Pisicile persane: o atingere a sufletului de lână

Gândire liniștită, confort la domiciliu, comunicare plăcută și unitate spirituală - toate acestea sunt pisici persane. Pisicile, care sunt create pentru viață alături de o persoană din vremea noastră - agitată, mereu în grabă și apreciind astfel momente rare de seninătate absolută. Stai jos, îți voi pune capul în poală și voi alunga toate grijile. Mângâie blana moale și oboseala se va retrage. Uită-te în ochii mei isteți - înțeleg totul, nu trebuie să explic ...

Referință istorică

Din păcate, nu există informații fiabile despre originea singurei rase de pisici cu păr lung din lume. Probabilii strămoși ai persilor moderni au fost descoperiți pe teritoriul Iranului deja în secolul al XVII-lea. Călătorii au introdus contrabandă animale spectaculoase în Italia și Franța. Pisicuțele au costat mulți bani și au fost o adevărată exclusivitate împreună cu pietre prețioase, condimente de peste mări și țesături rare. Aceste pisici s-au odihnit pe poalele cardinalului de Richelieu, Ludovic al V-lea, Marie Antoinette și ale altor persoane cu sânge albastru.
Istoria modernă a dezvoltării rasei a început în Marea Britanie. Persanii au fost arătați deja la primele expoziții, standardele au fost dezvoltate și remodelate, aspectul unei frumuseți pufoase s-a schimbat foarte mult. În moștenirea de la strămoșii îndepărtați, au primit păr lung și o dispoziție imperturbabilă, iar orice altceva este rezultatul multor ani de muncă a crescătorilor.

Aspect

Pisicile mari, îndesate și musculoase dau impresia unor animale încrezătoare, curajoase, dar leneșe. Capul este mare și rotund, cu fruntea largă. Urechile sunt mici, rotunjite. Gâtul este scurt, umerii sunt puternici și dezvoltați. Spatele este larg, pieptul este rotund. Coada este destul de scurtă, groasă, vârful este rotunjit. Pisicile persane trebuie să fie construite armonios - mari, rotunde, puternice și pufoase pe toate părțile.
Lungă, moale, foarte plăcută la atingere, lâna evocă admirație și respect pentru proprietar, care nu a scutit niciun efort în păstrarea acestei bogății de lână. Peste o sută de variante de culoare! Este important ca culoarea ochilor mari și rotunzi să fie în armonie cu culoarea hainei spectaculosului persan..
Fațetele celebre ale pisicilor persane, datorită cărora reprezentanții acestei rase sunt comparate fie cu pechinez, fie cu purcei adorabili, pot fi de trei tipuri:
- clasic. Botul seamănă cu profilul unei pisici obișnuite, dar puțin mai scurt. Nasul este situat sub ochi, trecerea de la frunte la nas (picioare) este netedă. Cea mai sănătoasă varietate de persani-
- modern. Botul pisicii persane este plat, partea din spate a nasului este situată aproximativ la nivelul pleoapei inferioare. Așa-numitul tip „deschis” - pisica are un aspect deschis, binevoitor-
- extrem. Botul este puternic aplatizat sau chiar „apăsat” în cap. Fălcile sunt deformate, pe frunte și în zona nazolabială există pliuri adânci, care fac ca pisica să pară mohorâtă și nefericită. Nasul este situat aproape între ochi.

Caracter

Pisicuțele adorabile, aceste mici bile de păr pe picioarele rapide, sunt curioase și mobile. Copiii sunt atrași de o persoană, apreciază comunicarea și jocurile comune. După ce s-a maturizat, persanul se transformă într-o adevărată regină - stăpână pe sine, mândră de ea însăși, inaccesibilă. Aceste pisici sunt minunate pentru persoanele care nu pot petrece mult timp acasă. Persii suportă calm singurătatea, dacă în restul timpului proprietarul le dă dragoste și afecțiune.
Pisicile nu sunt prea mulțumite de compania unui copil zgomotos enervant, dar manifestă agresivitate doar în cazuri extreme. Dacă îi explicați copilului că animalul de companie trebuie tratat respectuos, persanul va participa cu plăcere la agitația copiilor.
Aceste pisici nu-i plac agitația din jurul lor, preferând să stea într-un loc retras până când oaspeții veseli se dispersează la casele lor. Persii au un sistem nervos puternic, nu cad în stres din cauza sunetelor puternice și din abundența mirosurilor altor persoane, dar este sub demnitatea lor să acorde atenție străinilor.

Întreținere și îngrijire

Doar o pisică îngrijită va fi maiestuoasă, atrăgătoare de atenție și uimitoare. Această rasă nu este pentru proprietarii leneși, persanii necesită îngrijire zilnică.
Ochii care curg constant trebuie șterși în fiecare dimineață cu un tampon de tifon înmuiat în apă fiartă caldă. Liniile lacrimale trebuie îndepărtate cu produse cosmetice speciale. Pentru a preveni căderea lânii persane în încurcături, pisica trebuie să fie pieptănată zilnic. Ei scaldă pisicile din această rasă o dată pe lună, întotdeauna cu șampoane bune folosind balsamuri și balsamuri.
Mai ales pentru persoanele care se tem de fața păpușii persane, dar care nu doresc să se împovăreze cu îngrijirea complexă a unei haine bogate de blană, există exotice - o copie exactă a perșilor, dar într-o haină de pluș.

Sănătate

Pentru o atractivitate atât de neobișnuită, pisicile au plătit un preț ridicat. Aceste animale sunt susceptibile la multe boli genetice care se manifestă cu o regularitate de invidiat. Asimetrie maxilară, boli oculare, dificultăți de respirație, boala de rinichi cu chisturi multiple - departe de o listă completă a ceea ce poate întâlni proprietarul atunci când cumpără un pisoi la cel mai apropiat magazin de animale de companie. Numai un crescător competent va avea suficiente cunoștințe și experiență pentru a elibera urmașii de afecțiuni ereditare.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisicile persane: o atingere a sufletului de lână