De ce șuieră pisica?

În primul rând, să aflăm de ce șuieră pisicile? Tradus din limba felină, aceasta înseamnă nemulțumire. Tigri, lei, leoparzi ... Pisica ta este același prădător, deși mic. Acest lucru este ușor de verificat când vedeți cum un animal drăguț se transformă brusc într-un monstru mârâitor. Lână la capăt, dinții dezgoliți, urechile aplatizate.

Cauzele agresiunii

În primul rând, trebuie să clarificați motivul furiei. Vom pleca de la presupunerea că animalul este sănătos. Pisica șuierătoare este speriată și poate fugi, dar poate mușca și zgâria. În viziunea unui animal, apariția oricărui obiect necunoscut și neobișnuit, un alt animal, o examinare medicală, mirosuri noi pot deveni un pericol. Chiar și unele acțiuni neașteptate ale proprietarului pot provoca agresiune.

Animalul fără adăpost pe care îl ridici poate avea experiențe de viață negative și poate percepe o persoană ca o sursă de rău și durere. Doar o atitudine amabilă și binevoitoare va ajuta aici. Dacă este o pisică necunoscută, atunci nu o atingeți, nu o apucați sau nu o strângeți. Lasă-o să te adulmece și să se obișnuiască cu mirosul. Lasă-o să fie convinsă de intențiile pașnice ale unei persoane și cel mai bine este să o tratezi cu ceva gustos.

Agresivitate neașteptată

Animalul tău a fost întotdeauna calm și afectuos, iar acum este nefericit când îl ridici? Motivele pentru care pisicile șuieră să se atingă fără un motiv aparent sunt adesea în boală. Uneori, un pisoi sănătos, dar fără experiență, poate „ridica vocea” către proprietar, atunci este mai bine să ignori aceste atacuri. Apoi va înțelege că acest comportament ar trebui rezervat pentru situații mai periculoase..

De regulă, pisicile sunt negative cu privire la apariția altor animale.. Extraterestrul poate invada mâncarea sau atenția proprietarului, așa că șuieratul este destinat să reamintească începătorului limitele. Pentru a evita această problemă, nu introduceți niciodată animalul de companie cu unul nou imediat. Lasă-i să se obișnuiască cu mirosul unul cu celălalt și cu faptul de a trăi unul lângă celălalt, atunci curiozitatea pisicii va învinge curând frica..

Oaspeții din casă

Uneori, o pisică domestică pașnică șuieră la o anumită persoană. Oaspetele poate mirosi „greșit”, în special un câine, sau odată ce oaspetele s-a comportat grosolan, iar uneori este chiar gelozie. Avertizați-vă oaspeții să nu vă atingă pisica sau să încercați să vă îngrijiți.

Pisicile de obicei nu șuieră la pisoii lor, dar pot reacționa dureros la apariția pisoiului altcuiva.. Dacă pisoii unei pisici au crescut deja, dar totuși încearcă să se comporte ca bebelușii și să urce să bea lapte, atunci pisica îi va alunga cu astfel de sunete - „ești adult, ai grijă de tine”.

Iubire și lupte

Toate animalele stabilesc limitele teritoriului lor folosind limbajul corpului, sunete și etichete. Înainte de a sări într-o luptă, pisicile șuieră și mârâie, indicând că sunt gata să lupte. Gâfâitul și șuieratul sunt un element indispensabil al jocurilor de împerechere. Pisica îi demonstrează pisicii că nu va renunța atât de ușor și el este obligat să aibă grijă de ea așa cum era de așteptat.

În lumea pisicilor, există o anumită ierarhie, ale cărei reguli trebuie respectate. Când două animale sortează lucrurile, ele șuieră și ele unul pe celălalt. Deci, ei determină cine este „mai rece”, animalul mai în vârstă și mai puternic domină, iar cel slab sau cel mai tânăr trebuie să se supună.

Rezolvarea problemei

Pisica șuieră la proprietar, în acest caz:

  • Aflați dacă animalul suferă;
  • Nu-l atinge, lasă-l doar să se ascundă și să se calmeze;
  • Încearcă să-i vorbești cu blândețe, nu face mișcări bruste neașteptate, dă-i ocazia să se asigure că nu există pericol;
  • Animalul dvs. este sănătos, dar agresiv oricum? Atunci merită să lucrezi la stabilirea unei relații bune cu el..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce șuieră pisica?