Este posibil să se administreze suprastină unei pisici pentru alergii

Suprastin

În articol voi vorbi despre medicamentul Suprastin și despre modul în care este administrat pisicilor. Voi descrie mecanismul de acțiune și compoziție. Voi enumera indicațiile pentru utilizarea suprastinei la pisici și voi da doza. Vă voi spune dacă există analogi și care este costul acestuia.

Forma de eliberare a medicamentului și compoziția

Produsul este disponibil în două forme de dozare:

 1. Comprimatele sunt albe, este posibilă o ușoară înflorire cenușie. Pe de o parte există un risc, pe de altă parte există o gravură sub forma numelui medicamentului. Tabletele sunt produse în cutii de carton, fiecare cu 2 blistere a câte 10 tablete. De asemenea, produsul este disponibil în sticle de sticlă cu capac de cauciuc (20 comprimate într-un borcan).
 2. Fiole de 1 ml, într-o cutie - 5 buc. Soluția nu are culoare; la deschidere se simte un ușor miros caracteristic.

Principalul ingredient activ al suprastinei este clorhidratul de cloropiramină, într-un comprimat - 25 mg, într-o fiolă - 20 mg. Soluția conține apă distilată ca componentă auxiliară.

Pe lângă substanța principală, comprimatele conțin: amidon de cartofi, 116 mg lactoză monohidrat, talc, amidon carboximetil sodic (tip A), gelatină și acid stearic.

Suprastin este produs în tablete și fiole injectabile
Suprastin este produs în tablete și fiole injectabile

Când Suprastin este prescris pisicilor și cum funcționează

Acțiunea principală este antipruriginoasă. Blochează receptorii histaminei H1, care sunt direct implicați în dezvoltarea reacțiilor alergice. Medicamentul are efecte sedative și antiemetice ușoare.

Suprastin trebuie administrat extrem de rar pisicilor..

Iată principalele indicații de utilizare:

 • manifestarea alergiilor (mâncărime severă, roșeață a pielii etc.) - o astfel de reacție se poate dezvolta după ce animalele mănâncă produse noi sau datorită utilizării comprimatelor antiparazitare, unele animale sunt alergice la puf, praf etc .;
 • vânătoare (unii veterinari îi sfătuiesc pe proprietari să dea suprastin dacă pisica sau pisica este în căldură sau se comportă neobișnuit - devine excesiv de agresivă sau, dimpotrivă, afectuoasă).
Medicamentul este prescris pentru alergii și dureri în timpul estului
Medicamentul este prescris pentru alergii și dureri în timpul estului

Dozarea pentru alergii

Comprimatele se administrează într-o anumită doză. Animalelor care cântăresc între 2,5 și 3,5 kg li se administrează o șesime din comprimat; pisicilor mai mari (3,5 până la 6 kg) li se administrează un sfert. Medicamentul este hrănit animalelor de companie o dată pe zi..

Are un gust suficient de amar.

Proprietarii recomandă câteva trucuri atunci când animalele de companie iau pastile:

 1. Puteți înfășura bucata de medicament în ceva gustos, cum ar fi o bucată de cârnați, cârnați sau carne. Unii proprietari fac o minge mică din pesmet și pun doza potrivită înăuntru..
 2. Comprimatul trebuie zdrobit în pulbere, turnat pe o lingură, apoi se adaugă puțină apă, se amestecă și se toarnă în gura animalului de companie pe rădăcina limbii. Această procedură se face cel mai bine cu un asistent. În loc de o lingură, puteți lua o seringă fără ac.
 3. Unii proprietari cumpără medicamente ieftine în capsule (de exemplu, Loperamidă), golesc conținutul din coajă, pun o bucată de tabletă în ea și hrănesc animalul de companie.

Dozajul soluției se calculează după cum urmează: 2 mg pe 1 kg de greutate. O pisică de dimensiuni medii care cântărește 4,5-5 kg ​​este prescrisă ½ fiolă de medicament, animalelor mici li se administrează 0,2-0,4 ml. Suprastin se administrează strict intramuscular, în cazuri severe, este permisă administrarea intravenoasă, dar numai sub supravegherea unui medic veterinar.

Comprimatul poate fi înghesuit în răsfățele preferate pentru animale de companie
Comprimatul poate fi înghesuit în răsfățele preferate pentru animale de companie

Efecte secundare și contraindicații

Multe pisici salivează abundent după ce au luat comprimate orale. Acest lucru se datorează gustului amar al medicamentului. Această afecțiune dispare singură în decurs de o oră. De asemenea, efectele secundare includ depresie, tremurături ușoare, somnolență..

Suprastina poate provoca tulburări intestinale.

Medicamentul este contraindicat pentru următoarele afecțiuni:

 • boli de inimă;
 • ulcer gastric sau gastrită sub formă acută;
 • intoleranță individuală la componente.
Suprastin poate fi administrat pisicilor însărcinate și care alăptează, dar numai după consultarea unui medic veterinar.
Instrucțiuni pentru suprastin
Contraindicații la suprastin

Depozitare și termen de valabilitate

Păstrați soluția și comprimatele într-un loc întunecat și uscat, la îndemâna copiilor mici și a animalelor de companie. Temperatura optimă - de la +15 la +25 grade.

Medicamentul își păstrează proprietățile timp de 5 ani de la data eliberării.

Cost și analogi

Prețul unui pachet variază de la 90 la 150 de ruble, costul mediu al unei soluții este de 130-150 de ruble.

Iată câteva analogii care sunt aprobate pentru pisici;

 • prima generație (au un efect pe termen scurt și multe efecte secundare) - Tavegil, Bikarfen, Diazolin, Teralen;
 • a doua generație (mai eficientă, dar poate afecta negativ sistemul nervos al animalului) - Fenistil, Tenset, Kestin, Astemizol;
 • a treia generație (cea mai eficientă, cu un număr minim de efecte secundare) - Cetirizină, Fexofenadină.

Suprastin nu ajută să scapi de cauza principală a alergiilor, ci doar ameliorează simptomele care deranjează animalul. Medicamentul trebuie prescris de către un medic veterinar numai după examinarea pisicii..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Este posibil să se administreze suprastină unei pisici pentru alergii