Pubertatea la pisici: când și cât durează estul?

Dacă aveți o pisică sau poate mai mult de una, atunci știți din prima mână despre starea lor emoțională specială. Da, este est la pisici sau est, vom vorbi despre asta acum.

O scurgere la pisici, spre deosebire, să zicem, de un câine sau de o persoană, nu este însoțită de scurgeri sângeroase. Cu toate acestea, este posibil să se determine cu exactitate că acest moment a venit. Indiferent de temperamentul animalului, comportamentul variază foarte mult..

Chiar și cele mai agresive păsări devin afectuoase, ronțăesc, se freacă de picioare, se răsucesc pe podea și nu părăsesc proprietarul. Deși uneori pot manifesta agresivitate. Dacă mângâi pisica într-o „stare interesantă” pe spate, chiar deasupra cozii, aceasta va pătrunde instantaneu pe podea, se va apleca, ridicând pelvisul și mutând coada în lateral.

o pisică este în căldură

Durata estului și evoluția acestuia

Durata estrului (estrului) la pisici este extrem de individuală, în medie durează 5-7 zile.

Procesul este natural, fiziologic și nu necesită intervenția umană, singurul lucru pe care îl puteți face este să observați natura și durata activității sexuale.

Încălcarea ciclului poate indica boli grave și poate necesita examinarea și consultarea urgentă cu un medic veterinar.

Perioadele lungi sunt tipice pentru pisicile care locuiesc în apartamente, precum și pentru animalele cu probleme tiroidiene sau ovare subdezvoltate. Estul prelungit (estru) poate indica o patologie ovariană (inflamație, chisturi, tumori).

sterilizare, sterilizarea unei pisici, est, estrus la o pisică

Manifestări externe negative ale estului

Puțini, dar mai degrabă niciunul dintre proprietarii de pisici nu este mulțumit de schimbările în comportamentul animalului. Țipete puternice în mijlocul nopții, isterice, încercări de a scăpa printr-o fereastră acoperită cu o plasă de țânțari. Toate acestea pot înfuria chiar și pe cea mai calmă persoană. Dar ceea ce absolut nu ar trebui făcut de proprietarii animalului în acest moment?

  • Nu loviți sau certați animalul nefericit. S-ar putea ca pisica în sine să nu se deranjeze să se culce într-o minge și să adoarmă bine, dar natura își are efect.
  • Unii, la sfatul prietenilor, vecinilor, scaldă pisica sau, mai rău, aruncă apă rece peste ea. Merită să spunem că acele jumătate de oră de tăcere care vor dispărea pentru lins nu te vor salva, iar pentru animal este un stres inutil.
  • Închiderea pisicii într-un dulap, toaletă sau frigider pentru a înăbuși un strigăt inimă nu merită. A fi într-un spațiu închis poate duce la probleme de sănătate mintală..
  • Lăsați pisica să iasă sau nu, decideți singuri, dar după plimbările ei, fiți pregătiți pentru apariția pisoiilor.

Întreruperea căldurii: toate avantajele și dezavantajele

Întreruperea estrului cu agenți hormonali este foarte frecventă în rândul deținătorilor de pisici..

Avantajele acestei metode

Aspectele pozitive ale recepției sunt că durata țipetelor nocturne este redusă la minimum. Crescătorii folosesc uneori astfel de produse dacă trebuie să omită sau să amâne împerecherea..

Pericol

Puteți apela la utilizarea medicamentelor hormonale nu mai mult de două ori pe an..

Neglijarea acestei reguli poate duce la perturbări hormonale dificil de tratat și poate duce la patologia organelor genitale, la dezvoltarea cancerului, mai des a glandelor mamare. Utilizarea frecventă și prelungită a medicamentelor care întrerup dorința sexuală în 70% din cazuri duce la castrare, dar deja la o vârstă mai matură, ceea ce este periculos și întotdeauna din motive medicale.

Pentru a atenua starea animalului și pentru un flux mai ușor de est, puteți folosi feromoni sau remedii pe bază de plante. Dar ar trebui spus că nu toți sunt supuși acțiunii lor. Cu toate acestea, în cazul valerianei, unii sunt nebuni după ea, alții pur și simplu nu o pot suporta.

Operațiune - rezolvarea problemelor?

Dacă vorbim despre intervenție chirurgicală, există două modalități despre care probabil a auzit toată lumea, acestea sunt castrarea și sterilizarea. Care este diferența lor?

  • Sterilizarea este o operație în care trompele uterine sunt ligate și uneori uterul este îndepărtat. Ca urmare, animalul nu poate avea descendenți, dar își păstrează pe deplin instinctele sexuale. Operația nu este eficientă pentru corectarea comportamentului, ceea ce îl face nepopular.
  • Castrare - cei care cred că această operație se aplică doar pisicilor se înșeală. De fapt, implică îndepărtarea glandelor sexuale atât la bărbați, cât și la femei. În timpul intervenției chirurgicale abdominale, uterul este adesea îndepărtat.

Beneficiile castrării

Operația poate rezolva majoritatea problemelor de comportament. Pisica devine mai liniștită și mai afectuoasă, dispoziția jucăușă și instinctul de vânătoare rămân într-o măsură mai mare. După castrare, nu trebuie să vă gândiți la o sarcină nedorită, mai ales atunci când animalul are patologii în care sarcina poate fi dăunătoare sănătății. Sau în timp ce este ținut cu o pisică.

Animalele castrate trăiesc cu 1-2 ani mai mult. Acest lucru se datorează faptului că pisica nu mai este expusă riscului de boli grave ale sistemului reproductiv, cum ar fi patologiile uterului, tumorile și chisturile ovariene..

Lipsa intervenției chirurgicale

Operația se efectuează numai sub anestezie generală, ceea ce reprezintă un mare stres pentru organism. Dar dacă animalul este tânăr și sănătos, atunci în majoritatea cazurilor, după testele preliminare, medicul acordă permisiunea. Medicamentele moderne pentru anestezie acționează cât mai blând posibil și sunt eliminate rapid din corp.

Se crede că, după operație, pisica devine letargică, neinteresantă și se recuperează întotdeauna la o dimensiune gigantică. Să spunem că există ceva adevăr în asta. Lipsa dorinței sexuale face animalul mult mai liniștit. Pisica cheltuie acum mai puțină energie și petrece mai mult timp mâncând și digerând-o pe canapea. Dar dacă nu cedați ochilor pisicii „flămânzi” și mențineți dieta corectă, pisica dvs. va menține un fizic excelent..

Se poate spune fără echivoc că castrarea este mai bună decât administrarea de medicamente hormonale. Această operație rareori provoacă complicații, iar perioada de recuperare a animalului nu este de obicei mai mare de două săptămâni. În ceea ce privește latura economică a problemei, o operațiune, în orice caz, va fi mult mai ieftină pentru dvs. decât consumul de medicamente dăunătoare pe viață..

Revizuire video a caracteristicilor estului și pubertății la pisici

  • Introducerea de jetoane speciale pentru pisici
  • Castrarea și sterilizarea: argumente pro și contra
  • Discutarea problemelor activității sexuale la pisici
  • Caracteristicile operațiilor pisicilor și pisicilor


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pubertatea la pisici: când și cât durează estul?