Poate o pisică sau o pisică să mănânce alimente crude?

Se crede că multe alimente pot fi hrănite unei pisici în forma lor crudă, originală, și nu i se va întâmpla nimic animalului. E chiar asa? Pot pisicile să mănânce carne crudă și alte alimente crude? Este hrana utilă pentru o pisică? Să încercăm împreună să analizăm această problemă mai detaliat și să înțelegem toate nuanțele.

Mulți, chiar și proprietari de pisici cu experiență, nu sunt de fapt foarte pricepuți în problema alimentării corespunzătoare a animalelor lor de companie. Se pare că nu este nimic dificil în asta - să hrănești mâncarea obișnuită pe care oamenii o mănâncă singuri și acesta este sfârșitul. Cu toate acestea, totul nu este atât de simplu, iar corpul fiarei tratează multe produse într-un mod complet diferit decât își imaginează oamenii..

După cum cred mulți adepți ai hranei crude, pisicile din natură nu își pregătesc propria hrană, ci își mănâncă prada crudă. Cu aceasta, oamenii susțin că pisicile trebuie hrănite cu alimente crude, spun ei, este mai sănătos și mai natural pentru corpul felin. Cu toate acestea, aici apare primul argument împotriva acesteia: animalele noastre de companie nu mai sunt acele pisici sălbatice care și-au primit hrana în natură, ceea ce înseamnă că, în cursul selecției și al coexistenței îndelungate cu oamenii, pisicile domestice și-au schimbat semnificativ stilul de viață, precum și digestia. De aceea nu există un răspuns unic la întrebarea dacă pisicile pot avea carne crudă - totul depinde de mulți factori. Să discutăm diferitele tipuri de alimente și efectele lor în forma lor brută asupra pisicilor domestice..

Pot mânca pisicile carne crudă? Oricât de mult am dori să ne idealizăm râsurile tandre, acestea sunt adevărate prădătoare, ceea ce înseamnă că dieta lor principală ar trebui să fie carnea în diferitele sale forme. Și aici apare întrebarea arzătoare - este posibil ca pisicile să aibă carne crudă sau ar trebui să fie procesată înainte de hrănire??

De fapt, pisicile pot și chiar au nevoie de carne crudă, deoarece stomacul și tractul digestiv sunt perfect adaptate pentru a obține energie din alimente bogate în proteine. Pisoii mici trebuie hrăniți cu carne crudă fără greș, deoarece dezvoltarea și formarea lor corectă depinde de aceasta, dar cu precauție și dacă sunteți sigur de calitatea cărnii.

Filet de vită în ambalaj

Cu toate acestea, există și un anumit pericol: carnea crudă conține foarte des ouă de diverși paraziți, care garantează că intră în animalul de companie cu carne crudă..

Cum poți salva pisica de la acești oaspeți neinvitați? Este simplu: înainte de hrănire, se recomandă congelarea cărnii timp de câteva zile - de obicei acest lucru este suficient pentru a ucide mulți paraziți cunoscuți.

De asemenea, merită luat în considerare faptul că pisicilor li se permite să hrănească numai carne de vită, deoarece carnea de porc este prea grasă pentru digestia lor și poate provoca tulburări de stomac. În plus, consumul de carne de porc provoacă adesea obezitate, care este foarte dăunătoare pentru organele interne ale animalului de companie. Carnea de vită, pe lângă toate substanțele nutritive esențiale, este o sursă excelentă de taurină, care este vitală pentru animalul tău în etapa de creștere activă și mai târziu în viață. Cu toate acestea, merită să ne amintim că există mult fosfor în carne, dar practic nu există calciu. Deficiența acestuia trebuie compensată fără greș, altfel pisica ta riscă să obțină oase fragile.

Dacă rezumăm toate cele de mai sus, atunci putem răspunde cu încredere la întrebarea dacă este posibil să se dea carne crudă pisicilor în mod afirmativ, dar înainte de hrănire carnea ar trebui să fie înghețată!

Pui crud și curcan

Pot pisicile să mănânce pui sau curcan crud? Ca și în cazul pelerinei animalelor mari, mulți crescători sunt interesați de o întrebare complet naturală: este posibil ca pisicile să aibă pui și curcan crud? De fapt, carnea de pasăre este o dietă foarte bogată în calorii, bogată în proteine, care, în plus, se caracterizează printr-un conținut redus de grăsimi, care are un efect benefic asupra sănătății pisicii. Și în ceea ce privește costul, care este important, puiul este mult mai ieftin decât carnea de vită, ceea ce înseamnă că mâncarea pisicii tale va fi mai ieftină..

Putem spune cu încredere că pisicilor li se poate oferi carne crudă de pui, cu aceeași avertizare ca și carnea de vită - este necesar un tratament termic cu temperaturi de până la -20 grade timp de 7-10 zile. Acest lucru asigură faptul că carnea nu conține paraziți, precum și microbi patogeni care pot infecta pisica..

Bucăți de file de pui

Atunci când investigați întrebarea dacă este posibil să hrăniți pisica crudă pisicilor, merită să luați în considerare faptul că puiul este bogat în proteine ​​și aminoacizi esențiali, dar există foarte puțin calciu în file. Opțiunea ideală de mâncare pentru o pisică ar fi o carcasă de pui întreagă, dar va fi problematic pentru un animal de companie să o mănânce. Atunci când utilizați un râșniță care vă permite să prelucrați oasele de pui, veți obține carnea tocată perfectă pentru hrănire, în care toți nutrienții, vitaminele și mineralele de care are nevoie animalul dvs. de companie pentru o viață deplină vor fi bine echilibrate..

Deci, devine clar dacă este posibil să hrănești o pisică cu pui crud - desigur, este posibil și chiar necesar, dar numai după prelucrare cu temperaturi scăzute. De asemenea, merită să vă asigurați că oasele lungi ale păsării nu se întâlnesc în mâncarea pisicii dvs. - chipsurile lor sunt foarte ascuțite și sunt destul de capabile să afecteze tractul digestiv al animalului. Acest lucru poate provoca probleme grave de sănătate și chiar moartea pisicii..

Prin urmare, nu fi leneș să verifici dacă există oase sau fragmente periculoase în carnea tocată pregătită pentru animal - acest lucru îți va salva pufosul de boli și tu de griji inutile..

Oua crude

De asemenea, crescătorii sunt îngrijorați de întrebarea - este posibil ca pisicile să aibă ouă crude. Se pare că nu merită deloc să dai ouă pisicilor, dar din punctul de vedere al alimentației corecte pentru prietenul tău cu mustață, ouăle de pui sunt foarte utile. Acestea conțin proteine ​​animale, care sunt foarte ușor de digerat și, în plus, o listă întreagă de vitamine și minerale de care are nevoie o pisică. Astfel, se poate argumenta că ouăle sunt o necesitate.

Ouă fierte și crude

Dar sub ce formă să le dai pisicii și merită să le hrănești pisicilor ouă crude de pasăre? Aici merită să acordați atenție posibilității periculoase a prezenței agentului patogen al salmonelozei în ouăle crude. Și dacă mai devreme se credea că ouăle de prepeliță sunt asigurate împotriva acestui lucru, astăzi Salmonella se găsește din ce în ce mai mult în prepelițe. Prin urmare, pentru a evita problemele de sănătate ale animalului de companie, se recomandă gătirea ouălor înainte de hrănire.

În acest fel, îți vei proteja pisica de boli și îi vei permite să obțină o mulțime de elemente și substanțe nutritive utile. Așa că am aflat răspunsul la întrebarea dacă este posibil să dai un ou crud pisicilor.

Pește crud

Pot pisicile să mănânce pește crud? S-a întâmplat că pisicile au fost întotdeauna asociate cu consumul de pește și lapte. Această amăgire există și astăzi în rândul oamenilor, dar dacă aceasta corespunde adevărului este o mare întrebare. Dacă despre lapte putem spune cu încredere că nu este potrivit pentru hrănirea unei pisici, deoarece nu este absorbit de multe animale adulte, atunci cu pești totul nu este atât de simplu.

Întrebarea dacă este posibil ca pisicile să aibă pește crud îngrijorează mulți crescători, deoarece peștele conține multe substanțe utile și de neînlocuit care au un efect pozitiv asupra dezvoltării și funcționării corpului felin. Dar există întotdeauna riscul de a vă infecta animalul de companie cu paraziți sau bacterii care trăiesc în pește crud și, în plus, nu orice tip de pește este potrivit pentru hrănirea pisicilor.

Friptură de somon cu condimente

Dacă decideți să vă hrăniți pisica cu un pește, atunci trebuie să uitați o dată pentru totdeauna de peștii mici de râu - există un număr imens de oase mici în el, în plus, peștii de râu sunt adesea afectați de helminți, care ulterior pot provoca o boală atât de gravă la o pisică precum opistyrhoz.

Dacă sunteți deja preocupat de întrebarea dacă unei pisici i se poate da pește crud, atunci cea mai bună alegere în acest caz ar fi un pește bun de mare sau de ocean, care nu are oase și multe proteine. Desigur, acest lucru nu este ieftin, cu toate acestea, hrănirea animalului cu pește nu merită - este suficient să adăugați câteva bucăți de pește gătit sau congelat la dieta unei pisici domestice de două ori pe săptămână.

Dacă îi oferi pisicii o mulțime de pește, acest lucru poate duce la manifestarea unor boli asociate cu lipsa vitaminei B1, care este descompusă activ de enzima tiaminază conținută în pește. Dar dacă știți când să vă opriți, atunci un pește sudat vă va ajuta animalul. Înainte de hrănire, trebuie să congelați peștele la o temperatură de -20 -25 grade timp de o săptămână. Acest lucru va scăpa cu siguranță carnea de pește de paraziți și bacterii cauzatoare de boli..

Ficatul crud

Pot hrăni ficatele crude la pisici? Pe fondul tuturor celorlalte organe de carne, ficatul arată mai mult decât atractiv: prețul este mult mai mic decât carnea, digestibilitatea este destul de mare, precum și conținutul bogat de vitamine și substanțe nutritive. Întrebarea dacă este posibil să se dea ficat crud pisicilor nu are un răspuns neechivoc, deoarece, în funcție de metoda de procesare, ficatul se poate întări și poate avea un efect laxativ..

Ficatul fiert se întărește puternic, dar crud, dimpotrivă, slăbește tractul digestiv al pisicii. Este necesar să se introducă subproduse în dieta animalului treptat, în cantități mici, în ciuda faptului că conțin destul de multe vitamine din grupa A și grupa B. Acest lucru are un efect bun asupra dezvoltării scheletului și ajută pisoiul să se dezvolte armonios. Cu toate acestea, vârsta optimă pentru ca un animal de companie să „treacă” la organe este de un an. La o vârstă mai timpurie, este mai bine să dați astfel de produse într-un conținut foarte mic, amestecat cu terci.

Ficat de pui fiert

Cu toate acestea, există o altă opinie. Esența sa este că ficatul este un filtru natural al corpului și, cu ajutorul acestui organ, se elimină diferite toxine și toxine. Aceasta înseamnă că, cu ficatul, pisica poate mânca toate "byaka" filtrate de aceasta. În plus, merită știut că paraziții sau agenții patogeni ai bolilor infecțioase periculoase pot fi în ficat.. Deci, oferindu-ți mustața, ficatul crud, riști să-ți infectezi animalul. Cel mai bine este să congelați măruntaiele bine (pentru câteva zile) în congelator, apoi să le dezghețați și să le turnați cu apă clocotită (dacă nu doriți să gătiți). În mod ideal, este încă bine să fierbeți ficatul, să scurgeți bulionul (la urma urmei, medicamentele și alte „gunoi” care s-au așezat în parenchimul organului vor ieși în el).

Acestea sunt toate informațiile pe care trebuie să le cunoașteți despre hrănirea mustaței crude. Drept urmare, putem spune că toate produsele sunt sănătoase, dar în proporțiile potrivite. Dezvoltând o dietă echilibrată pentru animalul dvs. de companie, îi veți oferi energie și putere pentru o viață deplină, care garantează longevitatea și absența bolilor asociate hranei necorespunzătoare..

Mai aveți întrebări? Le puteți adresa medicului veterinar intern al site-ului nostru în căsuța de comentarii de mai jos, care le va răspunde cât mai curând posibil..


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Poate o pisică sau o pisică să mănânce alimente crude?