o.

Se știe că nu toate pisicile vânează șoareci. Dar cei care le mănâncă economisesc până la 10 tone de cereale pe an. Pielea rozătoarelor are cea mai mare valoare, deoarece este bogată în oligoelemente, în principal sulf. Animalele au nevoie de el pentru sănătatea și frumusețea hainei lor..

Alte caracteristici ale animalelor referitoare la hrană includ următoarele:

  • animalele nu suportă mirosul de citrice;
  • dulciurile pentru pisici nu au gust;
  • nu este nevoie să hrănești pisica cu hrană pentru câini, deoarece necesarul lor de proteine ​​este de 5 ori mai mare.

Odihnește-te și dormi

Pisicilor le place foarte mult să doarmă și este greu să nu observi dacă ai un prieten cu 4 labe în casa ta. Timpul mediu de somn al unui animal este de 18 ore, ca cel al unui nou-născut. Nu treziți pisica, lăsați-o să doarmă cât vrea.

Materialul preferat al pisicilor este hârtia foșnitoare pe care va dormi animalul de companie. Cu siguranță, ați observat adesea cum, jucându-se, animalul a adormit printre cearșafurile pe care le-a mototolit. Acest material este moale și cald la atingere. Animalelor nu le plac foarte mult spațiile închise și, prin urmare, este necesar ca toate ușile din casă să fie deschise..

Pisica doarme

Animalele aleg un loc de dormit pe baza trăsăturilor lor de caracter. Dacă animalul este sociabil și foarte pasionat de afecțiunea umană, atunci spătarul unui scaun sau al unei canapele este considerat un loc convenabil pentru acesta. Dacă proprietarul nu se supără, atunci ei pot dormi în poala lui sau în papuci.

La fel ca oamenii, pisicile au vise, dovadă fiind faptul că își mișcă mustățile și urechile în timpul somnului. Dar ceea ce visează animalele, oamenii de știință nu au reușit încă să le identifice. Un mascul are nevoie de 10 ori mai multă zonă de odihnă decât o femeie.

Culorile preferate

Multă vreme, oamenii de știință au crezut că pisicile nu pot distinge culorile. Cu toate acestea, după numeroase studii, a fost posibil să se demonstreze că un animal, ca și o persoană, este capabil să distingă nuanțele. Culorile lor preferate sunt următoarele:

  • purpuriu;
  • Burgundia;
  • roșu;
  • cireașă.

Acest lucru poate fi explicat simplu, deoarece toate acestea sunt nuanțe ale unui fel de mâncare preferat pentru pisici - carnea. Studiile au arătat că animalelor le plac maro și galben. Dar din nuanțele de portocaliu și albastru, pisicile încep să intre în panică - poate că acest lucru se datorează fricii de apă și foc. A fost posibil să aflăm că pisicile de diferite nuanțe reacționează diferit la culorile grozave, ceea ce înseamnă că fiecare animal are propriul său favorit.

Animale în serviciu

Dacă nu ați auzit niciodată de faptul că și animalele de companie pot face treaba, atunci faptele despre pisici și pisici vă vor surprinde. Aceste animale pot recunoaște mirosurile mai bine decât câinii. În primul război mondial, a fost creat un detașament de animale care a detectat apariția gazelor otrăvitoare în aer..

Există un birou poștal în Londra unde doar pisicile lucrează și chiar sunt plătite. Sarcina lor principală este de a proteja pachetele de rozătoare. Animalele desfășoară această activitate de 130 de ani..

Pisica într-o valiză

Pisicile sunt animale inteligente și chiar și un nou-născut poate supraviețui fără mamă. Desigur, la început îi va fi dificil să navigheze în spațiu, dar în timp animalul se va obișnui și va dezvolta abilitățile unui animal adult. Nu credeți că animalele se tem de apă. Dacă au nevoie, vor urca chiar într-un rezervor pentru pradă. Și când proprietarii încearcă să le spele și să le forțeze în apă, pisicile simt pericol și pot manifesta agresivitate.

Acestea nu sunt toate fapte interesante despre pisici și pisici, ci doar cele mai remarcabile și memorabile.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Fapte interesante despre pisici și pisici