Mutați-vă într-o casă nouă - stres pentru pisică?

Se știe că un câine se atașează de o persoană, iar o pisică de o casă. Prin urmare, atunci când ne mutăm într-un loc nou, câinele nu este deloc supărat, deoarece iubiții săi stăpâni sunt în apropiere. Dar pentru o pisică, mișcarea este de obicei o dramă personală. La urma urmei, ea pierde ceea ce îi este atât de drag: colțurile ei preferate, locurile de pândă, posturile de observare etc. Și ce primește în schimb? Ce simte o pisică într-o casă nouă și cum să o ajute?

Casă nouă și o pisică în ea

Un loc complet necunoscut, nenumerotat, posibil plin de pericole. Și nu se știe încă dacă va fi posibil să te ascunzi în siguranță. Pe fondul unor astfel de experiențe, pisica poate deveni agresivă, poate începe să meargă la toaletă oriunde și chiar să nu mai mănânce și să bea. Desigur, acesta va fi un motiv suplimentar de îngrijorare pentru proprietari în timpul mutării. Prin urmare, merită să vă pregătiți din timp pentru a schimba locul de reședință al pisicii..

pisică în casă

Deci, cel mai bine este să transportați un prieten cu mustață după ce toate lucrurile au fost transportate și puse la locul lor, inclusiv boluri pentru pisici, tăvi și case. Prezența mirosurilor familiare într-un loc nou va calma puțin ronronul..

Cum să te comporti cu o pisică

Când o pisică ajunge la noua sa casă, cel mai probabil va încerca să se ascundă mai întâi. Nu te amesteca cu ea, acest lucru va crește doar panica pisicii. Faceți-vă afacerea cu calm.

Mai devreme sau mai târziu, curiozitatea va prevala, iar mustațele se târăsc spre explorare. Nu vă bucurați tare în legătură cu acest lucru - aceasta o va speria doar și bebelușul șist va reveni imediat la poziția sa anterioară. Poți vorbi cu ea cu afecțiune, sau chiar mai bine, să cumperi mâncare pentru pisici și să îi oferi răsfățul ei preferat.

Este capabil să recâștige temporar optimismul felin pierdut. Nu vă deranjați pasarica explorând încet un teritoriu nou, cameră cu cameră. Dar ... dacă este obișnuită să iasă, atunci la început într-un loc nou este mai bine să refuzi să mergi cu totul. În ultimă instanță, puteți folosi un ham pentru pisici. Atunci draga nu se va pierde și nu se va întoarce în vechea casă..

Dar ce se întâmplă dacă plecați în vacanță și doriți să stabiliți pisica cu rude sau prieteni doar câteva săptămâni? După cum arată practica, este mai bine să nu faceți acest lucru..

După cum sa menționat mai sus - pisicile sunt legate în primul rând de casă. Iar singurătatea este mult mai ușoară pentru câini.

În timpul vacanței va fi mai bine dacă rudele vin și au grijă de păsărică de 1-2 ori pe zi. Pisica o va face mult mai ușor decât mutarea într-o casă nouă..

pisică și casă nouă

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Mutați-vă într-o casă nouă - stres pentru pisică?