De ce a început pisica să scrie oriunde?

Dacă pisica a început să scrie oriunde? Mulți renunță imediat, crezând că este imposibil să înțărcați o pisică din această dependență. Dacă o pisică face pipi în locuri diferite, atunci se presupune că rămâne un miros și, prin urmare, va fi răutăcioasă din nou și din nou. Această afirmație nu este adevărată - este posibil să antrenezi o pisică să meargă într-o cutie de gunoi sau chiar pe o toaletă..

 • O cutie de gunoi confortabilă este foarte importantă pentru o pisică. Ar trebui să fie suficient de adânc, în lungime - de 1,5 ori mai lung decât corpul pisicii (dacă pisica ta are peste un an). Unelor pisici le place să scrie în tăvi mărginite. Există, de asemenea, pisici care nu acceptă o cutie obișnuită. Ei vor trebui să cumpere un dulap uscat (o casă cu tavă);
 • Umplutură tava. Pe lângă materialele de umplutură standard, se pot folosi nisip și rumeguș. Se deosebesc de umplutură prin faptul că nu absorb mirosul și absorb atât de bine. Puteți alege așternut lemnos, standard sau aromat pentru pisica dvs. în funcție de preferințele sale.

Un motiv obișnuit pentru care o pisică se comportă astfel se datorează așternuturilor necorespunzătoare. Pisicilor le poate displăcea, de exemplu, gunoiul din lemn sau nisipul. Dacă i s-au îndepărtat ghearele pisicii dvs., cel mai probabil va fi inconfortabil să călcați pe așternut. Ieșirea din situație este grila de pe tavă.

Reeducarea pisoiilor

Cu un pisoi, totul este relativ mai simplu - nu trebuie recalificat. În primele zile, va trebui să urmați pisoiul și să așteptați până când el vrea să scrie. Ștergeți bălta cu hârtie igienică sau hârtie igienică și puneți-o în tavă. Apoi scoateți bălta, tratați locul cu un preparat care conține clor. De asemenea, puteți pulveriza zona cu spray de descurajare..

Tava trebuie să fie în camera în care a scris pisoiul. Puneți niște așternut în tavă, puneți acea bucată de hârtie sau cârpă acolo, apoi duceți pisoiul în tavă. Trebuie să-și amintească unde este toaleta..

Sfat: în prima săptămână, nu spălați tava pisoiului, deoarece acesta este ghidat doar de miros. Puteți spăla tava numai dacă animalul are viermi.

Cum se recalifică o pisică adultă

De ce se pisează o pisică adultă oriunde? Cele mai frecvente cauze sunt dezechilibrul hormonal sau starea de sănătate precară. Reinstruirea unei pisici adulte pentru a scrie în locul potrivit este mult mai dificilă decât antrenarea unui pisoi mic să folosească litiera. Pe timpul va trebui să-ți părăsești afacerea și să începi să-ți crești animalul:

 • Va trebui să cumpărați o nouă cutie de gunoi pentru pisică. Ar trebui să fie spațios, de preferință închis. Pisicile apreciază foarte mult intimitatea și, prin urmare, vor căuta întotdeauna un spațiu de toaletă închis. De asemenea, puteți achiziționa un spray special care va speria animalele, împiedicându-le să scrie în locul greșit;
 • Dacă pisica începe să scrie peste tot, spray-urile descurajante vă vor ajuta foarte bine. Mirosurile de eucalipt, citrice, mentă sau ceai verde sunt foarte eficiente în această privință. De asemenea, puteți crea o atmosferă neplăcută pentru pisică cu propriile mâini, plasând sursa parfumului în locul potrivit. Există și spray-uri care atrag atenția pisicilor. Cel mai adesea miroase a rumeguș și a altor materiale care absorb bine umezeala;
 • Unii proprietari cred că pisicile sunt descurajate de mirosul de înălbitor. Preparatele cu clor sunt neplăcute pentru pisici, dar se pot obișnui. De aceea, trebuie să folosiți înălbitor numai pentru curățarea podelei și îndepărtarea mirosurilor;
 • Dacă spray-ul pe care îl doriți nu este în apropiere, puteți utiliza orice substanță cu miros înțepător. Unguentul de încălzire, balsamul „Zvezdochka”, ajută foarte mult. Utilizați aceste produse cu moderare, deoarece acestea pot deranja echilibrul membranelor mucoase nazale..

Dacă descoperiți că o pisică foarte ascultătoare a început să scrie oriunde, atunci cel mai probabil este supusă unui stres sever. Animalul de companie poate fi nervos din cauza lipsei de comunicare și atenție.

Când o pisică este stresată, urinând în locuri greșite, nu poți să-l certezi și să-l pedepsești, deoarece se va enerva doar cu tine. Continuă să-ți iubești animalul de companie, încearcă să te joci cu el și să-l mângâie mai des. Când pisica își dă seama că îl iubești cu adevărat, el va înceta să scrie pe podea sau pe mobilier. Dacă situația rămâne aceeași, merită să observați ce anume vă îngrijorează animalul de companie..

O modalitate excelentă de a oferi pisicii tale încredere în sine este să-i faci o casă (din carton sau să cumperi într-un magazin) și să o pui pe un deal. Pentru început, puteți pune casa pe pervaz și apoi pe dulap. Faceți casa cât mai confortabilă și caldă posibil, cât și confortabilă. Pentru a face animalul de companie confortabil, echipați intrarea în dulap sau pervazul ferestrei.

Boli ale sistemului genito-urinar

Pisicile sunt în mod natural foarte curate și nu vor scrie niciodată în casa lor. Dar, uneori, animalele antrenate pentru așternut încep să scrie oriunde. Acest comportament nu este întotdeauna un semn al educației slabe a pisicilor. Cea mai frecventă cauză este o afecțiune gravă, cum ar fi insuficiența renală. Cele mai frecvente boli asociate cu răutățile pisicii sunt:

 • Incontinenta urinara. Pisica nu face pipi în plus față de toaletă în mod intenționat - pur și simplu nu poate controla acest proces. De obicei astfel de locuri sunt pat, covor sau pantofi;
 • Incontinența urinară poate dezvolta ulterior procese inflamatorii, leziuni sau boli ale coloanei vertebrale, ectopie a ureterelor. De asemenea, pisicile pot suferi de aceste afecțiuni la bătrânețe;
 • Stres sever. Pisica începe să scrie în locuri ciudate și atipice, de exemplu, într-un ghiveci cu flori. Pisica poate fi geloasă pe proprietarul unui nou membru al familiei sau al unui animal de companie, plictisită sau îngrijorată de boala proprietarului. Adesea, pisicile prezintă gelozie față de nou-născuți, făcând pipi pe jucăriile bebelușului și alte lucruri. Într-o astfel de situație, este foarte important să calmezi și să mângâi pisica, să îi arăți că o iubești;
 • Urolitiaza sau ICD. Boala afectează pisicile mai în vârstă predispuse genetic, precum și pe cele care mănâncă alimente uscate ieftine. Pietrele la rinichi provoacă o mulțime de probleme și probleme urinare pentru pisici. Pisica poate simți nevoia, dar este dificil de scris;
 • Cistita. Acest proces inflamator este similar în simptomele sale cu ICD. Cu această boală, pisica face pipi pe lângă tavă sau într-o poziție nefirească pentru ea (de exemplu, în picioare).

Motivul comportamentului rău al animalului dvs. de companie poate fi o boală a sistemului genito-urinar. Unele dintre cele mai frecvente sunt pielonefrita, nefrita, glomerulonefrita (inflamația renală), ureita. De asemenea, pisica poate suferi de atonie - o încălcare a peristaltismului. În această stare, pisica se enervează involuntar când vezica este plină..

Monitorizați starea de sănătate a pisicii dvs. - dacă are dificultăți la urinare sau modificări ale culorii urinei - contactați imediat medicul veterinar.

Cauze hormonale

Pisicile cu estru gol încep să atragă masculii mai activ. Dacă pisica începe să eticheteze, atunci este probabil că cauza a fost insuficiența hormonală. Este periculos prin dezvoltarea piometrei (inflamația uterului). La bărbați, totul este mult mai complicat: se dezvoltă inflamație sau cancer testicular. Mirosul „etichetelor” devine mai puternic și mai neplăcut.

Problema are o soluție simplă - sterilizarea sau castrarea. Dacă pisica dvs. nu are valoare de reproducere, atunci această procedură va beneficia numai. Amintiți-vă că la câteva zile după operație, pisica poate scrie involuntar, dar acest lucru va trece mai târziu.

Dacă o sterilizați, veți reduce numărul de pisici fără stăpân, iar pisica dvs. nu va marca niciodată teritoriul. Vă rugăm să rețineți că pisicile necesită îngrijire specială și o dietă fără sare după operație.

Dacă pisica dvs. nu poate fi sterilizată sau sterilizată (din cauza bolilor de inimă, vârstă, traume, imunodeficiență, hemofilie etc.), atunci puteți recurge la utilizarea contraceptivelor orale. Când o pisică castrată piere oriunde, se confruntă cu stres sever..

De asemenea, puteți utiliza bio-sterilizarea, pe baza unei singure injecții de substanțe care inhibă hormonii sexuali din corpul pisicii. Efectul acestei proceduri durează de la șase luni la un an, apoi procedura va trebui repetată. Înainte de utilizare, asigurați-vă că vizitați medicul veterinar pentru a nu vă răni animalul și mai mult..

Merită să folosiți contraceptive numai în cazuri extreme, deoarece, potrivit statisticilor, acestea conduc la dezvoltarea tumorilor mamare și a oncologiei. Utilizați cele mai sigure modalități de a vă împiedica pisica să cade în locul greșit și, în cazuri grave, contactați medicul veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De ce a început pisica să scrie oriunde?