Cum nasc pisicile pisicile

Pentru a afla cum nasc pisicile, proprietarii buni aleg mai întâi un mire pentru animalul lor de companie. La prima vedere, alegerea unui partener pentru o pisică nu este atât de dificilă. Mulți proprietari fac publicitate pe site-uri speciale pentru iubitorii de pisici. Uneori cunoscuții sau prietenii înșiși oferă serviciile animalului lor de companie. Dar când vine vorba de o anumită rasă, atunci nu este ușor să găsești un partener pentru o pisică. Mulți iubitori de animale își castrează pisicile pentru a le face viața mai ușoară pentru ei și animalul, așa cum cred ei. Dacă este posibil, puteți contacta un club special pentru animale pentru confort.

Dificultate de împerechere

Dacă procesul de selectare a unei pisici pentru un animal de companie este finalizat, alegerea a fost făcută, acest lucru nu înseamnă că toate dificultățile s-au încheiat. Dificultăți în timpul împerecherii cu o pisică:

 • niveluri scăzute de testosteron la o pisică în timpul împerecherii;
 • sezon și scăderea temporară a atracției;
 • prezența părului în jurul capului penisului pe mire (este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui medic veterinar pentru a-l îndepărta);
 • teritoriul altcuiva (este mai bine să te împerechezi acasă cu o pisică);
 • animalele nu se plăceau;
 • pisica și pisica nu se potriveau cu costumul (o pisică ar putea jigni o pisică de o anumită culoare când era un pisoi foarte mic)

Dificultăți de împerechere la pisici:

 • stres la mutarea la casa altcuiva;
 • sănătate precară, creșteri hormonale;
 • utilizarea medicamentelor pentru prevenirea estrului;
 • nu-ți place partenerul tău;
 • experiență de reproducere anterioară foarte proastă (pisică agresivă, violență);
 • prima căldură din anul curent (ovulația nu are loc chiar și cu o împerechere reușită);
 • nu-mi place teritoriul străin

Pe lângă dificultățile din timpul împerecherii, există o serie de recomandări pentru a ajuta animalele cu împerechere. Adesea pisica este ținută pentru a o face mai confortabilă pentru pisică sau animalele sunt lăsate în pace pentru câteva ore sau schimbă partenerul.

Sarcina la pisici

Semne

Prima manifestare a sarcinii apare după câteva săptămâni.

Semnele sarcinii sunt foarte vizibile:

 • activitate motorie scăzută (petrece mai mult timp culcat);
 • vărsături dimineața (asociate cu modificări hormonale în organism);
 • umflarea și decolorarea mameloanelor (devin roz);
 • apetit crescut (pisica cere să mănânce de două ori mai des decât de obicei);
 • schimbarea preferințelor alimentare (solicită mai multe produse lactate sau carne, pește);
 • o creștere a greutății corporale (crește unul sau două kilograme);
 • schimbări de dispoziție (nervos, îngrijorat);
 • apariția laptelui

Nutriție în timpul sarcinii

Alimentația pisicii în timpul gestației pisoiilor trebuie să fie completă și echilibrată. Numărul meselor este crescut, dar porțiile în sine sunt reduse, astfel încât pisica să nu câștige foarte mult în greutate și să îi fie mai ușor să nască. Cum se îmbogățește dieta unui animal? În primele săptămâni de sarcină, aportul de calciu este crescut. Poate fi orice produs lactat. Pisica însăși începe să arate anumite preferințe.

Corpul animalului înțelege de ce are nevoie. În a doua jumătate a sarcinii, trebuie să creșteți aportul de proteine. Puteți oferi carne de companie, nu pește gras.

Dacă viitoarea mamă are dificultăți în tractul digestiv, ar trebui să i se dea piure de legume, puteți adăuga ulei în terci. Este mai bine să amestecați terci cu fulgi de ovăz fierți, pui, curcan. După ce ați mâncat, este mai bine să vă oferiți drăguțului dvs. diverse produse lactate. Varza de ovăz sau de grâu va fi foarte benefică pentru pisica ta. Alimentele grase, afumate, sărate și prăjite trebuie excluse din dieta animalului. Înainte de a naște, este bine să dați ceaiului animalului din frunze de zmeură (pentru naștere ușoară, deoarece pisicilor le este greu să nască pentru prima dată). Este util pentru alăptare să se dea frunze de urzică (opărite).

Dacă pisica mănâncă alimente gata preparate din pachete, este necesar să alegeți o tocană de iepure cu legume, pui în jeleu. Merită să acordați atenție compoziției alimentelor; este mai bine să cumpărați pungi speciale pentru femeile gravide. De obicei sunt îmbogățite cu vitamine esențiale, minerale și suplimente speciale pentru o bună motilitate a intestinului. Chiar dacă animalul mănâncă alimente gata preparate, în orice caz, ar trebui să i se dea germeni de cereale. Vitaminele pentru pisicile gravide în tablete nu vor fi inutile. Pregătirile pentru helminți în timpul sarcinii nu trebuie administrate, pentru a nu dăuna viitorilor descendenți.

Pregătirea pentru naștere

Unde pisica naște

Un loc pentru naștere într-un mediu natural, pisica se poate alege cu ușurință pe sine. Înțelege că are nevoie de un loc întunecat, sigur, inaccesibil pentru câini și oameni. De obicei, un animal de stradă începe să caute un astfel de adăpost cu aproximativ o zi înainte de începerea travaliului. Aleargă, frământări, poate chiar agresive. Pisica de curte se ascunde în subsol, la mansardă, într-o cutie, sub un buștean, în niște tufișuri dese, chiar și pe acoperiș. Deși un animal din natură este mai adaptat la o viață independentă decât un animal de companie, o pisică care trăiește într-un apartament se comportă în mod similar..

Încearcă să intre în dulap, sub pat, în piatră, etc. Pentru a ajuta animalul de companie, cel mai bine este să pregătiți o cutie spațioasă sau o cutie specială pentru pisică și viitoarele pisoi. Este mai bine să puneți o pătură în adăpostul pentru animale, pliată de mai multe ori, iar deasupra unui scutec de unică folosință, veți avea nevoie de aproximativ o duzină de scutece în total. Acestea se schimbă în timpul nașterii. Ar trebui să fie ușor și confortabil pentru pisică să intre și să iasă din cutie, dar partea ar trebui să fie suficient de înaltă, astfel încât pisoii să nu poată să se târască afară. În apropiere, trebuie să plasați o tavă pentru gunoi cu umplutură, un recipient pentru băut, un castron pentru mâncare.

Ce trebuie pregătit în afară de locul de livrare

În timpul nașterii se pot întâmpla diverse surprize, așa că pregătește-te:

 • servețele de hârtie;
 • servetele umede;
 • foarfece sterile;
 • gluconat de calciu pentru injectare;
 • seringi;
 • alcool, peroxid de hidrogen;
 • bec de cauciuc;
 • tampoane de bumbac, fire;
 • petrolatum;
 • numărul de telefon al medicului veterinar dacă pisica naște fără prezența sa

Dacă pisica ta naște pentru prima dată, asigură-te că ești acasă când se nasc pisoii. În timp ce animalul este încă lipsit de experiență, nu trebuie lăsată singură. Situațiile sunt diferite, deci este mai bine să nu riști.

Durata sarcinii

Nu este întotdeauna posibil să spunem exact cât durează pisica să nască. Înainte ca ea să înceapă travaliul și să aibă pisoi, va dura destul de multe zile pentru a se pregăti pentru acest proces.. Sarcina animalului durează aproximativ două luni. Uneori, o pisică va merge dacă nu poate naște după șaizeci și opt sau șaptezeci de zile, atunci aceasta este deja considerată o patologie. În acest caz, trebuie să contactați clinica pentru ajutorul unui medic veterinar. Dacă totul merge bine, pisica este îngrijită corespunzător, atunci nu este nevoie să vă faceți griji. Principalul lucru este că animalul are o temperatură normală, nu există scurgeri vaginale excesive.

Pisica naște

Când are loc procesul nașterii

Puteți înțelege că o pisică naște prin lipsa poftei de mâncare, o scădere a temperaturii corpului. Comportamentul animalului se schimbă. Ea stă adesea pe oală. Apoi dopul mucos se desprinde, arătând ca o bucată ușoară, încep frunzele de apă și contracțiile. Pisica se teme, stomacul tremură. Deci primul pisoi poate sări pe podea chiar în coaja fructelor. Este posibil ca o pisică care naște pentru prima dată să nu-și dea seama imediat ce să facă în continuare. Aici este nevoie de ajutorul proprietarului. Trebuie să tăiați cu atenție vezica, bandajul și să tăiați cordonul ombilical, să eliberați căile respiratorii ale bebelușului folosind un bec de cauciuc.

O pisică cu experiență, care nu este prima dată când naște, mestecă în sine vezica urinară cu pisoiul înăuntru, o ajută să scape de mucusul căilor respiratorii, lingându-l cu atenție. Animalul însuși roade cordonul ombilical. În total, nașterea poate dura o zi. Bebelușii apar la intervale diferite, de la cinci minute la câteva ore. Când pisoii sunt mulți, nașterea poate începe prematur. Primul pisoi se naște la aproximativ cinci ore după contracții. Dacă pisica nu face față până în acest moment, trebuie să cereți ajutor medicului veterinar și să faceți o operație cezariană..

Se întâmplă că nașterea nu are prea mult succes. Și dacă pisica a născut un pisoi mort, motivele pot fi diferite. Dacă, la deschiderea vezicii urinare, nu s-au găsit patologii evidente în dezvoltare, atunci există mai multe motive: fie căile respiratorii sunt înfundate cu mucus, fie contracțiile au fost atât de puternice.

Uneori, pisoii doar născuți par să fie morți și, după stimularea respirației, își revin în fire și prind viață. Este necesar să întoarceți pisoiul cu capul în jos, să îl scuturați ușor și să ștergeți bebelușul cu un șervețel pentru a elimina excesul de lichid. Uneori, amoniacul obișnuit ajută la terapie intensivă..

Într-o așternut, un animal poate avea de la unu până la zece pisoi. O pisică poate naște pisoii imediat de la diferiți tați. Acest fapt este explicat destul de simplu. Structura neobișnuită a uterului, sub forma literei „U”, permite fertilizarea numărului de ouă produse de foliculi. Se crede că numărul de prieteni afectează și numărul de pisoi dintr-o așternut. Cu toate acestea, aproape toți experții observă că pisicile de rasă au întotdeauna un număr mic de copii. În timp ce pisicile din curte aproape întotdeauna dau naștere la descendenți mari.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum nasc pisicile pisicile