De ce pisica se repede în picioare

Proprietarii de pisici se confruntă adesea cu problema abraziunilor și a zgârieturilor. De ce animalul se grăbește să se ridice în picioare? Vom răspunde mai departe.

L ?? l ?? l ?? l ?? l ?? l ?? l ?? l ?? l ??

Instinct de vânătoare

De foarte multe ori pisicile atacă picioarele proprietarului din cauza instinctului de vânătoare, care nu are nicăieri de realizat acasă. Se imaginează pe ei înșiși la vânătoare, se joacă, se ascund și apoi brusc sar dintr-o ambuscadă. În același timp, se pot ascunde oriunde.

În ciuda faptului că comportamentul animalului de companie este cauzat de instinctele naturale, nu-l răsfățați pentru a evita zgârieturile, frica sau căderea bruscă. Mustră-ți animalul de companie cu o voce severă, făcând clar că astfel de acțiuni nu sunt pe placul tău. Evitați pedeapsa fizică, nu va da roade, ci va pune doar animalul agresiv față de voi.

Animalele de companie fac acest lucru mai ales dacă mănâncă, iar proprietarul trece în acest moment. Astfel se joacă și își protejează mâncarea în același timp..

Plictiseală

Animalul poate să se plictisească și să încerce astfel să vă atragă atenția. Animalul dvs. nu are compania dvs. sau încearcă să găsească singuri divertisment. Spațiile de joacă din casa dvs. pot ajuta, de asemenea, la rezolvarea acestei probleme..

Jucăriile pentru animale de companie pot fi achiziționate de la magazin sau făcute singure. Asigurați-vă că ați pus un stâlp de zgâriere în casă, unde pisica își poate ascuți unghiile și poate ameliora iritarea.

Este recomandabil să îi oferiți animalului de companie ceva timp în fiecare zi, astfel încât acesta să vă simtă dragostea și afecțiunea, pentru că îi lipsește în timp ce sunteți la serviciu.

Stare de sănătate proastă

Senzația de rău sau durere poate provoca, de asemenea, un atac. Un atac brusc de durere va determina pisica să se repeadă la tine, deoarece nu poate spune direct că are durere..

În cazul în care animalul de companie arată letargic și refuză mâncarea, ar trebui să îi arătați medicului veterinar pentru a exclude rănirea sau boala.

Jucausul

Animalul tău de companie poate avea o dispoziție jucăușă și nu știe unde să-și varsă energia. Astfel, animalul de companie încearcă să-l implice pe proprietar în joc, așa cum face și cu alte animale. Acest comportament este deosebit de comun atunci când pisica este singurul animal de companie din casă și nu are cu cine să se joace..

Pentru a împiedica animalul de companie să se grăbească în picioare, echipați-i spații de joacă în apartament, cumpărați jucării, acordați atenție și lucrați cu animalul.

Este ușor să stabiliți că acesta este doar un joc prin schimbarea atenției animalului de companie asupra unui alt obiect, de exemplu, dacă aruncați o minge, pisica va alerga imediat după ea. Dar agresivitatea sau durerea care au provocat atacul nu se opresc atât de ușor..

Animalul poate ataca picioarele stăpânului din cauza instinctului de vânătoare, a plictiselii, a dispoziției jucăușe sau a sănătății slabe. Nu lăsați animalul dvs. să facă acest lucru, certați-l cu o voce severă, dar evitați pedepsele fizice care nu vor aduce rezultate.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce pisica se repede în picioare