Pixiebob (pisică)

Pixiebob este o rasă unică de pisici care este adesea menționată în legendele americane. Marele E. Hemingway și mulți alți scriitori americani menționează, de asemenea, această rasă în lucrările sale. Există mai multe versiuni ale originii Pixiebobs..

Mutație aleatorie

Unul dintre ei spune că strămoșul rasei este pisica Pixie, care avea mai multe degete în plus. Ea a născut pisoi care au moștenit numeroasele degete ale mamei mele, în timp ce aveau o coadă scurtă, pe care o puteau moșteni de la tată.

O altă versiune presupune că coada scurtă este doar o mutație aleatorie. Dar oricare dintre aceste versiuni este corectă, pixiebob-urile seamănă în exterior cu râșii mici și mohorâți..

Aceasta este o rasă specială de pisici domestice și numele lor are, de asemenea, o origine interesantă. Tradus din engleză, „pixie” este un elf, iar „bob” este o coadă scurtă. Drept urmare, pixiebob este un elf cu coadă scurtă. Pixiebob nu este doar o rasă polidactilică interesantă, ci un grup separat care se caracterizează printr-un genotip special.

Recunoașterea rasei

Oficial, această rasă a fost recunoscută în 1995 în categoria TICA, iar din 1998 au primit dreptul de a participa la campionatele TICA alături de rase precum abisinian, persan etc. Prioritatea TICA este rasa pixiebob..

Există puțini reprezentanți ai rasei în lume și există mai multe motive pentru aceasta. Principala este că rasa Pixie Bob este considerată o comoară națională a Statelor Unite, prin urmare nu se recomandă exportarea acesteia în afara țării. În plus, pixiebobul nu tolerează călătoriile lungi foarte bine, ceea ce reprezintă un alt motiv pentru neproliferarea sa..

Pixiebobii moderni au păstrat trăsăturile de caracter caracteristice strămoșilor lor sălbatici - prudență și neîncredere. Cresc târziu, nu mai mult de 3 pisoi se nasc în așternuturi și numai în cazuri izolate puteți vedea mai multe așternuturi.

În același timp, pisicile din rasa pixiebob sunt capabile să le ofere stăpânilor lor dragoste și devotament, care pot fi comparate doar cu loialitatea câinilor..

istoria originii pisicilor Pixie-bob

caracteristici generale

Există boburi de pixie semi-lungi și cu păr scurt..

Caracter

Reprezentanții lor se pot adapta rapid într-o nouă familie, devin afectuoși și docili. Sunt minunați la sărituri, alergare, joacă, iubirea copiilor și găsirea rapidă a unui limbaj comun cu alte animale de companie care locuiesc cu ei. Chiar dacă boburile pixie arată puțin sălbatice, ele sunt de fapt amabile și blânde. Nu se tem de apă, spațiu deschis, temperaturi scăzute. Când un pixiebob își întâlnește proprietarul, acesta creează sunete interesante, o încrucișare între ciripit și ronronat.

Pisica acestei rase devine favorita proprietarului masculin. Acest lucru se datorează cel mai probabil faptului că comportamentul său este similar cu cel al unui câine. Aceste pisici, la fel ca mulți câini de rasă, sunt ușor de dresat și, chiar și fără eforturi mari, puteți antrena pisica cu cele mai simple comenzi.

Intelectualii, ei sunt în mod natural înzestrați cu o memorie bună și cu inteligență rapidă. Datorită acestor calități, ei învață rapid scopul tăvii și al zgârieturilor și, odată ce au învățat, nu se vor mai abate de la regulile de utilizare a acestora. Dacă doriți, îi puteți învăța pe piks cum să folosească toaleta și, cu mai multă sârguință, puteți spăla după voi. Perspectiva, după cum puteți vedea, nu este rea, având în vedere beneficiile acestei întreprinderi - reducerea costului umpluturilor de toaletă și economisirea timpului la curățarea și dezinfectarea tăvii.

Aspect

Pisicile acestei rase sunt destul de mari și mari, în timp ce masculii sunt mult mai mari decât femelele. Corpul lor este alungit cu mușchi bine dezvoltați și oase grele. Au un piept profund și puternic, o ușoară deviere pe spate ușor sub umeri.

Picioarele lor sunt masive, membrele anterioare sunt puțin mai scurte decât cele din spate. Labe sunt mari, de formă rotundă. Pisicile au coada dreaptă scurtă și joasă, uneori cu pauză. Lungimea sa poate fi de la 2,5 la 15 cm. Capul este mare, alungit, cu fruntea rotunjită și crestele frunții vizibile. Un nas larg și mare, iar la unii reprezentanți ai rasei poate fi chiar cu nasul.
Aspectul pisicilor din rasa Pixie bob

Urechile sunt largi la bază, cu capetele rotunjite, ușor deplasate înapoi. De obicei, ciucuri întunecate pot fi văzute pe urechi, ceea ce face pisicile foarte asemănătoare cu un râs. Gâtul lui Pixie Bob este scurt și gros. Ochii sunt în formă de migdale și de dimensiuni medii. Culoarea lor poate fi verde, galben auriu sau galben-verde. Lana lor are o proprietate specială - luminiscentă.

La părul scurt, haina nu este aproape de corp și nu este densă. Substratul fin este moale la atingere. Reprezentanții semi-cu părul lung ai rasei au un substrat slab exprimat, cu o densitate medie a stratului. Nu există o greblă lungă în jurul gâtului, iar pe obraji blana este lungă și formează un fel de perle. Pixii bobs pot avea agouti, tabby sau dungi..

Reguli de îngrijire și nutriție

Pisicile Pixiebob sunt nepretențioase în îngrijire.

Îngrijire

A avea grijă de pike nu este o afacere dificilă, dar, cu toate acestea, necesită ceva timp și atenție din partea proprietarului. Chiar și haina scurtă a multor reprezentanți ai rasei are nevoie de pieptănare săptămânală, deoarece este renumită și pentru densitatea și densitatea sa. Ca pieptene, se recomandă utilizarea unei mănuși de cauciuc cu vârfuri, un furminator popular pentru îndepărtarea părului în exces sau o perie obișnuită cu peri moi.

Este suficient pentru ei să dedice câteva minute să se pieptene blana, să se clătească ochii cu un tampon de bumbac umezit și, cel mai important, să facă totul pentru a vă simți dragostea.

Nu trebuie să-ți speli des boburile de pixie. Pentru ei este suficientă o baie pe lună. Pentru spălarea de înaltă calitate a stratului, se recomandă utilizarea șampoanelor speciale pentru pisici.

Pixiebob

Pixiebob se simte mult mai confortabil într-o casă privată decât într-un apartament din oraș - are nevoie de spațiu. Pisicuțele sunt îngrijite pe deplin de mama lor. Pisicile se năpustesc de 2 ori pe an - toamna și primăvara.

Alimente

Elfii cu coadă scurtă sunt, de asemenea, nepretențioși în alimente - sunt la fel de bine potriviți pentru alimentele uscate și carnea crudă. Un pixiebob își poate diversifica hrana cu un șoarece sau o pasăre prinsă. Dieta lor se bazează pe carne crudă cu conținut scăzut de grăsimi amestecată cu terci. O dată pe săptămână, puteți introduce fructe de mare, pește, ouă și brânză de vaci în dietă. Asigurați-vă că adăugați la alimente și ulei soluții de vitamine, pâine și ierburi proaspete.

Mancare pentru pisicile Pixie Bob

Sănătate

Reprezentanții rasei pixiebob nu au dezvăluit încă nicio predispoziție la boli genetice severe..

Pentru a vă menține animalul sănătos, el trebuie să ofere:

  • îngrijire corespunzătoare;
  • o dieta echilibrata;
  • vaccinarea la timp.

Cu toate acestea, dacă deveniți proprietarul acestei rase rare, este recomandat să arătați periodic animalului specialiștilor pentru examinare preventivă..

Iubiți-vă prietenul blând și blând și vă va încânta mult timp cu devotamentul și dragostea sa..

Recenzii proprietarului despre pixiebob

Am „scotocit” pe Internet și am colectat recenzii ale proprietarilor adevărați despre animale din această rasă. Poate că vă vor ajuta să decideți dacă cumpărați un pisoi pixie bob sau să aruncați o privire mai atentă la alte rase..

Ivan, 34 de ani: „Sora mea mi-a dat o pisică când am obținut un loc de muncă zilnic. Nici ea, nici bietul animal abandonat nu puteau suporta noul program. A trebuit să accept, să nu mă alunge pe stradă ... Prin ocupație - sunt freelancer, la asta a apelat dragul meu Olga, oferindu-mi o pisică cu aspect sălbatic. Dar după cum s-a dovedit mai târziu, înfățișarea lui a fost înșelătoare - pisica Arkhip a arătat imediat o prietenie sinceră, devenind pentru mine un fel de elf de casă (la care am visat după ce am citit diverse povești fanteziste). În plus, nu este necesară aproape nicio îngrijire. Îmi dedic aproape tot timpul liber animalului meu de companie, ne uităm la filme, ne jucăm, vorbim împreună ... Oh, regret un lucru: dacă ar putea să gătească și el ... Cea mai bună pisică pentru un burlac - pixiebob - recomand! "

Pixiebob

Natasha, 22 de ani: „Pisica mea preferată, Ada, este un pixiebob. La scurt timp după apariția ei liniștită în casa noastră, și-a făcut viața iadului. De aceea i-am numit acest nume, derivat din cuvântul „iad”. Firește, exagerez puțin și nu sunt deloc supărat pe ea. A fost chiar distractiv și chiar și acum nu ne plictisim: pisicuța continuă să ne „încânte” cu capriciile sale. Ea crește (are deja 4 ani), dar nu își pierde spontaneitatea și jucăușul copilăriei. Și este minunat! Uneori, desigur, vrei să o „dai cu piciorul” bine, pentru că se grăbește prin camere cu o viteză vertiginoasă, luând totul în cale și chiar urlând periodic, „ridicându-se” din propria nebunie. Dar cât de mult iubesc această „fată nebună” din ea, nici o altă pisică după Ada nu mi se va potrivi acum. Este distractiv și sănătos cu ea, iar când sunt tristă, ea se întinde lângă mine, se uită în ochii mei și înțelege totul ... Kisa mă ascultă într-un mod pe care nimeni din lume nu l-ar putea asculta. Obțineți un pixie bob - nu veți regreta niciodată, aceștia sunt cei mai buni prieteni din lume, loiali ca câinii! "

După cum puteți vedea, Pixie Bob primește recenzii foarte emoționante. După ce le-ai citit, vrei doar să obții un prieten păros și simpatic. Nu sunt de acord? Încercați să recitiți.

Pixiebob

Pixie Bob costă

Un pisoi pixie bob, al cărui preț variază de la 20 la 100 de mii de ruble, potrivit proprietarilor, merită. Costul este influențat de mai mulți factori - gen, un genealogie bună și respectarea standardelor rasei. Prețul unui pixiebob cultivat într-o creșă de elită va fi cu un ordin de mărime mai mare.

Pepiniere: unde sunt

Dacă vă întrebați de unde să cumpărați un pic de râs, nu vă faceți griji - există suficiente creșe pixiebob în Rusia. De exemplu, la Moscova această rasă poate fi achiziționată într-o canisă numită „Pisică sălbatică din Moscova”.

Dar în Ucraina nu există creșe în care să fie crescuți în mod specific pixiebobs. Singurul lucru, la Kiev, crescătorii profesioniști sunt angajați în creșterea pisicilor sălbatice, inclusiv Maine Coons, care arată ca niște pixuri..

Cu toate acestea, nu este o rasă atât de rară încât să fie imposibil de găsit. Și, dacă doriți, puteți cumpăra oricând un pixiebob de la crescători - specialiști în reproducerea pisicilor de rasă.

De asemenea, pe unele dintre fotografiile prezentate sunt pisici de la cainăria Russpixi și crescătorul acestei rase - Alexandra Gats (+79261690484).

Pixiebob

Pisoi Pixiebob

Pisicile Pixiebob nu „se plâng” de sănătatea slabă, dar 3 pui într-o așternut reprezintă limita pentru ei. Mai mult, nu se recomandă organizarea împerecherilor frecvente. Pentru ca sănătatea animalului de companie să nu fie zdruncinată, va fi suficient să aranjați împerecherea o dată pe an. Înainte și după naștere, femela reușește să redea puterea și să acumuleze energia vitală necesară.

La început, proprietarul nu trebuie să-și facă griji cu privire la pisoii nou-născuți - pisica mamă însăși va face față hrănirii și îngrijirii lor. Desigur, proprietarul poate participa întotdeauna la viața familiei feline, de exemplu, schimbând așternutul din cutie și hrănind gustos animalul care a născut.

Atunci când pisoii se obișnuiesc să se prindă singuri de la farfurie, pot începe să le hrănească cu alimente moi. Puteți alege ambele alimente comerciale pentru pisoi și puteți prefera hrănirea cu produse naturale sub formă de piure sau zdrobite - carne sub formă de carne tocată, terci în bulionuri. Atunci când alegeți această din urmă opțiune, nu uitați să adăugați vitamine pentru pisoi la mâncare..

Poți fi sigur: pisoiul pixiebob adult îți va mulțumi că ai grijă de el. Aceste animale magnifice pot fi cele mai loiale și afectuoase din lume..

În plus, o pisică adultă pixiebob poate deveni un bun vânător de rozătoare - strămoșii săi erau prădători sălbatici.

Recenzie video a rasei de pisici Pixiebob de la cainăria Russpixi


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pixiebob (pisică)