Oxitocină: cum să-ți înțepi pisica și câinele

OxitocinaOxitocina este un medicament utilizat în medicina veterinară pentru a stimula travaliul animalelor femele și pentru a îmbunătăți procesul de separare a laptelui de către glandele mamare. Să ne cunoaștem mai detaliat instrucțiunile de utilizare a acestuia.

Compoziția și forma eliberării

Oxitocina este un medicament care este o soluție incoloră, fără impurități mecanice și cu miros specific slab, ambalate în fiole de sticlă sau sticle de diferite dimensiuni: 10, 20, 100 ml. Recipientele pot fi transparente sau întunecate. Flacoanele sunt sigilate ermetic cu dopuri de cauciuc și capace speciale din aluminiu, iar fiolele sunt sigilate în condiții sterile.Oxitocina1 ml de soluție conține:

 • 5 UI sau 10 UI de oxitocină;
 • stabilizator;
 • conservant;
 • apă fără pirogeni.
Important! Înainte de a utiliza orice medicament, este necesară consultarea prealabilă cu un medic veterinar..

Proprietăți farmacologice

Oxitocina Este un înlocuitor artificial al hormonului hipotalamus, care intră în lobul posterior al glandei pituitare, de unde intră în sânge. Produsul stimulează în mod eficient mușchii netezi ai uterului, îmbunătățește contracția acestora și, într-o mică măsură, acționează asupra tonusului uterului. Fiecare flacon este etichetat în conformitate cu toate regulile pentru medicamentele utilizate în medicina veterinară..Medicamentul aparține celei de-a patra clase de pericole, adică este o substanță cu pericol scăzut.

Indicații de utilizare

Câine și pisicăConform instrucțiunilor de utilizare, oxitocina este utilizată la animalele de sex feminin cu naștere prelungită, cu hipotensiune arterială sau atonie a uterului, întârziere după naștere, sângerări uterine după naștere, mastită, pentru a stimula auto-curățarea uterului după naștere, pentru a trata endometrita (cu alte mijloace) și pentru a stimula secreția de lapte..

Ordinea de aplicare și doză

Acest agent este administrat animalelor prin diferite metode: sub piele, în mușchi, într-o venă, mai rar epidural..

Oxitocina este utilizată pentru câini, pisici, capre, oi, vaci, scroafe și iepe în diferite doze.Când medicamentul este administrat subcutanat sau intramuscular, rezultatul dorit vine în una până la trei minute, iar efectul durează până la 30 de minute. Când este administrat intravenos, medicamentul începe să acționeze în 30-60 de secunde.

Știați? Oamenii de știință australieni au descoperit că dozele mari de injecții cu oxitocină fac animalele imune la alcool.

Pentru câini

Pentru a ști cât de multă oxitocină trebuie să se injecteze un câine în timpul nașterii, trebuie luată în considerare metoda de administrare a medicamentului. Pentru administrarea subcutanată și intramusculară, sunt necesare 5-10 unități, iar pentru administrarea intravenoasă - 2-7 unități.

Aflați cum să detectați și să tratați un câine demodicoză, piroplasmoza, dirofilarioza, bursita cotului, lipsind.

Medicamentul trebuie injectat numai după nașterea primului cățeluș, este mai întâi necesar să faceți fluoroscopie, examinarea cu ultrasunete și să monitorizați ritmul cardiac câini. Nu ignorați aceste recomandări, deoarece un făt poziționat incorect poate provoca ruperea uterului animalului și chiar moartea acestuia. Nu vă asumați responsabilitatea, contactați un specialist.Oxitocina

Pentru pisici

Doza de oxitocină depinde de modul în care o injectați pisică: administrare subcutanată și intramusculară - 3 unități, intravenoasă - 2 unități, epidurală - 2 unități.Toate intervențiile medicale trebuie convenite cu medicul veterinar. Introducerea nu se efectuează până la nașterea primului pisoi, mai ales dacă fătul este blocat în canalul de naștere al animalului. Este necesar să se injecteze medicamentul nu într-o contracție (!), Și dacă nu există niciun efect, atunci după 20 de minute injecția poate fi repetată.

Aflați totul despre împerechere și pisici de sarcină- cum afectează sterilizare sănătatea animalelor de companie.

Măsuri de siguranță și igienă personală

Atunci când utilizați acest produs, trebuie respectate măsurile generale de igienă și siguranță:

 • nu lăsați recipientele goale de sub medicament pentru uz casnic, aruncați-le imediat;
 • spălați-vă bine mâinile după terminarea lucrului cu oxitocină;
 • dacă produsul ajunge pe piele sau pe suprafețele mucoase, clătiți-le imediat cu multă apă;
 • dacă apar semne ale unei reacții alergice, consultați imediat un medic;
 • nu lăsați medicamentul într-un loc unde copiii îl pot găsi.
Pisică la veterinar

Contraindicații și efecte secundare

Oxitocina nu trebuie utilizată în următoarele condiții:

 • fătul este mai mare decât norma;
 • făt cu deformări și dizabilități de dezvoltare;
 • făt greșit.
Complicațiile și efectele secundare după administrarea acestui medicament nu au fost identificate. Supradozajul poate provoca hiperstimulare uterină, vărsături, tahicardie și hipotensiune arterială.

Oxitocina se poate combina cu alte medicamente.În timpul utilizării sale pentru animale de fermă, nu există nicio interdicție asupra consumului uman de produse de origine animală.

Important! Dacă este necesar un efect rapid, atunci oxitocina se administrează împreună cu glucoza, în timp ce cantitatea sa este redusă cu 30%.
Oxitocina

Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

Medicamentul trebuie păstrat într-un loc uscat, întunecat, protejat, la o temperatură de +3 ... + 12 grade Celsius. Poate fi transportat la temperaturi care nu depășesc +25 grade Celsius timp de până la trei zile. Perioada de valabilitate a produsului este de doi ani de la data producției. Este interzisă utilizarea acestuia după expirarea acestei perioade..

Deci, am aflat scopul oxitocinei, compoziția, utilizarea, depozitarea, măsurile de precauție și dozarea acesteia pentru diferite animale. Utilizarea corectă a acestui medicament vă va ajuta animalul în timpul travaliului și va aduce bucurie de la apariția copiilor ei..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Oxitocină: cum să-ți înțepi pisica și câinele