Ce alimente ar trebui să-ți hrănești pisoiul britanic acasă?

Britanici și scoțieni 21.02.2018 4,9 mii 3,3 mii 5 minute 2

Pisoii British Fold au o digestie sensibilă, sunt pretențioși la mâncare. Pentru ca bebelușii să crească sănătoși și energici, au nevoie de o dietă echilibrată. Unele pisici preferă preparatele preparate acasă, în timp ce altele le plac alimentele obișnuite. Dieta britanică se bazează pe carne. Cel mai bine este să le dați produse din carne de vită, care sunt bine digerate de stomacul delicat al bebelușului. Asigurați-vă că fierbeți carnea.

1 Nutriția pisoilor la vârsta de o lună

De obicei, pisoii lunari sunt încă hrăniți cu lapte matern. Dar uneori sunt înțărcați de la pisică la această vârstă, astfel încât bebelușii sunt transferați la hrana obișnuită. Pentru ca organismul să se poată reconstrui mai repede, în primele zile, mâncarea este combinată cu amestecuri de alimente și lapte.

Trecerea la alimentele solide se realizează în mai multe etape:

 • La vârsta de 1 lună, pisicilor trebuie să li se administreze o cantitate mică de produse lactate. Laptele crud de vacă provoacă probleme cu stomacul, deci cel mai bine este să folosiți preparate pentru sugari.
 • Britanicii sunt hrăniți cu carne naturală. Se recomandă să se dea mai întâi carne tocată fiartă măcinată din vițel moale sau vită.
 • Adăugați treptat în meniu fulgi de ovăz, gri sau terci de hrișcă cu lapte.
 • Produsele lactate fermentate sunt interzise până la 1,5 luni.
 • Puteți include brânză de vaci și iaurt în dietă. Ficatul fiert (pasăre sau carne de vită) ar fi util.

Pisoii lunari mănâncă de 5 ori pe zi. O porție este de 20-30 g de alimente, iar doza zilnică este de 100 g.

2 Meniu timp de 2-3 luni

La vârsta de 2 luni, pisoii mănâncă deja hrană obișnuită pentru pisici. La această vârstă, bebelușii încep să învețe despre lume, așa că ar trebui să primească un aport de energie pentru mișcarea activă dintr-o dietă completă..

Meniul micului animal de companie include următoarele produse:

 • iaurt, brânză de vaci, terci de lapte;
 • carne fiarta: iepure, pui, vitel, vita;
 • hrană pentru pisici conservată;
 • gălbenuș de ou.

Pentru ca pisoiul să se dezvolte sănătos, numărul de hrăniri este crescut de până la 7-8 ori pe zi.

La 3 luni, bebelușul crește semnificativ și devine mult mai puternic. La această vârstă, în dieta britanică sunt introduse produse mai diverse și la prețuri accesibile:

 • File de pește de mare fiert, ouă, pui fiert. De asemenea, o dată pe zi, se administrează alimente uscate, care sunt pre-înmuiate în lapte sau apă..
 • Legume, terci de orez, bucăți de carne fiartă slabă.
 • Kefir, iaurt natural.

Un pisoi britanic la această vârstă trebuie hrănit de 5-6 ori pe zi, iar porțiile sunt crescute la 40-50 g pe masă.

3 Dieta la 4-5 luni

Hrănirea unui britanic la 4 luni are propriile sale caracteristici:

 • Alimentele uscate la această vârstă ar trebui să fie ¼ din dieta zilnică totală a animalului. Frecvența hrănirii este redusă la 3-4 ori pe zi.
 • Este recomandabil să includeți mai multe legume și carne în dietă, care ar trebui să fie fierte.
 • Consumul de lapte este redus la minimum, deoarece pisoii nu mai au nevoie de el. Produsele lactate fermentate, de exemplu, chefirul și brânza de vaci, se administrează la fiecare 2 zile. Datorită acestui fapt, haina pisicilor britanice devine strălucitoare și matasoasă..

Când pisoiul atinge vârsta de 5 luni, atunci se va dezvolta nu numai caracterul, ci și dependențele de alimente. Se recomandă excluderea completă a laptelui din dietă, deoarece începe deja să fie slab digerat. În schimb, apa proaspătă fiartă este turnată într-un castron..

Dacă proprietarul începe să hrănească pisoiul britanic cu alimente naturale, atunci trebuie să includă în mod necesar carne în dietă în fiecare zi și o dată pe săptămână - pește, dar nu mai des. Utilizarea excesivă a acestuia duce la dezvoltarea bolilor tractului genito-urinar.. Legumele și cerealele sunt date unui animal dacă acesta le mănâncă cu plăcere. De câteva ori pe săptămână, pisoii sunt hrăniți cu ouă de prepeliță, iaurt, brânză de vaci, bucăți de organe fierte. Numărul de mese - de 3-4 ori pe zi.

4 Alimente interzise

Trebuie să știți ce nu puteți hrăni cu un pisoi britanic, pentru a nu-i face rău.

Această listă include următoarele alimente:

ProduseDăuna
Laptele vaciiConține un procent ridicat de grăsime. Dar este recomandat să-l dați până la 3 luni.
Pește și carne crudeAcestea pot conține un număr mare de ouă de helminți, ceea ce duce la infectarea pisoiului cu viermi sau infecție intestinală
Oase tubulareEle pot răni sistemul digestiv.
Cârnați, slănină, produse afumateAcestea conțin o mulțime de grăsimi și sare, din care cauză digestia sau metabolismul pot fi supărate.
Coacere, ciocolata, dulciuriAstfel de alimente duc la boli dentare și reduc imunitatea, iar ciocolata conține teobromină, care este otravă pentru pisici.
CartofiConține amidon pe care corpul felin nu îl poate absorbi
Leguminoase (soia, fasole, mazăre)Conduce la fermentare și balonare în intestine
Sare și condimenteProvoacă boli ale sistemului genito-urinar și ale rinichilor

5 Furaje industriale

Mâncarea industrială uscată și umedă face viața mult mai ușoară pentru proprietarul unei pisici britanice, deoarece nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la prezența mineralelor și vitaminelor esențiale în dietă și la echilibrul acesteia. Atunci când alegeți un produs, ar trebui să vă concentrați asupra mărcii și producătorului. Există linii premium și super premium. Acest grup include mărci precum Royal Canin, Matisse, Brit, Flatazor. Sunt mai scumpe decât de obicei, dar componentele compoziției din ele sunt echilibrate corect, iar concentrația de nutrienți este maximă.

Cerința zilnică este indicată pe ambalajul alimentelor, trebuie respectată. Pisicile Rasa britanică este predispusă la creșterea în greutate, ceea ce poate provoca stres suplimentar asupra articulațiilor și dezvoltarea unui număr mare de boli. Dacă vă hrăniți animalul de companie numai cu alimente gata preparate, atunci acesta trebuie să fie prevăzut cu apă curată, deoarece lipsa acestuia contribuie la formarea urolitiazei.

Un produs de calitate ar trebui să fie 70-80% carne. Dacă aveți dificultăți în alegerea unui brand, trebuie să contactați un specialist. Sfaturile medicului veterinar vă vor ajuta să determinați mărcile cele mai potrivite pentru pisoi, ținând cont de caracteristicile sănătății sale.

Alimentele umede și uscate nu trebuie hrănite în același timp în timpul aceleiași hrăniri. Consumul unui produs umed poate fi fie o masă completă, fie o gustare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Ce alimente ar trebui să-ți hrănești pisoiul britanic acasă?