Operațiune labe moi, recenzii ale proprietarilor despre îndepărtarea ghearelor la pisici

Cum se îndepărtează ghearele de la pisiciO astfel de operație precum labele moi este cunoscută de către toți iubitorii de animale și, în special, de iubitorii de pisici, deoarece pisicile fac cel mai adesea această operație. Procedura picioarelor moi este o intervenție chirurgicală, îndepărtarea operabilă a ghearelor, împreună cu gheara, zona de creștere este îndepărtată.

Iubitorii de pisici au fost împărțiți în două grupuri cu privire la această procedură, unii cu ambele mâini pentru o astfel de procedură, în timp ce alții sunt împotrivă, și chiar numesc această operațiune batjocură și sacrificare. Să luăm în considerare această procedură în detaliu..

Operație de îndepărtare a ghearelor „picioare moi”

Ghearele ar trebui eliminate în două cazuri:

  1. Pentru a proteja mobilierul tapițat, covoarele, covoarele și alte bunuri de deteriorarea ghearelor pisicii, pentru a vă proteja pe dvs. și pe cei dragi de zgârieturi.
  2. După cum a indicat medicul, adică, dacă pisica are epilepsie, ghearele se deformează și interferează cu pisica sau țesutul ghearelor este modificat structural și, de asemenea, îi conferă pisicii inconveniente sau chiar durere.

Cu al doilea caz, totul este clar, deoarece în aceste cazuri această operațiune este o necesitate. În ceea ce privește primul caz, atunci - această decizie trebuie atent analizată! Pentru aceasta sunt multe recenzii, atât pozitive, cât și negative. Proprietarul ar trebui să ia în considerare faptul că o pisică cu ghearele îndepărtate devine lipsită de apărare, și anume, nu va putea supraviețui în condiții de aer liber, adică nu va putea scăpa atunci când câinii atacă, urcă pe un copac, pot da înapoi atunci când sunt atacați, sau chiar doar prind un șoarece sau o pasăre pentru alimente. Prin urmare, plimbările pe stradă sunt contraindicate pentru astfel de pisici, ea poate trăi numai în condiții de casă, apartament. Cântăriți argumentele pro și contra înainte de a lua o decizie..

Procesul de operare la pisici

Dacă proprietarul a decis să facă această operațiune animalului său de companie, atunci merită să știm că:

  • Cum se îndepărtează ghearele de la pisiciGhearele sunt îndepărtate numai pe picioarele din față, deoarece pisica deteriorează covoarele și mobilierul.
  • Pisicii i se administrează anestezie generală.
  • Durata operației de îndepărtare a ghearelor 30-40 de minute.
  • Perioada postoperatorie durează 2-3 zile.
  • În perioada postoperatorie, ar trebui să existe bandaje pe picioare și trebuie purtat un guler.
  • În perioada postoperatorie, este necesar ca animalul de companie să rămână în cușcă și să folosească hârtie în loc de umplutură pentru toaletă.
  • În câteva săptămâni după îndepărtare, pisica are nevoie de o atenție deosebită, deoarece se va obișnui cu noile condiții de viață și în această perioadă animalul poate fi rănit.

Această operație pare ușoară doar la prima vedere, prin urmare, nu toți medicii veterinari și nu toate spitalele veterinare efectuează îndepărtarea ghearelor. Pentru a efectua o astfel de operație medicul veterinar trebuie să urmeze o pregătire specială. Unii au început pur și simplu să efectueze ei înșiși aceste operații fără niciun fel de antrenament, de unde și părerea că îndepărtează falangele împreună cu ghearele, că pisicile devin cu handicap și multe altele. Și totul se datorează pur și simplu faptului că operația a fost efectuată de o persoană nepregătită incorect..

Recenzii proprietarului privind îndepărtarea ghearelor la pisici

Ce spun proprietarii de pisiciPentru mine, o pisică nu este o favorită ușoară, pentru mine este o prietenă bună și loială, așa că sunt foarte amabilă cu ea.

Când ne-au dat pisica, i-au dat numele Oktyusha, avea doar 4 luni. Ea s-a arătat ca un pisoi activ și vesel, dar după o săptămână tapetul literalmente din tot apartamentul a început să se transforme în zdrențe, iar canapeaua și-a pierdut aspectul din cauza zgârieturilor.

Consiliul familiei a decis să lupte împotriva acestui lucru.

Am decis să tăiem mai întâi ghearele, dar acest lucru nu a avut niciun efect, deoarece ghearele au crescut rapid. Pisicii nu i-a plăcut această procedură, așa că a fost necesar să țineți una, iar a doua să o tăiați, în timp ce Oktyusha rezista foarte mult.

Am cumpărat tampoane pentru gheare, dar ea le-a scos foarte ușor.

Singurul lucru rămas este îndepărtarea ghearelor. Odată pentru totdeauna.

Au adus-o la clinică. Au decis să scoată ghearele de pe toate cele patru labe. În fața noastră, pisicii i s-a făcut o injecție. Au spus că va fi posibil să-l ridicați în 3 ore.

Când au venit după ea, ea își revenea deja din anestezie. Era evident că îi era greu. Labele ei erau în bandaje, a încercat să le rupă tot timpul și în prima noapte a încercat să se ridice, dar nu au putut face asta timp de 1-2 zile, așa că au trebuit să o țină.

A petrecut a doua zi în dulap. Ea a refuzat mâncarea. A trebuit să o duc la clinică pentru a primi o injecție de vitamine.

În general, pisica noastră s-a îndepărtat destul de repede și nu a simțit durere. Deja în ziua 4, ea a sărit, a fugit și a jucat. Apetitul a apărut imediat.

O săptămână mai târziu, cusăturile au fost îndepărtate, pisicii nu i-a plăcut foarte mult această procedură, a zgâriat toate mâinile medicului veterinar.

În general, totul este bun. Acum pisica se simte grozav. Fără complicații, ca „mersul s-a deteriorat”, „șchiopătând”, „s-a întristat”, nu a observat. A rămas aceeași răutate.

Nu consider această procedură o batjocură a unui animal..

Dacă luați sterilizare sau castrare, atunci este mult mai dureros și pot apărea mult mai multe complicații la un animal de companie.

Pisicile tolerează bine intervenția chirurgicală, numai că trebuie să acordați mai multă atenție și îngrijire în perioada postoperatorie și atunci nu vor exista consecințe negative.

Nu este deloc „schilodul unui animal sărac”. Dacă îți iubești pisicuța, de ce să nu-i faci conviețuirea mai confortabilă cu tine?

Olga Strekoza

Ghearele pisicii.Am o pisică foarte caracteristică, iar personajul nu este ușor. Odată cu vârsta, caracterul pisicii s-a deteriorat foarte mult. Dar după ce am avut un nou animal de companie - un câine, conflictele au devenit frecvente între ei, iar pisica lor începe. Odată ajuns la punctul că el în mod miraculos nu a zgâriat ochii câinelui. Veterinarul a oferit două opțiuni: 1) schimbați anti-zgârieturile la cap la fiecare 2 luni (sunt atașate la ghearele pisicii), 2) efectuați o operație de îndepărtare a ghearelor. În timp ce mă gândesc și mă familiarizez cu recenziile.

Irina

Lyuska mea aranjează parkour permanent pe coridor, rupe tapetul și strică canapeaua din piele, care, apropo, nu este ieftină. A devenit doar o răutate de nesuportat, dar principalul motiv pentru care am decis totuși să îndepărtez ghearele de la animalul nostru de companie a fost că, în timp, pisica a început să zgârie oamenii în față. Așa că a trebuit să merg la clinică pentru a vedea un medic veterinar.

O ieșire excelentă și nu credeți pe cei care spun că gheara este tăiată împreună cu falanga.

Marina
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Operațiune labe moi, recenzii ale proprietarilor despre îndepărtarea ghearelor la pisici