Otita medie la pisici simptome și tratament

Boli ale pisicilorPisicile sunt cele mai sensibile la otita medie, deci apare destul de des, dar nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la acest lucru, deoarece nu este o boală fatală. Boala implică un efect inflamator care apare într-una dintre auricule și însoțește durerea și o ușoară senzație de furnicături în interiorul zonei afectate. Această boală are trei soiuri

, fiecare dintre ele are propriile sale caracteristici și caracteristici speciale și are, de asemenea, o metodă individuală de tratament.

unu. Exterior otita medie la pisici este cea mai ușoară formă a bolii. Este ușor de depășit și îndepărtat din corpul animalului, deoarece această boală într-un timp scurt poate afecta doar părțile exterioare ale urechii.

2. In medie otita medie la pisici - această formă se transformă adesea în otită medie cronică, deoarece inflamația pătrunde în ureche și începe să afecteze zona membranei timpanice.

3. Interior otita medie la pisici - această formă a bolii este cea mai dăunătoare și are consecințe negative pentru corpul animalului. În timpul acestei otite medii, majoritatea animalelor devin surde și afectate de numeroase afecțiuni. Deci, o infecție patogenă a otitei medii pătrunde în creier și provoacă consecințe greu de inversat.

De ce apare otita medie la pisici??

O pisică poate contracta boala într-o varietate de moduri. Majoritatea proprietarilor se înșeală adesea atunci când consideră că otita medie în urechile unei pisici poate începe doar din cauza hipotermiei sau a răcelii. infecții. Această boală are multe motive diferite pentru care poate apărea și dezvolta rapid în corpul unui animal sănătos. Deci, regiunea urechii are cea mai mare tendință de deteriorare, prin urmare insectele, precum și alte obiecte străine, vor juca un rol important în dezvoltarea bolii..

Principalele motive pentru care apare otita medie

 • Alergie.

Deci, subiectul este fie bacterie, la care simptomele alergice sunt provocate la un animal, pot provoca cu ușurință și în scurt timp debutul și răspândirea bolii auriculare la o pisică. Acest lucru se întâmplă deoarece microbii de tip alergic, care pătrund în corpul animalului de companie, schimbă întregul mediu de microflora din toate părțile organelor interne. Aceasta include secțiunea urechii animalului. După aceea, reacția alergică determină dezvoltarea inflamației, în urma căreia se formează una dintre formele otitei medii..

 • Insecte și paraziți dăunători.

Aspectul unui acarian al urechiiNu contează dacă animalul de companie este în casă cea mai mare parte a timpului sau își petrece timpul liber pentru plimbări, asistă în mod constant împreună cu obiectele din jurul său, oameni și animale. Orice animal de companie are șansa de a prinde o insectă sau un dăunător periculos. Deci, în majoritatea cazurilor, otita medie la pisici apare din cauza prezenței în urechea urechii bifează. Căpușa se simte grozav în urechea animalului, unde este confortabilă și comodă pentru a trăi și a se reproduce liber. Un astfel de dăunător contribuie, de asemenea, la dezvoltarea formei bolii și la pătrunderea infecției adânc în auriculă..

 • Deteriorări mecanice și vătămări.

Deci, diverse zgârieturi și răni pe urechi care rezultă din deteriora ramuri ascuțite, spini sau părți de plante, inflamează rapid pielea urechii și o fac vulnerabilă la creșterea bacteriilor și microorganismelor dăunătoare. Astfel de leziuni se vindecă adesea prost și încep să se descurce, ceea ce afectează negativ sănătatea urechilor și devine un adevărat pericol pentru pisică..

 • Ciuperca și alte microorganisme periculoase.

Diverse ciuperci și dăunători sunt folosiți pentru a prospera în medii umede și umede. De aceea urechea, care a suferit diferite tipuri de daune, va deveni un loc bun pentru formarea și reproducerea dăunătorilor bacterii. După ce se înmulțesc suficient și sunt destul de mulți, bacteriile se grupează și își continuă pătrunderea în ureche, mai aproape de timpan.

 • Rănit de diverse obiecte.

Dacă animalul este rănit de orice obiect tăiat sau ascuțit, acest lucru îi va afecta și sănătatea. Deci, rănile vor aduce și mai mult disconfort animalului de companie. Și astfel îi va pieptăna, crescând teritoriu înfrângere. Rana nu se vindecă pentru o lungă perioadă de timp, se înfierbântă constant și apoi se formează pe ea otita medie a stadiului inițial.

 • Comunicarea cu animalele de companie infectate.

Închide a lua legatura împreună cu alte animale poate acționa, de asemenea, ca apariția și răspândirea bolilor. De exemplu, pentru o perioadă scurtă de timp, o pisică sănătoasă va comunica cu o creatură care suferă de otită medie a urechii, ceea ce va duce la răspândirea rapidă a bolii la un animal sănătos..

 • Igiena precară a animalelor de companie.

Ceara urechiiUnele pisici suferă de scurgeri urechii mari. sulf. În același timp, proprietarul animalului de companie trebuie să monitorizeze cu atenție acest proces și să evite descărcarea abundentă. O cantitate mare de sulf eliberat este de obicei îndepărtată cu un tampon de bumbac, care trebuie mai întâi scufundat în apă fiartă..

 • Hormoni.

Crash-uri în fundalul hormonal al animalului cauzează adesea probleme în zona ochilor, a urechilor, precum și a pielii animalului. Dacă tratamentul acestei probleme nu este început la timp, va deveni și mai puternic și va dobândi un nou nivel de inflamație..

Tratamentul otitei medii la pisici

Examinarea animalului și stadiul tratamentului se efectuează numai cu ajutorul unui medic veterinar. Astfel de reguli sunt necesare, deoarece numai un specialist cu experiență poate înțelege și determina stadiul bolii, prevalența acesteia. Dacă te auto-medicezi acasă, poți agrava cu ușurință starea animalului tău de companie, ceea ce poate provoca meningită și chiar moarte..

Deci, medicul prescrie anumite curs tratament individual pentru fiecare pisică. Scopul principal în timpul tratamentului este de a suprima dezvoltarea infecției și de a elimina principala problemă a bolii - microorganisme dăunătoare care sunt capabile să se înmulțească mult timp și să urle urechile unui animal de companie.

Dacă otita medie este ușoară, atunci proprietarul trebuie să creeze o cronologie specifică când va curăța urechile animalului. Dacă deteriorarea este superficială, atunci cel mai adesea este necesar să se spele cu o soluție de 3% peroxid de hidrogen.

Tratamentul otitei medii la pisiciDacă există otită medie în stadiul mediu, medicul veterinar va prescrie un curs de tratament antibiotice și medicamente care reduc rapid și eficient inflamația urechii la o pisică. Dacă animalul are disconfort și durere, atunci aproape întotdeauna i se prescriu medicamente pentru durere sau injecții.

Când stadiul otitei medii este complex, medicul prescrie o mare complex tratament, care se efectuează nu numai pentru a vindeca pisica, ci și pentru a o proteja de o posibilă moarte. Cel mai adesea, animalele încetează să audă după tratament, deoarece atât timpanul, cât și canalul urechii vor fi complet deteriorate. Într-o situație atât de dificilă, este obișnuit să se prescrie o listă largă de medicamente și antibiotice, precum și să se efectueze un tratament regulat cu diferite medicamente..

Simptome de otită

Principalele simptome ale otitei medii la o pisică sunt destul de ușor de recunoscut. Otita medie nu poate fi confundată cu o altă boală a urechii. Dar, dacă proprietarul pisicii nu are suficientă experiență și nu a întâmpinat această boală, atunci ar trebui să știe că în timpul bolii apar următoarele simptome:

 1. Pisica încearcă să zgârie urechea dureroasă tot timpul, în timp devine roșie și inflamată..
 2. Animalul de companie poate avea dureri de foc sau dureri, animalul de companie nu vrea să petreacă timp cu proprietarul, evită mângâierea și nu își permite să fie mângâiat.
 3. Dacă stadiul otitei medii este cel mai mult periculos, apoi apar urechi și chiar umflături.
 4. Pisica ta poate avea febră.
 5. Urechile au un miros neplăcut și adesea apar pe ele formațiuni purulente.
 6. Pisica devine zvâcnitoare, poate reacționa rapid la mediu și pare înspăimântată..
 7. Pisica poate ignora încercările de a o hrăni, precum și să-i atragă atenția cu delicii..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Otita medie la pisici simptome și tratament